Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Συνέντευξη με τους Nightfall στο Metal View

Ένα χαλαρό,ανοιξιάτικο απογευματάκι βρέθηκα με τον Στάθη Κάσσιο (πλήκτρα) και τον.....Στάθη Ρίδη (μπάσο) από τους Nightfall για μια κουβέντα σχετικά με το συγκρότημα και το νέο πόνημα τους “Cassiopeia”...H συνέχεια σε όσα θα διαβάσετε....
 


-Καλησπέρα,καταρχάς συγχαρητήρια για τον νέο σας δίσκο.
 

Ευχαριστούμε!
-Θα ήθελα,λίγο πρν εμβαθύνουμε στην νέα δουλειά σας να ρωτήσω γιατί κάνατε 6 χρόνια από το Lyssa για να βγάλετε το 2010 το Astron Black?
 

Σ.Κ:Κοίτα Γιάννη,βασικά δεν είχαμε να προσφέρουμε κάτι εκείνον τον καιρό και δεν είχαμε να πούμε τίποτα απολύτως σαν συγκρότημα,επίσης γενικά είμαστε μια μπάντα,παράδειγμα “προς αποφυγήν” χαχα,δεν είμαστε από τα συγκροτήματα που θα βγάζουν δίσκο κάθε χρόνο,αντίθετα θέλουμε ότι κάνουμε,να το κάνουμε όταν αισθανόμαστε έτοιμοι,έτσι για αυτόν τον λόγο έγινε αυτή η κοιλιά μέχρι να βγάλουμε το “Astron Black”,χωρίς βέβαια ποτέ να έχουμε διαλυθεί σαν μπάντα!!!
 

-Επίσης είδα και διαφορά line-up,τι συνέβη στο εσωτερικό της μπάντας εκείνον τον καιρό και έφυγαν τα προηγούμενα βασικά μέλη?
 

-Σ.Κ:Βασικά δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τα παιδιά,απλά την εποχή του “I am Jesus” και του “Lyssa”,τα υπόλοιπα μέλη,ας πούμε “πίεζαν” για live και tour,και επειδή γενικά οι Nightfall δεν είναι μια μπάντα-φίλος σε όλο αυτό,οι δρόμοι μας χώρισαν ήρεμα και ειρηνικά χωρίς τσακωμούς και στην συνέχεια ο καθένας πήρε τον δρόμο του,ο Μπάμπης στους Firewind,o Γιώργος ο Κόλλιας στους Nile και ο Γιώργος ο Μπόκος στους Rotting Christ.
 

-Και τέλος πάντων,μετά την Black Lotus,υπογράψατε στην Metal Blade,για το Astron Black,και τώρα για το Cassiopeia,από τι επηρρεαστήκατε για αυτόν τον δίσκο?
 

-Σ.Κ:Για τους στίχους γενικά ευθύνεται ο Ευθύμης,και γενικότερα είναι επηρρασμένο από την αρχαιότητα και την ιστορία και αναφέρεται στην αλλαζονεία και την ύβρη,και για αυτό άλλωστε ονομάζεται και ο δίσκος έτσι,μιας και η Κασσιόπη ήταν μια μυθική βασίλισσα που φημιζόταν για την υπεροψία και την αλλαζονεία της,κάποια πράγματα που δυστυχώς υπάρχουν ακόμα και μας έφεραν εδώ που είμαστε...
 

-Η μουσική γράφτηκε από όλους σας σε αυτό το album ή από έναν συγκεκριμένα?

Σ.Κ:Η μουσική γράφτηκε κυρίως από τον Ευθύμη,αλλά ο καθένας από εμάς έβαλε μέσα το προσωπικό του στοιχείο και τις ιδέές του και έτσι βγήκε αυτό το αποτέλεσμα,οπότε νομίζω πως είναι περισσότερο μια συλλογική δουλειά!
 

-Για όσους δεν ξέρουν,γιατί εσύ Στάθη δεν έπαιξες τα μέρη του μπάσου στον δίσκο?
 

Σ.Ρ:Εκείνη την περίοδο,κάλυπτα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις,και έτσι λόγω έλειψης χρόνου και γενικότερης πίεσης,δεν μπόρεσα να είμαι στις ηχογραφήσεις του δίσκου και έτσι τα μέρη μου τα έπαιξε ο κιθαρίστας μας,ο Evan.
 

-Επίσης βλέπω ότι έγιναν σε διάφορα μέρη οι ηχογραφήσεις σας,συγεκριμένα σε Ελλάδα,Γερμανία και ΗΠΑ,η μίξη και το mastering που έγινε?
 

Σ.Κ:Όντως έγινε σε τόσες χώρες,και η μίξη και το mastering έγινε και αυτό στην Γερμανία στα studio του drummer μας,του Jorg Uken...γενικά,νομίζω πως είμαστε τυχεροί που έχουμε την πολυτέλεια ένα μέλος της μπάντας μας να ασχολείτια με τα studio,τις μίξεις κτλ.
 

Σ.Ρ:Επίσης οι ηχογραφήσεις έγιναν σε τόσα μέρη για περισσότερη ευκολία μιας και ο Evan,μένει Αμερική,ο Jorg στην Γερμανία,εμείς εδώ,οπότε ήταν πιο εύκολο να τα κάνει ο καθένας στο μέρος του,παρά να ταλαιπωρούμαστε.
 

-Το εξώφυλλο και το γενικό artwork από ποιον επιμελήθηκε,και τι ακριβώς δείχνει?
 

Σ.Ρ:Φτιάχτηκε στην Γαλλία από τον Vincent Fouquet της Above Chaos, και to edit στον δίσκο έγινε από εμένα.
 

Σ.Κ:Επίσης αυτό το παιδί είναι ένας ανερχόμενος καλλιτέχνης,και μας ζήτησε ο ίδιος να φτιάξει το artowork,και εμείς μείναμε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα,όσο για το τι δείχνει,το αφήνουμε στην φαντασία του καθενός,μπορεί να δείχνει έναν πλανήτη και το διάστημα, ή ένα ωάριο,ή μαζί με το αστέρι(το σήμα των Nightfall),να δείχνει ένα μέρος από τον αστερισμό της Κασσιόπης ,ή τον βυθό,γενικά μπορεί να είναι κάτι που να συνδιάζει τον μικρόκοσμο με τον μακρόκοσμο.
 

-Θα ήθελα να πάμε τώρα στο κομμάτι των διασκευών,και θα ήθελα να ξεκινήσουμε από την τελευταία διασκευή της μπάντας στο “Jerusalem” των Black Sabbath,για το tribute CD του Metal Hammer,πως και διαλέξατε αυτό το κομμάτι?
 

Σ.Κ:Βασικά διαλέξαμε έναν καλό αλλά παρεξηγημένο δίσκο των Sabbath,to “TYR” ,και πιστεύουμε ότι είναι ένας δίσκος που μας πάει,και το “Jerusalem” είναι ένα κομμάτι που μας αρέσει.
 

-Τι σημαίνουν για εσάς οι Black Sabbath?
 

Σ.Κ:Η Βίβλος του Metal!
 

Σ.Ρ: Ακριβώς αυτό,η Βίβλος του Metal,αν δεν υπήρχαν αυτοί δεν θα παίζαμε τώρα την μουσική μας..
 

-Η άλλη διασκευή που θέλω να ρωτήσω είναι μια,που ίσως δεν την ξέρουν πολλοί,είναι η διασκευή σε ένα παλιό τραγούδι του Ολυμπιακού.
 

Σ.Κ:Αυτό είναι ένας παλιός ύμνος του Ολυμπιακού,και δεν το κάναμε ούτε για να δείξουμε τον φανατισμό μας ή τον χουλιγκανισμό μας,αντιθέτως το κάναμε γιατί μας άρεσε και στο τέλος βγήκε ένα καλό heavy metal κομμάτι!!!
 

-Επίσης στο TV War, σε μια συνέντευξη ο Ευθύμης είπε ότι τι “Lesbian Show” είναι ο πιο παρεξηγημένος σας δίσκος,γιατί αυτό,ενώ μπορώ να πω πως είχε επιτυχία..
 

Σ.Κ:Όντως είναι ένας πολύ καλός δίσκος,αλλά δυστυχώς η φύση του ανθρώπου είναι τέτοια που πάντα κοιτάει την επιφάνεια και δεν εμβαθύνει τα νοήματα,επίσης πάντα θέλει να παρεξηγεί κάποια πράγματα,και έτσι αυτός ο δίσκος είναι όντως αρκετά παρεξηγημένος.Και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όργια,με γυναίκες και γενικότερα με το σεξ.
 

-Και πάμε πάλι στο παρόν,θα γυρίστε κάποιο video clip για κάποιο κομμάτι του “Cassiopeia”?
 

Σ.Ρ:Ναι,έχει ήδη γυριστεί και ελπίζουμε μέσα σε αυτές τις ημέρες να έχει βγει,και το κομμάτι στο οποίο έχουμε γυρίσει το video είναι το “Stellar Parallax”,και θα είναι το πρώτο video clip μας,στο οποίο θα φαίνεται το νέο line-up των Nightfall,μιας και στα video του προηγούμενου δίσκου μας δεν φαινόταν.
 

-Σχέδια για live έχετε κάνει?
 

Σ.Κ:Όπως είπαμε και πιο πάνω,γενικά δεν είμαστε σαν συγκρότημα φίλοι των ζωντανών εμφανίσεων,αλλά χωρίς να είναι ακόμα κάτι βέβαιο,εμείς ήδη ξεκινάμε να κοιτάμε κάποιες προτάσεις για live μέσα στην χρονιά,και νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει για να παρουσιάσουμε καλύτερα και τον νέο μας δίσκο,αλλά και τον προηγούμενο!!
 

Ωραία,αυτά από εμάς,ευχαριστούμε για την συνέντευξη,ο επίλογος είναι δικός σας..
 

Σ.Κ:Εμείς ευχαριστούμε το Metal View για αυτήν την ευκαιρία να ούμε κάποια πράγματα, και ελπίζουμε να τα πούμε σε κάποιο πιθανό live μας.
 

Σ.Ρ: Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη και καλή συνέχεια στην σελίδα!!!
Για το Metal View:Γιάννης Χ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: