Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

BIOTOXIC WARFARE-BAPTIZED IN BLOOD AND GREED(EP Review)

Oι Ηρακλειώτες thrashers Biotoxic Warfare,είναι μια σχετικά νεοσύστατη μπάντα που ήδη έχει κάνει αρκετά μεγάλα βήματα μιας και έχει ξεκινήσει την thrash “εκστρατεία” της με live και εντός και εκτός Κρήτης και με ένα πολυ σημαντικό support για αυτούς στο live των Suicidal Angels και των W.E.B στο Ρέθυμνο.
Το συγκρότημα αποτελείται από τον Mike στα φωνητικά,τον George και τον Αντώνη στις κιθάρες,τον Μανώλη στο μπάσο και τον Ορέστη στα τύμπανα και φέτος κυκλοφορούν το πρώτο τους πόνημα,το ΕΡ με τίτλο “Baptized In Blood And Greed”(η ελληνική μετάφραση είναι “ΕΤΣΙ ΓΑΜΑΕΙ Η ΚΡΗΤΗ!!), που αποτελείται από 3 δικά τους κομμάτια και μια διασκευή στο “Evil Dead” των Death.
Μόλις πατάμε το Play ακούμε τα ακονισμένα ρυθμικά της κιθάρας στο ομώνυμο κομμάτι του album,σε ένα σχετικά αργό και θανατηφόρο ρυθμό και μετά τα lead να φέρνουν κάτι από τις πρώτες thrash μπάντες και τους Death.
Ηeadbanging μέχρι τελικής πτώσης(και ακόμα δεν αρχίσαμε καλά καλά) και το extreme στοιχείο και οι πολυδιάστατοι ρυθμοί μαζί με ένα τεχνικό σολάρισμα να βαράνε κόκκινο!!!!
Περίπου στο ίδιο ύφος και το δεύτερο κομμάτι “Dementia”,που βρίσκεται πιο κοντά στις αμερικάνικες μπάντες του πρώτου thrash κύμματος όπως Exodus και Dark Angel αλλά και σε πιο ακραίες όπως Obituary,ένα κομμάτι βαρύ και ασήκωτο που τα λόγια είναι περιττά...
Τρίτο κομμάτι,το “Lust For Hate”,το πρώτο κομμάτι του συγκροτήματος που έγινε γνωστό και ίσως είναι το πρώτο “hit” των παιδιών.Ένα κομμάτι πιο διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα με πιο “ γερμανικές” ρίζες και με πιο βαριά φωνητικά.
Τέλος,τέταρτο κομμάτι η διασκευή στους Death, μια άξια διασκευή πατημένη στα χνάρια του Schuldiner,βέβαια με πιο δικό τους στοιχείο στην φωνή και χωρίς τόσο καφρίλα,αλλά γεμάτη μεράκι και χωρίς βέβαια να το “βιάσουν”,πραγματικά ένα cover- “όλα τα λεφτά”!!!
Πραγματικά,όταν βλέπω τέτοιες κυκλοφορίες χαίρομαι που το underground metal της χώρας μας έχει πολλά να δείξει και τα βήματα αυτής της μπάντας είναι πολύ θετικά,επίσης τα παιδιά ήδη έχουν πιάσει το νόημα του επαγγελματισμού και με λίγη ακόμη δουλειά θα βρουν καλύτερα τον δικό τους ήχο.
THRASH-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΠΩΡΩΣΗ ΚΑΙ ΒΙΑ \m/
(8,5/10)
Για το Metal View:Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: