Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

AHERUSIA-AS I CROSS THE SEAS OF MY SOUL(Album Review)

Οι Aherusia είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα νέα black metal σχήματα της Ελλάδας,που ήδη από τον πρώτο τους δίσκο έκαναν αισθητή την παρουσία τους με την μυστηριώδη ατμόσφαιρα τους και με τον ήχο της παραδοσιακής Κρητικής λύρας,έτσι φέτος εν έτει 2013 το συγκρότημα βγάζει τον δεύτερο του δίσκο “As I Cross The Seas Of My Souls”,όπου τα παιδιά εδώ βγάζουν τον πιο επικό και σκοτεινό εαυτό τους....

Το album ξεκινάει με ένα απαλό ορχηστρικό κομμάτι με τίτλο “Flisvos”,όπου μας δημιουργεί την αίσθηση να ταξιδεύουμε κάπουυ στην Άβυσσο της μυθολογίας και του Ρομαντικού Μυστικισμού μέχρι που η ένταση δυναμώνει με το δεύτερο κομμάτι “Archipelagos” όπου η λύρα και τα πλήκτρα βάζουν σκοτεινές μελωδικές πινελιές ανάμεσα στα ατσάλινα riffs που βγάζουν οι κιθάρες...και κάπου στην μέση ξεκινάει η ποιητική απαγγελία του Vorea που φέρνει πολύ στο “Archangels”...
Mano Incognitum λέγεται το τρίτο κομμάτι που ξεκινάει με μια εισαγωγή τυμπάνων και σιγά σιγά εξαπλώνεται,σαν φωτιά,μια δυνατή μουσική σύνθεση που συνδιάζει την παράδοση με την ατμόσφαιρα μαζί με αυτόν τον ιδαίτερο ήχο του ελληνικού black metal.
Τέταρτο κατά σειρά το κομμάτι που έχουν ακούσει σχεδόν όλοι, “Arbor Martyrum”,ένα κλασσικό μελωδικό black metal κομμάτι ,που όσο το ακούς, βλέπεις ότι τα decibel μαγαλώνουν και το ΕΠΙΚΟ είναι ένας λειψός χαρακτηρισμός για τέτοιο κομμάτι!!!
Όλοι μαζί τώρα φωνάζουμε Ελευθερία Ή Θάνατος και ακούμε τους folk και τους ανατολίτικους ρυθμούς μαζί με το metal του πέμπτου κατα σειρά κομματιού να κάνουν ένα πολύ καλό πάντρεμα σε όλα αυτά τα είδη.Επίσης μπορώ να πω ότι ακόμα και οι ρυθμοί της κιθάρες έχουν μια παραδοσιακή ελληνική μελωδία μέσα τους που τους προσθέτει ένα ακόμα συν στην δουλειά τους.
Με μια οργανική εισαγωγή μας υποδέχεται το έκτο κομμάτι “Path Of Thorns”,ένα κομμάτι με πολλά doom στοιχεία που στην συνέχεια γίνονται όλο και πιο γρήγορα και σιγά-σιγά φέρνουν σε ατμοσφαιρικά κομμάτια των πρώτων black συγκροτημάτων.

Από την Άβυσσο έρχεται το έβδομο κομμάτι,μας λέει ο τίτλος του,και οι Aherusia δεν έχουν σε τίποτα να μας τρελάνουν με τα riffs και τις μελωδίες τους που μας κάνουν να τρελαθούμε στο κοπάνημα και να βουτήξουμε και εμείς στα άπατα νερά τους...εκεί κάτω στην Άβυσσο.
Το συγκρότημα με μελωδίες και ατμόσφαιρα έκαναν την εκκίνηση τους στον δίσκο,με μελωδίες και ατμόσφαιρα κλείνουν.Όγδοο και τελευταίο κομμάτι το “Hic Hiemat Aeternatus” ,ένα κομμάτι σκοτεινό και απόκοσμο με την λύρα και τις κιθάρες να κάνουν έναν τέλειο συνδυασμό και τα πλήκτρα να βάζουν έναν πιο αποκρυφιστικό και τελετουργικό χαρακτήρα στο όλο έργο.


Πραγματικά τα λόγια είναι περιττά για έναν τέτοιον δίσκο,μια κυκλοφορία με πολύ μεράκι και κόπο,συναίσθημα και καταπληκτικές συνθέσεις που δείχνουν πως οι Aherusia έχουν βρει τον ήχο τους και τον εαυτό τους.
Βέβαια θα προτιμούσα τις συνθέσεις να είναι λίγο μικρότερες γιατί τα κομμάτια σε μερικά σημεία φαίνονται λίγο μονότονα,αλλά κατά τα άλλα είναι μια κυκλοφορία άξια προσοχής!!!


(8,5/10)

Για το Metal View Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: