Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Meden Agan στο Μetal View: Έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο και θα παλέψουμε να μην κλείσει

Ένας σοφός κάποτε μίλησε για μέτρα και για λογική με το ρητό "μηδέν άγαν". Κάποιες χιλιετίες αργότερα, στην πατρίδα του, γεννήθηκαν οι Meden Agan που μετρημένοι και κατασταλαγμένοι έχουν δημιουργήσει το δικό τους όνομα στην ελληνική metal κοινότητα. Μάλιστα πριν λίγα χρόνια κυκλοφόρησε το "Catharsis", γνωρίζοντας μας τη νέα φωνή της μπάντας, Δήμητρα Παναρίτη, και ένα πιο εξελιγμένο ύφος, ενώ τώρα ετοιμάζονται για τον διάδοχό του. Για όλα αυτά, καθώς και για τις επερχόμενες εμφανίσεις στο Release Athens και το Golden R. Festival, η τραγουδίστρια μιλάει στο Μetal View.

-Έπειτα από τέσσερα χρόνια ποια είναι η ανταπόκριση στο τελευταίο σας άλμπουμ;

Η αλήθεια είναι πως με τον ιό και τις καραντίνες τα πράγματα πήγαν πίσω και απο τον τελευταίο δίσκο μας έχει περάσει καιρός. Παρόλα αυτά ο κόσμος είναι κοντά μας, το άλμπουμ το έχει αγκαλιάσει και μείς όσο γίνεται προσπαθούμε το κοινό μας να το κρατήσουμε ζεστό.

-Πρώτη φορά δισκογραφικά με τους Meden Agan πώς ήταν η εμπειρία σου;

 Η εμπειρία μου με τους MEDEN AGAN από την πρώτη ημέρα έως σήμερα είναι από τις πιο όμορφες συνεργασίες που είχα ποτέ. Δεν έχω να πώ κάτι . Με αγκάλιασαν και είχαμε απόλυτα άψογη συνεργασία.

 -Ακούγοντας τους δίσκους της μπάντας, με την έλευση σου παρατηρείται μία συνοχή αλλά και μια εξέλιξη στις φωνητικές επιλογές των Meden Agan. Ήταν μια συνειδητή επιλογή ή κάτι τελείως φυσικό;

Οι MEDEN AGAN είχαν όντως μπει στην διαδικασία αναζήτησης φωνής την εποχή που το πήρα χαμπάρι οτι αναζητούν νέα φωνή. Αυτό που αναζητούσαν στις auditions που πέρασα εγώ και άλλες κοπέλες ήταν πως ήθελαν μια φωνή που να μην τραγουδάει μόνο κλασσικά, δλδ να μπορεί να κάνει και άλλα πράγματα. Ζητούσαν μια φωνή που να μπορεί να κινηθεί στην σκηνή και να την γεμίζει που λεμε... Πάλεψα πολύ για να πάρω την θέση, και νά'μαι σήμερα ακόμα μαζί τους .

-Επίσης μουσικά βλέπω μια γραμμή πιο έντονη προς το heavy/power στοιχείο. Ήταν κάτι που προϋπήρχε και ήρθε εσκεμμένα ή ταίριαξε με τον ερχομό και το τραγουδιστικό σου στυλ;

Ο κιθαρίστας κ ιδρυτής της μπάντας κυρίως γράφει πιο μελωδικές κιθάρες και το αγαπημένο του σημείο είναι η πιο power heavy ριφολογία. Ήταν κάτι το οποίο με τον ερχομό μου στην μπάντα κατάφερε να το πραγματοποιήσει. Είναι δλδ κάτι που όλα τα παιδιά είχαν ως στόχο και εγώ τους ακολούθησα πιστά σε αυτό. Έκατσα και δούλεψα πολύ στο ύφος και το στοιχείο που ήθελαν να δώσω στην μπάντα.

-Το "Catharsis" έχει κάποιο προσωπικό νόημα στα μέλη της μπάντας;

Εν μέρη έχει και προσωπικό νόημα ο δίσκος. Ουσιαστικά κάθε δυσκολία που βρήκαν τα υπέροχα αγόρια στους MEDEN AGAN με την δημιουργία του νέου υλικού ήταν σαν να βρήκαν κ οι ίδιοι μια κάθαρση ψυχής και μια γαλήνη στην άψογη συνεργασία μας.

-Πιστεύεις πως με αυτό το άλμπουμ άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο και μια νέα πορεία στους κόλπους των Meden Agan;

Σίγουρα! Το κεφάλαιο άνοιξε και με πολλή δουλειά θα παλέψουμε να μην το κλείσουμε! Γιατί είναι κάτι που ειλικρινά το κάνουμε με τεράστια αγάπη πάνω απο όλα!

-Να περιμένουμε σύντομα κάτι νέο δισκογραφικά από εσάς;

Τον Ιούλιο μπαίνουμε στούντιο. Άρα ξεκινάει το ταξίδι της όλης αυτής νέας μας δουλειάς, να ηχογραφηθεί επιτέλους.. Ευχόμαστε με το νέο έτος να γίνει και η κυκλοφορία του.

-Βλέπω πως τα τελευταία χρόνια κάνετε ένα άνοιγμα τόσο εγχώρια όσο και στο εξωτερικό με συναυλίες. Νιώθετε πως σιγά σιγά μεγαλώνει και το όνομά σας;

Το να παίξεις έξω είναι κάτι δύσκολο! Είναι μέσα στους στόχους μας πάντα! Μακάρι να είμασταν πλούσιοι χαχα . Δεν θα αναφερθώ στο άν το όνομά μας μεγαλώνει , που σίγουρα συναυλίες στο εξωτερικό δίνουν μεγάλο αέρα στη μπάντα . Θα πω με σιγουριά ότι νιώθουμε απόλυτα όμορφα σε μεγάλες συναυλίες. Είναι μεγάλη εμπειρία  και ομολογώ πως σε κάθε συναυλία δενόμαστε ακόμα περισσότερο!

-Επίσης ετοιμάζεστε για δύο μεγάλα φεστιβάλ στην Ελλάδα, το Release και το Golden R. Festival. Τι να περιμένουμε από αυτές τις εμφανίσεις;

Θα μιλήσω με την σειρά που θα γίνουν τα Festival. Release Athens με τεράστιες ονοματάρες μέσα στις 22 Ιουνίου. Θα παίξουμε ένα κομμάτι από τον επερχόμενο δίσκο μας και 4 τραγούδια από τους προηγούμενους. Στο Golden R festival στον Βόλο με άλλες φοβερές ονοματάρες θα έχουμε σαφώς μεγαλύτερο set καθώς θα παίξουμε κάτω από τους head. Εκεί θα παρουσιάσουμε παραπάνω κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο και σίγουρα κι απο όλους τους δίσκους μας.

-Μπάντες όπως οι Manowar, οι Rotting Christ ή οι Rhapsody Of Fire, ή επίσης οι Septicflesh που θα συναντήσετε στον Βόλο, αν και φαινομενικά σε διαφορετικά είδη, μπορεί ενδεχομένως να αποτέλεσαν επιρροή ακούσια ή εκούσια για το συγκρότημα;

 Φυσικά και έχουμε πολλές επιρροές απο μεγάλη γκάμα συγκροτημάτων. Θα πω  πώς ήταν και στα δύο μέτωπα. Και ακούσια και εκούσια.

 -Βλέποντας συνεχώς διάφορα φεστιβάλ να λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, πιστεύεις πως έχουμε μπει πλέον για τα καλά στον μεταλλικό χάρτη της Ευρώπης;

 Βέβαια το πιστεύω αυτό. Πιστεύω οτι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα . Έχουμε πολλές και αξιόλογες μέταλ μπάντες στην Ελλάδα που ολοένα εξελίσσονται!

 -Ευχαριστω για τη συνέντευξη, ο επίλογος είναι δικός σου....

 Σε ευχαριστώ ολόψυχα για την όμορφη αυτή συνέντευξη! Εύχομαι υγεία , αγάπη , ελευθερία σε κάθε μορφή της και πολλές μουσικές!!!

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: