Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

NILE-AT THE GATE OF SETHU(album review)

Οι Αμερκάνοι Death Metallers κυκλοφόρησαν φέτος το έβδομο full length album τους
.
Ένα album τόσο σκοτεινό και μυστηριώδες όσο οι πυραμίδες της Αιγύπτου,τόσο ωμό και σάπιο(με την καλή έννοια) όσο οι σαρκοφάγοι των Φαραώ και τόσο βίαιο όσο οι μάχες που γίνονταν εκείνη την εποχή.
Βαρβάτες κιθάρες από τους Karl Sanders(ο οποίος στον εν λόγω δίσκο παίζει πλήκτρα,μπάσο και μπαγλαμά!!!!!!) και από τον Dallas Toler Wade και βαρβάτα ακροβατικά στα τύμπανα από τον δικό μας Γιώργο Κόλλια(έλα μωρή Ελλαδάρα).Ο δίσκος αυτός έχει τις γνωστές εναλλαγές στα φωνητικά και για άλλη μια φορά ασχολούνται κυρίως με την αιγυπτιακή μυθολογία και με τον Η.Ρ.Lovecraft(καθώς και με τον αποκρυφισμό και τον Θιβετιανό μυστικισμό).
Ο δίσκος ανοίγει με το “Enduring The Eternal Molestation Of Flame” το οποίο είναι τόσο τεχνικό που σε μερικά σημεία ψιλο-progressive-ίζει.
O δίσκος αυτός συνδυάζει άμεσα 2 εποχές της μπάντας αυτή του “Amongst the catacombs of Nephren Ka”(συγκεκριμένα σε κομμάτια όπως τα”the fiends who come to steal the magic of the deceased,”when my wrath is done” και “Tribunal of the Dead), όπως και από την εποχή του”Those Whom the Gods detest”(σε όλα τα υπόλοιπα κομμάτια εκτός των instrumental).
Τα δύο instrumental τώρα(στην κανονική έκδοση του δίσκου) είναι τα “The Slaves of Xul” όπου είναι ένα μυστηριακό κομμάτι το οποίο όταν το ακούσει κάποιος του έρχονται εικόνες πόνου και καταστροφής,το δεύτερο instrumental του δίσκου είναι το Ethno-musicological Cannibalsms,που όπως λέει και ο τίτλος,είναι ethnic,συνδυάζοντας απλές ακουστικές κιθάρες,μπαγλαμά και παραδοσιακά τύμπανα και κρουστά.
H ειδική έκδοση περιλαμαβάνει και άλλα δύο Instrumental(βασικά είναι το “Enduring The Eternal Molestation Of Flame”και το”The Inevitable Degradation Of Flesh” χωρίς τα λόγια).
Για εμένα προσωπικά τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου είναι τα:”The fiends Who Come to Steal the Magic Of The Deceaced”,”The Gods who Light Up The sky At The gate Of Sethu”,“Supreme Humanism Of Megalomania και το “Tribunal Of The Dead” όπως και τα instrumental έχουν πολύ ενδιαφέρον.
Το εξώφυλλο και το γενικό artwork το έχει κάνει ο δικός μας Seth Siro Anton(septicflesh) ο οποίος έχει κάνει και εξωφυλλα των moonspell,septicflesh,κτλ.
Ένας πολύ καλός δίσκος που τους λάτρεις του Death Metal και των Nile δεν θα τους απογοητεύσει.

ΥΓ 1: Για άλλη μια φορά το drum playing του Κόλλια σπάει κόκκαλα
ΥΓ 2:Ακόμα απορώ πώς θυμούνται τους μακροσκελείς τίτλους των κομματιών
(8,5/10)

Για το Metal View Γιαννης χ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: