Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

NETHERION-BREEDING PARALYSIS (Album Review)

 Οι Netherion είναι μία death metal μπαντα απο την Συρία που δημιουργήθηκε το 2010 και έχει στο ενεργητικό της 2 demo και το παρόν ντεμπούτο album.
Το breeding paralysis είναι ενα πολύ δυνατό και καλό ξεκίνημα που δεν έχει τιποτα να ζηλέψει από μεγαλύτερες μπάντες,,απο το intro(into the decay) παρατηρούμε κατευθείαν τα ethnic στοιχεία και τις επιρροές απο nile,melechesh και γενικά απο συγκροτήματα που εχουν έντονο το “ανατολίτικο feeling”. Επίσης έχουν και μια μικρή θεατρικότητα στα φωνητικά,με μια “μείξη” scream,brutal και grind φωνητικών και είναι κάτι που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον .Στο πέμπτο κομμάτι του δίσκου(sphere of terror) και στο δεύτερο instrumental(new dimension) είναι αρκετά έντονα τα στοιχεία απο τους Death,επίσης αξιοσημείωτο και αξιοθαύμαστο σε αυτό το ντεμπούτο ειναι στο sphere of terror και τα γυναικεία clean,backing vocals της Adrianna Tentori.
Οι στίχοι της μπάντας αναφέρονται κυρίως στον πόλεμο(κύριο φαινόμενο στην χώρα τους),το μίσος και τα προσωπικά προβλήματα. Τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου είναι:chains of slavery,sphere of terror,new dimension(instrumental),kill with hate.
To προτείνω ανεπιφύλακτα στους φίλους του underground death χώρου καθώς και στους οπάδους των Nile,και στους metalheads που αγαπούν το ethnic στοιχείο στην μουσική
(7,5/10)


Για το Metal View Γιαννης χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: