Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Ascending Olympus στο Metal View: Για εμάς, στις πρώτες γραμμές είναι όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι μένουν πιστοί στους εαυτούς τους

Οι Ascending Olympus ακόμα δε ξεκίνησαν την πορεία τους καλά καλά, και αναζητούν το πάτημα για την κορυφή. Λίγους μήνες πριν κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, "Frontlines'', και το thrash/death metal σχήμα από την Αθήνα ετοιμάζεται να παρουσιάσει ζωντανά την δουλειά του. Ο τραγουδιστής τους, Ανδρέας Λογιώτατος μιλάει στο Metal View για τη σύμπτυξη του μοντέρνου με τον κλασικό death metal, όσα υπάρχουν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο του δίσκου τους καθώς και για το επερχόμενο live στην Αθήνα στις 2 Φεβρουαρίου.

-Μερικούς μήνες μετά την κυκλοφορία του Frontlines, ποια η ανταπόκριση του κόσμου;

Καλησπέρα Γιάννη και Metal View και ευχαριστούμε για τη φιλοξενία! Εννιά περίπου μήνες μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου μας, τολμώ να πω πως η ανταπόκριση του κόσμου είναι το λιγότερο θετική και είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για αυτό!

-Παρά τη μικρή διάρκεια ύπαρξης της μπάντας, βλέπω το γενικό ενδιαφέρον του κόσμου προς τα εσάς. Παίζει ρόλο και το background από τις προηγούμενες μπάντες των μελών σας;

Σ’ ευχαριστούμε! Σαφώς και παίζει ρόλο το background του καθενός μιας και όλοι φέρνουν στη μπάντα κάτι από την εμπειρία και το ταλέντο τους.

-Το παρελθόν των μελών των Ascending Olympus έχει βοηθήσει στον ήχο και τη ψυχολογία της μπάντας;

Την ψυχολογία ενδεχομένως αλλά ο ήχος (εάν εξαιρέσουμε τους Verdict Denied), όχι αφού καμία από τις προηγούμενες μπάντες των μελών δεν παίζει τη μουσική που παίζουν οι Ascending Olympus. Σε επίπεδο τεχνικών θεμάτων σίγουρα παίζει ρόλο, αλλά όχι σε επίπεδο σύνθεσης.

-Το Frontlines και στον τίτλο και στη θεματική του, έχει μια πολεμική διάθεση. Θα μπορούσε να είναι ένα concept στο σύνολο του άλμπουμ;

Concept υπό την αυστηρή έννοια του όρου δεν είναι, αλλά το γενικότερο πνεύμα του, είναι πολεμικό. Υπάρχουν τραγούδια τα οποία αναφέρονται σε ιστορικές μάχες όπως αυτή του Μαραθώνα και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, άλλα όπως το “Hell is in my eyes” τα οποία αναφέρεται σε ιστορικά πρόσωπα όπως ο Αχιλλέας, όμως υπάρχουν και κάποια πιο ελεύθερα θέματα όπως το “Fatal nightmare”, το οποίο μιλάει για την προδοσία.

-Το Frontlines θα μπορούσε να έχει κι ένα βαθύτερο νόημα ή κάποιον ιδιαίτερο συμβολισμό από πίσω;

Ενδιαφέρουσα ερώτηση… Για εμάς, στις πρώτες γραμμές είναι όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι μένουν πιστοί στους εαυτούς τους και σε όσα πρεσβεύουν και δε γίνονται έρμαια των καιρών με όποιο κόστος έχει μια τέτοια απόφαση, οπότε ενδεχομένως εκεί να υπάρχει ο συμβολισμός τον οποίο ανέφερες πριν.

-Ηχητικά νιώθω ένα κράμα από τους Sepultura και τους Bolt Thrower μέχρι και black metal. Ποιες οι επιρροές σας;

Για τους Bolt Thrower είσαι ο πολλοστός που μου το λέει! Οπωσδήποτε υπάρχουν οι Sepultura και οι Bolt Thrower στον ήχο μας, όπως και οι Exodus, Testament, Unleashed και The Haunted. Γενικότερα οτιδήποτε είναι κοντά σε thrash και death metal μονοπάτια, είναι κοντά και στους Ascending Olympus.

-Κάτι που δε συναντάς εύκολα σε ντεμπούτα είναι ο ώριμος ήχος και η πιασάρικη μουσική. Πόσο δύσκολο ήταν να το πετύχετε αυτό;

Αυτό προέκυψε γιατί συνθετικά ασχολήθηκαν τέσσερις άνθρωποι, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, οπότε ο καθένας έφερε κάτι δικό του στον ήχο μας και ίσως αυτό τον καθιστά ώριμο και μεστό. Σαφώς έχει να κάνει και με το γεγονός πως ο Jim Rouvell στα τύμπανα πέρα από πολύ καλός ντράμερ είναι και εξαιρετικός συνθέτης οπότε στήνεται ένα κολάζ από πολύ έμπειρα χέρια.

-Στις 2 Φεβρουαρίου παρουσιάζετε ζωντανά τον δίσκο σας, μαζί με τους Serement και τους Enthroned Serpent στο Temple, και μιλάμε για μια νέα μπάντα στη σκηνή και μια μπάντα σε επαναπροσαρμογή. Πώς το βλέπεις το underground στις μέρες μας και τις νέες μπάντες που βγαίνουν;

Έχουμε τη χαρά να παίζουμε με τα φιλαράκια μας από τους Serement και τους Enthroned Serpent και ειλικρινά ανυπομονούμε για αυτό! Το underground σίγουρα έχει αλλάξει σε σχέση με το πώς το είχα μάθει εγώ στα μέσα με τέλη της δεκαετίας του 90, με την έννοια πως δύσκολα θα δεις πλέον trading μεταξύ συγκροτημάτων ή μεγάλη αλληλογραφία σε σχέση με το τι συνέβαινε τότε. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως τα συγκροτήματα πλέον δουλεύουν πάρα πολύ και το επίπεδο των παικτών πλέον είναι σοκαριστικό. Οι μπάντες βγαίνουν πολύ μελετημένες και προβαρισμένες σε όλα τα επίπεδά τους.

-Τι να περιμένουμε από την εμφάνισή σας τότε;

Μπύρες, growls και μπάχαλα μαζί με κάποιες πολύ δυνατές guest εκπλήξεις και ολόφρεσκο merchandise από όλες τις μπάντες. Για hard copy εισιτήρια μπορείτε να μας στείλετε ένα μήνυμα στη σελίδα μας, καθώς και να να τα προμηθευτείτε στο Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22), στο Esqueleto Café Bar (Χαριλάου Τρικούπη 141) και στο SoundWay studios (Κρέμου 34, Καλλιθέα).

-Τέλος τι πλάνα υπάρχουν στο στρατόπεδο των Ascending Olympus για τη συνέχεια;

Μόλις κυκλοφόρησε το καινούριο μας video clip για το τραγούδι “As the ground trembles” και έχουμε ήδη μπει σε συνθετική και στιχουργική διαδικασία για τον διάδοχο του “Frontlines”, αλλά ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς για να μπορέσουμε πούμε το οτιδήποτε. Θέλουμε να πάρουμε τον χρόνο μας και να βγει ένας ακόμα καλύτερος δίσκος σε όλα τα επίπεδα. Ευχαριστούμε και πάλι για την υποστήριξη! Σας περιμένουμε όλες και όλους στο Temple στις 2 Φεβρουαρίου! Gods are watching

Γιάννης Χαρτζανιώτης





Δεν υπάρχουν σχόλια: