Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

LIMBONIC ART-SPECTRE ABYSM (Album Review)


 Οι πρωτοπόροι του Νορβηγικού ατοσφαιρικού black metal, είχαν καιρό να απασχολήσουν τα δρώμενα του σκληρού ήχου, καθώς πέρασαν εφτά χρόνια από το "Phantasmagoria", και φέτος επέλεξαν να συννεφιάσουν το καλοκαίρι μας με μια αρκετά εμπνευσμένη δουλειά, το "Spectre Abysm".





Ο δίσκος ξεκινάει με το αναζοπυρωμένο "Demonic Resurrection", ένα δεκάλεπτο έπος, που μουσικά θυμίζει λίγο τους Satyricon του "Nemesis Divina", ενώ τα φωνητικά αμφιταλαντεύονται με διάφορες δαιμονικές απαγγελίες, κραυγαλέα ξεσπάσματα και μερικά χορωδιακά background.

Η συνέχεια έρχεται με το "Ethereal Traveller", ατμοσφαιρικό και σκοτεινό, με περισσότερο βάρος στα riffs, και στο ύφος του κλασικού second wave black metal. Κάπως έτσι μας βρίσκει και το "Omega Doom", ψυχρό και σκοτεινό που μαζί με το "Through The Vast Profundity Obscure", σε μερικές στιγμές θυμίζουν κάτι από "Μοοn In The Scorpio".

Oι αργόσυρτοι ρυθμοί και η πένθιμη καμπάνα του "Requiem Sempiternam", μας οδηγούν στα δύο ακόμα πιο μαύρα κομμάτια που οι μελωδίες τους κεντούν μια σατανική ατμόσφαιρα.

Πρόκειται για το πιο αγριεμένο "Triumph Of Sacrilege", που με τα διάσπαρτα πλήκτρα γεμίζει και ομορφαίνει με τον τρόπο του, το σύνολο της σύνθεσης, ενώ στο τέλος ακολουθεί μια απαλή, ατμοσφαιρική λειτουργία και μερικές δαιμονικές κραυγές, που δημιουργούν το "Disciplina Arcani".


Μπορεί όντως να πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία τους δουλειά, αλλά ο Daemon έκανε ένα πραγματικό θαύμα, αφού καταφέρνει με την μουσική του να δημιουργήσει τις πιο σκοτεινές εικόνες, σε ένα πλαίσιο που το μαυρό, το κόκκινο του αίματος και οι αποχρώσεις του πάγου πρωταγωνιστούν σε μια υπερβόρεια μαύρη μαγεία.

(9/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: