Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Oceans Of Slumber στο Metal View: Κάθε μας τραγούδι, θέλουμε να ψιθυρίζει στο αυτί του ακροατή κάτι δικό του

Οι Oceans Of Slumber φαντάζουν τα τελευταία αρκετά χρόνια, σαν το next big thing του σκληρού ήχου. Είναι ποικίλοι, αισθαντικοί, πολυσύνθετοι και κυρίως μοναδικοί στο στυλ τους. Το συγκρότημα από το Χιούστον ποτέ δεν επαναπαύεται και κάνει κάθε ερέθισμα του, αγνή τέχνη. Έτσι και φέτος, αυτό συμβαίνει με τo έκτο τους πόνημα, "Where Gods Fear To Speak". Για αυτή τη δουλειά, το Metal View, μιλάει με την τραγουδίστρια Cammie Gilbert, σε μια συνέντευξη γεμάτη ατάκες, μηνύματα και αγάπη για τη μουσική.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

FUNERAL-GOSPEL OF BONES (Album Review)

Τριαντά τρία χρόνια ύπαρξης, σαν αυτά του Ιησού, γράφει το προσωπικό τους Ευαγγέλιο. Οι Funeral επιστρέφουν φέτος με το έκτο τους άλμπουμ, για να απλώσουν ξανά τα μαύρα πέπλα του ήχου τους, και να φυσήξουν λίγο από την ψυχρή αύρα της πατρίδας του. Όλα αυτά δίνουν τη βάση για το ολοκαίνουριο "Gospel Of Bones", με τη μελαγχολία μετά να παίρνει τα ηνία, εκεί όπου η πτώση και ο χαμός έχουν την τιμητική τους...ή όπως λέει κι ένας στίχος στο άλμπουμ, μιλάμε για ένα "ritual of the suffering".

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

1349-THE WOLF & THE KING (Album Review)

Οι 1349 πάντα ζούσαν στα άκρα, τιμώντας την ακραία μουσική παράδοση της χώρας τους. Η μαύρη πανούκλα έγινε τέχνη, και πάνω σε αυτό πατά και το συγκρότημα με το εν λόγω "βρώμικο" όνομα. Φέτος, πέντε χρόνια μετά την τελευταία τους κυκλοφορία, επιστρέφουν λυσσαλέα με το "The Wolf & The King", κρατώντας το δίκοπο μαχαίρι μεταξύ ωμότητας και γυαλισμένης ηχητικής.