Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

IHSAHN-EREMITA(album review)


Ο Ihsahn(κιθάρα,πλήκτρα,μπάσο,φωνή),αυτός ο μανιακός σατανιστής των 90's,frontman των Emperor και ένας απο τους πρωτεργάτες του Νορβηγικόυ black metal,φαίνεται πως έχει ηρεμίσει και ψάχνεται πολύ στην μουσική του καθώς κυκλοφόρησε το 4ο solo album του,το οποίο έχει τον τίτλο EREMITA.
Ένας δίσκος με πολύ καλές συνθέσειςκαι εξαιρετικούς “καλεσμένους”.
Ο δίσκος ξεκινάει με το”Arrival”(με guest τον Einar Solberg των Leprous) που μας δίνει μια γεύση για το τι μας περιμένει στην συνέχεια,έπειτα έρχεται το”paranoid”(καμία σχέση με το κλασσικό κομμάτι των Sabbath) και όπως λέει και ο τίτλος είναι μια τρέλα από μόνο του το κομμάτι,γρήγορα riffs και δυνατές κραυγές από τον κύριο Ihsahn που μας παίρνει τα μυαλά και πηγαίνουμε κατευθείαν στην Κόλαση !!!!!
Το τρίτο κατά σειρά κομμάτι ονομάζεται “Introspection”(guest o Devin Townsend) ένα αρκετά καλό τραγούδι που ξεκινάει με καθαρά φωνητικά,το highlight αυτού του κομματιού είναι η “θεατρικές” αλλαγές μεταξύ καθαρών και βαριών φωνητικών.
Μετά έρχεται να μας συνεπάρει το”The Eagle And The Snake” με συμμετοχή του Jeff Loomis(solo,ex-Nevermore) και του σαξοφωνίστα Jørgen Munkeby(Shining),πραγματικά είναι ένα κομμάτι που με έκανε να πω ένα μεγάλο WOW , διότι ενώνει το power και το extreme metal με την jazz!!!!!!!!!!!!!!
Πέμπτο κομμάτι είναι το “Catharsis” το οποίο είναι από τα πιο σκληρά του δίσκου με ιδιαίτερο το black metal στοιχείο αλλά και το σαξόφωνο.
Το ίδιο έχω να πω και για το έκτο κομμάτι”Something Out There” που έχει κάτι το φρέσκο αλλά ταυτόχρονα και κάτι το πιο “old-school”.
Μετά πάμε στο δίλεπτο instrumental με το όνομα “Grief” το οποίο δεν είναι metal,αλλα πιο κλασσικό,μια σκοτεινή,πένθιμη και ψυχρή μελωδία που ταξιδεύει.
Μετά έρχεται το “The Grave” με ένα solo σαξόφωνο και κιθάρες που τσακίζουν τα κόκκαλα των ακροατών.
Ένατο και τελευταίο κομμάτι το “Departure” άλλο ένα καλό και σκοτεινό(αλλά ταυτόχρονα και δυνατό) με έντονα πλήκτρα και τύμπανα στην αρχή και την σαγηνευτική φωνή της συζύγου του Ihsahn,Heidi.
Πραγματικός θησαυρός για τους φίλους του ακραίου και του τεχνικού,καθώς και για όσους γουστάρουν να ψάχνονται στον σκληρό ήχο
(9/10)

Για το Metal View Γιαννης χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: