Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ARCH ENEMY: Δείτε video με την πρόβα του νέου κιθαρίστα


Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο των Σουηδο/Γερμανο/Αμερικανών extreme metallers Arch Enemy να εκτελούν το κομμάτι "The First Deadly Sin" κατά τη διάρκεια πρόβας στις 8 Απρίλη στη Σουηδία.
Οι Arch Enemy νωρίτερα στη χρονιά χώρισαν τους δρόμους τους με τον κιθαρίστα Christofer Amott, αντικαθιστώντας τον με τον 26χρονο Αμερικανό μουσικό Nick Cordle (Arsis).
O Christofer - αδερφός του έτερου κιθαρίστα των Arch Enemy Michael Amott - υπήρξε μέλος του συγκροτήματος από το 1996 μέχρι και το 2005 και ξανά από το 2007 μέχρι το 2011.
Οι Arch Enemy δήλωσαν σχετικά : "Ευχαριστούμε τον Christopher για ό,τι έκανε τον καιρό που δούλευε με τη μπάντα, και φυσικά, του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για τις μελλοντικές του ενασχολήσεις. Ευτυχώς, δεν υπάρχει δράμα πίσω από την υπόθεση αυτή. Αυτός είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος για όσους αναμειγνύονται. O Christopher απλά δεν θέλει πια να παίζει extreme metal μουσική. Έχουμε ήδη διαλέξει και προβάρει με τον επόμενο κιθαρίστα και θα ολοκληρώσουμε την περιοδεία "Khaos Legions" για το 2012 όπως είχε προγραμματιστεί. Έχουμε πολύ μεγάλο κίνητρο και όρεξη και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε τη μουσική μας ανά τον κόσμο! Τέλος, ευχαριστούμε θερμά όλους τους fans των Arch Enemy, η απίστευτη υποστήριξη και πίστη των οποίων μας εμπνέει συνεχώς."
O Michael Amott πρόσθεσε: "Ο Nick ήταν η πρώτη μου επιλογή, καθώς έχει όλα τα ιδανικά στοιχεία για τους Arch Enemy, όσον αφορά στην παιδεία και την τεχνική του αλλά και στην προσωπικότητά του και την αφοσίωσή του. Ανυπομονούμε να παίξει μαζί μας on stage, οι πρόβες έχουν δείξει ότι έχουμε ένα φοβερό κιθαριστικό δίδυμο!".
O Nick Cordle μεγάλωσε σε μουσική οικογένεια στη Virginia από γονείς που διδάσκουν κλασικό πιάνο και στα παιδικά του χρόνια λάτρευε την μουσική για πιάνο του 19ου αιώνα. Oι Rachmaninoff, Brahms και Liszt είναι οι πρώτες του μουσικές αναμνήσεις. Έκανε μαθήματα πιάνου και βιολιού από πολύ νεαρή ηλικία, αλλά μια επαναστατική έκλαμψη τον οδήγησε στην κιθάρα στην ηλικία των 10, και μέσα σε λίγα χρόνια ανακάλυψε τα κλασικά thrash metal albums συγκροτημάτων όπως οι Megadeth, Metallica και Slayer. Αυτό ήταν και το πρώτο του αληθινό μουσικό πάθος και η πόρτα της εισόδου του στην extreme metal μουσική.
Σπούδασε jazz και θεωρία μουσικής στο πανεπιστήμιο της Virginia  από το 2003 μέχρι το 2007 αλλά παραμένει αυτοδίδακτος σχετικά με το "shredding" και το metal. Λίγο μετά, εισχώρησε στις τάξεις των Αμερικανών death metallers Arsis, σε μπάσο και κιθάρα για πάνω από 3 χρόνια και παίζοντας μαζί τους σε αρκετές ευρωπαϊκές περιοδείες και αναρίθμητα shows στις Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά και Μεξικό, ενώ επίσης έπαιξε και συνέθεσε την πλειάδα του πιο πρόσφατου δίσκου τους, "Starve For The Devil" (2010).
Ο Cordle θα κάνει το ντεμπούτο του επί σκηνής με τους Arch Enemy στις 13 Απρίλη στο εναρκτήριο Live της Ιαπωνικής headlining περιοδείας της μπάντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: