Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

BLUES PILLS-BIRTHDAY (Album Review)

 Οι Blues Pills ήδη με έναν μικρό αριθμό κυκλοφοριών, έχουν φτιάξει το δικό τους όνομα στη σκηνή, με ένα χαρακτηριστικό heavy rock στυλ. Έπειτα από τον θρίαμβο που σημείωσε πριν τέσσερα χρόνια το "Holy Moly!", η μπάντα επιστρέφει με κάτι πολύ διαφορετικό, ίσως και αμφιλεγόμενο, και ταυτόχρονα ενδιαφέρον. Όλα αυτά βρίσκονται στο τέταρτο άλμπουμ, "Birthday", με όχι απλά έναν συμβολικό τίτλο, αλλά κι επειδή η Elin, μπροστάρισσα του γκρουπ, ήταν έγκυος την περίοδο της δημιουργίας αυτής της δουλειάς.


Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Vredehammer στο Metal View: Σκοτώνουμε τον Θεό, που ο πυρήνας του είναι η Φύση

Οι Vredehammer αποτελούν έναν πνεύμονα στη ζωντάνια της ακραίας σκηνής της Νορβηγίας, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Ανέκαθεν πολυποίκιλοι, χωρίς αυστηρά σφιχτές παρωπίδες στο black metal, πειρματίζονται και ψάχνονται, μέσα στα αχανή φυσικά τοπία της Σκανδιναβικής χώρας. Φέτος, το σχήμα του Per Valla κυκλοφορεί το "Godslayer", κι ο ίδιος μιλάει για αυτό στο Metal View.

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

DREAM EVIL-METAL GODS (Album Review)

Εφτά ολόκληρα χρόνια είχαν να μας απασχολήσουν οι Dream Evil, εκεί που με το "Six", τα τραγούδια τους δε μίλησαν σε όλους. Με βλέψη για κάτι πραγματικά δυνατό και ώριμο, επιστρέφουν φέτος με το "Metal Gods", αφού και οι ίδιοι θα μπορούσαν να έχουν αυτόν τον χαρακτηρισμό για το power metal και την αναγέννησή του στη δεκαετία του 2000. Εν έτει 2024 έρχονται φορμαρισμένοι, κι αυτό φαίνεται παρακάτω, με την παρέα των Fredrik Nordström, Niklas Isfeldt και Peter Stålfors.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

OCTOPLOID-BEYOND THE AEONS (Album Review)

Οι Octoploid είναι ένα project που έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό για τη δουλειά που θα έφερνε. Οι Φιλανδοί αποτελούν το προσωπικό όραμα και δημιούργημα του Olli Pekka Laine από τους θρυλικούς Amorphis, πηγαίνοντας τη μουσική αυτή ένα βήμα παραπέρα, και λίγο πιο out of the box. Άλλωστε με βάση τη δισκογραφική τους εταιρεία, η μπάντα χαρακτηρίζεται με τον αδόκιμο όρο, "70s death metal", αλλά φαίνεται σωστός 100%. Πιο συγκεκριμένα όλα αυτά θα φανούν στο "Beyond The Aeons" που κυκλοφόρησε πρόσφατα και η ψυχεδέλεια ετοιμάζεται να βουτήξει σε σκιερά, αχαρτογράφητα νερά, σε μία από τις Χίλιες Λίμνες.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Martin Mendez στο Metal View: Η διαφορετικότητα και ο πειραματισμός είναι τα κοινά των White Stones με τους Opeth

Τεχνική, αιθέρια αύρα και ακραία ξεσπάσματα. Χαρακτηριστικά που αμέσως φέρνουν στο μυαλό τους Opeth. Βέβαια, ένα μέλος τους, ο Martin Mendez, με έναν πιο εξωτικό και ζωηρό τόνο τα μεταφράζει όλα αυτά τα στοιχεία και στους "δικούς" του, White Stones. Η μελωδική death metal μπάντα από τη Βαρκελώνη, κυκλοφορεί φέτος το τρίτο της άλμπουμ, "Memoria Viva", κι ο ιθύνων νους, πλην μπασίστας των σπουδαίων Σουηδών, μιλάει στο Metal View για αυτό κι όσα κρύβονται από πίσω.