Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Wolfhowl - "My Return to the Mountains" EP Review


Ανερχόμενη δύναμη!!! Έτσι θα χαρακτήριζα τους Wolfhowl. Old school black metal!! Είναι one man band και η κινητήριος δύναμη πίσω από αυτή την μπάντα ακούει στο όνομα Faethon!!
Η εναρκτήρια προσπάθεια του φίλου Faethon από την Κεφαλονιά, με αυτό το EP κρίνεται άκρως εντυπωσιακή, άκρως επαγγελματική και οι λάτρεις αυτού του συγκεκριμένου ήχου πρέπει να δώσουν προσοχή!!
Το EP «My Return To The Mountains» είναι «φρεσκότατο» αφού κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο από την μεξικάνικη Azermedoth Records σε 600 αντίτυπα. ‘Όσον αφορά το artwork είναι σε illustration χαρτί και απόλυτα εύστοχο και συμβατό με την μουσική που μας παρουσιάζει σε αυτό το EP o Faethon!!!
Έχω την εντύπωση ότι όλοι έχετε καταλάβει περί τινός πρόκειται. Για όσους δεν κατάλαβαν, να πω ότι αυτό το EP των 3 κομματιών, αφορά όλους τους φίλους της σκοτεινής ακραίας μουσικής. Old school black metal επηρεασμένο και παιγμένο στα πρότυπα της δεκαετίας που μεγαλούργησε αυτός ο ήχος και που αγαπάμε όλοι!! Tα 90s!!
Oι ρυθμοί στο EP είναι mid tempo στο σύνολο και έχουν τα σωστά ξεσπάσματα όταν και όπου πρέπει. Tα φωνητικά είναι γρυλιστά, απόκοσμα, μέχρι και απαγγέλοντα σε σημεία. Στο EP ακούμε ουρλιαχτά λύκων, τον ήχο της θάλασσας και του αέρα που καταφέρνουν να δημιουργούν ένα κατάμαυρο τοπίο. Τα riff είναι παιγμένα με απίστευτο πάθος, επιμένουν σε θέματα και ιδέες, έχουν έναν απίστευτα κολασμένο ήχο και έχοντας ως μοναδικό στοιχείο την φωτιά και το σκοτάδι, έχουν καταφέρει την δημιουργία ενός απολαυστικού, ατμοσφαιρικού συνόλου. Η παραγωγή του EP είναι η πρέπουσα!!!
Ο φίλος Faethon είναι ξεκάθαρο ότι αγαπά αυτή την συγκεκριμένη μουσική (διαβάστε την συνέντευξη, λέει πολλά και ενδιαφέροντα) η μουσική του είναι προσανατολισμένη και το αποτέλεσμα αφορά όλους τους «παραδοσιακούς» όσοι ψάχνετε αποκλειστικά πειραματισμούς και κάτι το διαφορετικό προσπεράστε. Όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία με τον Faethon για παραγγελία του EP.
Μουσική συνειδητοποιημένη, παθιασμένη, που νιώθει τον συγκεκριμένο ήχο και σε κάνει να ταξιδεύεις και να αισθάνεσαι πολύ όμορφα. Παιγμένη από έναν μουσικό που σίγουρα ξέρει τι ζητά και μας το δίνει έτσι όπως πρέπει! Περιμένουμε ανάλογη συνέχεια!! Μπράβο φίλε Faethon!! Και εις ανώτερα!!!
Beware in the night…when the wolf begins to howl…
Tracklist:
01.    My return to the mountains
02.    The coldest winter
03.    On Northern land
Τρόποι επικοινωνίας:
http://www.facebook.com/pages/Wolfhowl/112967265457743
wolfhowlband@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: