Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ EXARSIS ΣΤΟ METAL VIEW


Exarsis,ένα από τα πιο “hot” ονόματα στο ελληνικό thrash metal και το Metal View είχε την ευκαρία να μιλήσει με τον κιθαρίστα του συγκροτήματος,τον Πανγιώτη Τσίτση,για τον νέο τους δίσκο “The Brutal State” καθώς και για τα επόμενα σχέδια της μπάντας.

-Καλησπέρα Πανγιώτη και συγχαρητήρια γα τον νέο δίσκο.

Ευχαριστούμε πολύ.


-Για όσους δεν ξέρουν,ποιοι είναι οι Exarsis?

Οι Exarsis είναι ένα thrash metal σχήμα ,που δημιουργήθηκε το 2009 στο Κιάτο από τον μπασίστα μας και τον drummer μας. Το line up τώρα είναι ο Αλέξης στα φωνητικά,ο Χρήστος στο μπάσο,ο Γιώργος στα τύμπανα,ο Πανγιώτης ο Τσίτσης στην κιθάρα και σαν βοηθός και συνεργάτης μας στα live ο Πάνος Σπανός(ex-Suicidal Angels).


-Πώς διαλέξατε αυτό το όνομα για την μπάντα?

Το όνομα ήταν μια ιδέα του Χρήστου,του μπασίστα μας,ήταν κάτι ωραίο και ευκολοάκουστο και αυτό το “Ex” σαν πρόθεμα έφερνε αρκετά σε παλιές thrash metal μπάντες όπως Exodus,Exciter κτλ.Επίσης, ήταν ένα όνομα ότι πρέπει για thrash και δηλώνει ακριβώς την ένταση,το πάθος και την δύναμη που υπάρχει σε αυτό το είδος και γενικότερα στο metal.


-Το “The Brutal State” κυκλοφόρησε σε σχετικά γρήγορο χρονικό διάστημα από το προηγούμνεο album πως και έγινε αυτό?

Κοίτα ήδη μετά την κυκλοφορία του πρώτου μας δίσκου,εμείς είχαμε τις ιδέες για την επόμενη δουλειά μας και έτσι δνε χασαμε καθόλου χρόνο και μπήκαμε στο studio να ηχογραφήσουμε.

-Επίσης οφείλω να ομολογήσω πως το νέο σας album είναι ένα μεγάλο “άλμα” για το συγκρότημα στο θέμα της παραγωγής και του ήχου,μιας και το προηγούμενο σας album είχε γίνει σε home studio.Οι ηχογραφήσεις και η μίξη και το mastering που έγιναν?

Όντως το “Under Destruction” είχε ηχογραφηθεί σε home studio,και το “Brutal State” αποφασίσαμε να το κάνουμε όσο πιο επαγγελματικό μπορούσαμε,έτσι όλοι μας κάναμε κάποιες “περικοπές” από τις απολαύσεις μας και επικεντρώσαμε στην δουλειά των Exarsis,οι ηχογραφήσεις των drums τώρα έγιναν στα 9800 studios και όλα τα υπόλοιπα στα Grindhouse Studios,την μίξη και το mastering τα έκανε ο Βασίλης Γκουβάτσος και την παραγωγή εμείς με τον Γιώργο Μπόκο.Επίσης το εξώφυλλο και το artwork το έκανε o Andrei Bouzikov που έχει κάνει ήδη πολλά εξώφυλλα και στους Municipal Waste,Bio-Cancer,Violator κτλ,και νομίζω πως το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό.


-Τι θέλετε να δηλώσετε με τον τίτλο”Brutal State”?

Είναι ένα γενικό concept,θέλουμε να δείξουμε το πόσο άσχημα,βίαια και βάναυσα αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις και γενικότερα η εξουσία τον άνθρωπο,επίσης μιλάει για θεωρίες συνομωσίας,για παραβίαση προσωπικών δεδομένων,για την κατάχρηση της εξουσίας και της ασφάλειας που χρησιμοποιούν μερικοί “μεγάλοι” και εξαιτίας όλων αυτών έχουμε γεμίσει παντού κάμερες.Το “ωραίο” επίσης σε όλο αυτό είναι ότι αυτοί το έχουν περάσει προς τα έξω σαν όλα αυτά να μην υπάρχουν και να ζούμε στη “Γη της Επαγγελίας”,σε έναν επίγειο Παράδεισο που όλα είναι καλά,και όλοι σου λένε “Ζήσε,Αγάπα,Αγόρασε”...αλλά μέσα σε όλα αυτά κάτι βρωμάει..


-Η μουσική γράφεται από ένα άτομο ή είναι συλλογική δουλειά?

Όλοι μαζί συνήθως βάζουμε τις ιδέές μας μέσα αλλά συνηθώς πειρσσότερες ιδέες και έμπνευση έχει ο μπασίστας μας,αλλά γενικά είναι συλλογική δουλειά μιας και όλοι βάζουμε την πινελιά μας μέσα και για αυτό τον λόγο τα credits πάνε στην μπάντα.


-Και οι στίχοι?

Οι στίχοι γράφονται από τον Αλέξη,τον τραγουδιστή μας .



-Το video clip που γυρίσατε με το “Toxic Terror” ήταν από κάποιο live?Γιατί διαλέξατε το συγκεκριμένο κομμάτι?

Όχι δεν ήταν από κάποιο live,είχαμε κάνει μια εκδήλωση στο facebook ώστε να έρθουν άτομα να μας βοηθήσουν στα γυρίσματα,και ευτυχώς μαζεύτηκαν αρκετοί και έγινε ένας χαμός.Τώρα όσον αφορά τον λόγο που διαλέξαμε αυτό το τραγούδι ήταν επειδή είναι αρκετά δυνατό και θα μπορούσε να γίνει ένα “hitάκι” για την μπάντα μας.



-Κατευθείαν μετά την κυκλοφορία του video clip σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως τα φωνητικά του Αλέξη,γιατί τέτοια αλλαγή,πιστεύεις ότι μέσω των φωνητικών μπαίνει κάποια ταυτότητα στο συγκρότημα?

Αν κάποιος δει όλη την δισκογραφία των Exarsis, από το demo μας μέχρι τώρα,τα φωνητικά συνεχώς άλλαζαν,αυτό γινόταν γιατί ο Αλέξης δεν είχε καταλαβεί καλά με ποιον τρόπο βολευόταν να τραγουδήσει και κουραζόταν,έτσι συνεχώς εξέλιζε την φωνή του,όπως όλοι εξελισσόμαστε στην μπάντα με το παίξιμο μας,και η φωνή του βγήκε κοντά στο πιο old-school Αμερικάνικο thrash,πάντα αυτό θέλαμε να παίζουμε,να προσεγγίσουμε γενικά αυτή την σκήνη Bay Area,Νέα Υόρκη και τα φωνητικά ήταν τα κατάλληλα,επίσης δεν μπορείς να πας και πολύ μακριά όταν οι επιρροές σου έιναι Nuclear Assault,Vio-Lence και γενικότερα μπάντες του δεύτερου κύματος.
Επίσης όπως είχε πει και ο Αλέξης σε μια άλλη συνέντευξη,τα σχόλια πάντα είναι δεχτά και όταν υπάρχει ανωνυμία πάντα είναι πολύ ωμά.


-Ποια η ανταπόκριση του δίσκου μέχρι στιγμής?

Όσο cliché και αν φανεί ,για το επίπεδο της μπάντας πάει πάρα πολύ καλά και ειδικά σε Ασία και κυρίως Ιαπωνία έχει αρκετή ζήτηση και παραγγέλνονται πολλές κόπιες του album,επίσης έχει ζήτηση και στην Γερμανία,που ουσιαστικά μαζί με κάποιες Σκανδιναβικές χώρες είναι η πρωτεύουσα του Ευρωπαϊκού μεταλ.Γενικά και από fans εδώ έχει ζήτηση και μέσα σεένα Σαββατικύριακο είχαμε ξεπουλήσει την πρώτη μας παραλαβή,σε αντίθεση με το “Under Destruction” που δεν είχε τόση ζήτηση.

-Τι είχε παιχτεί με το “Under Destruction”,και είχε βγει πρώτα σε ψηφιακή μορφή και μετά κόπηκε σε CD?

Το “Under Destruction” ήταν έτοιμο το Καλοκαίρι του 2011,ακι αρχίσαμε να το στέλνουμε σε εταιρίες,αλλά δεν είδαμε κάποια ανταπόκριση και έτσι το βάλαμε στο Youtube τα Χρίστουγεννα του ίδιου χρόνου και είδαμε πως άρεσε αρκετά.Έτσι μετά το live του “Thrashers United 3” μας έγινε η πρόταση από την “Athens Thrash Attack” και την “Eat Metal Records” να κοπεί σε CD και έτσι το καλοκαίρι του 2012 βγαίνε σε CD,αλλά εμείς ήδη ηχογραφούσαμε το “The Brutal State”.



-Πάμε λίγο πάλι στο παρόν,πως και διλέξατε τον Πάνο Σπανό για αντικαταστάτη του Χρήστου που πήγε στους Suicdal Angels? Έχει γίνει μόνιμο μέλος στην μπάντα?

Όταν έφυγε ο Χρήστος ήταν ένα μεγάλο σοκ για όλους μας,αν και ήταν ένα μεγάλο βήμα για αυτόν,έτσι αποφασίσαμε να ψάχνουμε για κιθαρίστα,δοκιμάσαμε μερικούς αλλά δεν ήταν αυτό που θέλαμε γιατί δεν είχαν ούτε μεγάλη όρεξη ούτε τν τεχνική που θέλαμε,έτσι είπαμε στον Πάνο και ήταν ακριβώς αυτό που θέλαμε και πραγματικά είναι ένας πολύ καλός μουσικός και ένα πολύ καλό παιδί και γουστάρουμε που παίζουμε μαζί.Επίσης είναι ένα πλεονέκτημα που οι ηλικίες μας είναι πολύ κοντά και μπορούμε και επικοινωνούμε.Τώρα αν θα είναι μόνιμο μέλος ή όχι ο καιρός θα δείξει,μπρος το παρόν απολαμβάνουμε την στιγμή.


-Εντυπώσεις από το live της Παρασκευής...

Οι καλύτερες απλά,είναι μέχρι στιγμής το live με το περισσότεορ κοινό που είχαμε και θέλουμε να ευχαριστήσουμε για αυτό τους Suicidal Αngels και το Metal Hammer για αυτή την ευκαιρία.
Πραγματικά αυτή η συναυλία έμοιαζε πιο πολύ με ένα party που θα ανέβαινες να παίξεις κιόλας παρά με μια απλή εμφάνιση.Επίσης είχαμε πολύ καλή επαφή με το κοινό που μιλούσαμε από νωρίς εκεί και αυτό ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρον.Θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο μπράβο στους συνοδοιπόρους μας τους Bio-Cancer και στους νεότερους Domination που έκαναν πραγματικό χαμό στο Gagarin.


-Θα ήθελες να μας πεις άλλα συγκροτήματα του ελληνικού thrash που σου αρέσουν?

Πέρα από τους πιο μεγάλους Suicidal Angels σίγουρα οι Chronosphere που ΄΄εβγαλαν πρόσφατα δίσκο και θα κάνουν και live εξωτερικό και πραγματικά το αξίζουν,τους Astrarot,τους Benefactor Decease που τώρα βγάζουν και τον πρώτο τους δίσκο “Anatomy Of An Angel”,Fadom και Demon Prayers από Λαμία.


-Τι ακριβώς είναι το κίνημα Manifesto?

Είναι ένα μουσικό κίνημα από μπάντες της Αθήνας και από μερικές της Θεσσαλονίκης που είναι ανενεργό τον τελευταίο καιρό και έχει ως σκοπό την πρωόθηση της ελληνικής σκηνής γιατί σίγουρα έχει πολλά να δώσει,πέρα από τους Rotting Christ και τους Firewind που είναι ήδη θρύλοι και άλλα ονόματα της χώρας μας κάνουν live στο εξωτερικό και υπάρχουν ακόμα και άλλα που έχουν την δυνατότητα και το πάθος να πάνε.Επίσης σκοπός του κινήματος είναι και η καλύτερη αντιμετώπιση των συγκροτημάτων από τα μαγαζιά αλλά και από το κοινό και επίσης έχουν γίνει festival το 2010 και το 2011,και μάλιστα το festival του 2011 είχε γίνει στην παραλία στο Φάληρο και είχε έρθει μέχρι και η αστυνομία για διατάραξη της ησυχίας και ένας παππούς από εκεί κοντά μας έκανε χειρονομίες και μας έβριζε,ωραίες στιγμές(γέλια)!!!


-Επίσης έχετε κάνει support σε Rotting Christ,Sodom,Onslaught,τι εντυπώσειες έχετε αποκομήσει από όλα αυτά τα live.

Το πρώτο μας support σε μεγάλη μπάντα ήταν αυτό με τους Rotting Christ στο Κιάτο και πραγματικά είχαμε σκαλώσει και αναρωτιόμασταν εμείς θα πάμε να ανοίξουμε αυτούς τους θρύλους που έχουμε σε αφίσες και τους ακούμε?Ήταν τρομερό το άγχος μας αλλά όλα πήγαν καλά και ο Σάκης είναι πραγματικά παράδειγμα προς μίμιση καισ αν μουσικός αλλά ακόμα πιο πολύ σαν άνθρωπος και είναι ένα άτομο που ενδιαφέρεται για την νέα ελληνική σκηνή.Με τους Sodom ήμασταν κάπως πιο χαλαροί και λέγαμε αφού το κάναμε μια φορά θα το κάνουμε και δεύτερη,βεβαια άλλα τα μεγέθη όμως τα πήγαμε πάρα πολύ καλά και ο Tom ήταν ένας πολύ χαλαρός και εξηγημένος τ΄υπος που έβγαινε φωτογραφίες με όλους και αισθανόταν ευτυχισμένος μόνο με μια μπύρα στο χέρι.Και με τους Onslaught παίξαμε καλά και είναι μια μπάντα που ακούμε,που διαλύθηκε,έκανε reunion αν και αυτοί σαν άτομα ήταν λίγο πιο απόμακροι.




-Σχέδια για το 2013?

Προώθηση και πάλι πρoώθηση,θα προσπαθήσουμε να κάνουμε live όπου μπορούμε είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις για εμφανίσεις,και όπου μας καλέσουνε και μπορέσουμε και εμείς να κλείσουμε θα πάμε.Επίσης έχουμε ήδη κάποια έτοιμα κομμάτια για επόμενο album,αν και είναι λίγο νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο και θα προσπαθήσουμε να πάμε και εξωτερικό αν τα καταφέρουμε.


-Αυτά από εμάς,ο επίλογος δικός σου..

Ευχαριστώ πολύ για αυτή την συνέντευξη,καλή συνέχεια στην σελίδα και εμείς θα είμαστε εδώ να κάνουμε ότι μπορούμε με τους Exarsis και θα προσπαθούμε να βάζουμε τον καλύτερο μας εαυτό,ελπίζουμε να βγάλουμε σύντομα και τον νέο δίσκο(ο οποίος μπορεί πάλι να βγει σε σύντομο χρονικό διάστημα αν δεν προκύψει κάποια περιοδεία),αυτά...thrash \m/


Για το Metal View:Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: