Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

BLACK CILICE-BANISHED FROM TIME (Album Review)


 Οι Black Cilice έρχονται από την Πορτογαλία και  ξεκίνησαν την πορεία τους το 2009. Φέτος μετά από 2 χρόνια από την κυκλοφορία του "Mysteries", επανέρχονται με την τρίτη κυκλοφορία τους, η οποία αφήνει κατά μέρος τα πιο θορυβώδη ακούσματα, ακολουθόντας αποκρυφιστικά, τελετουργικά μονοπάτια.




Ένα ομιχλώδες, ψυχρό τοπίο εμφανίζεται μπροστά, ήδη με τις πρώτες νότες του "Timeless Spectre".  H πρωτόγονη παραγωγή, μαζί με τις μαύρες μουσικές πινελιές δημιουργούν την πιο αρρωστημένη ατμόσφαιρα, με το σχεδόν δεκάλεπτο εναρκτήριο κομμάτι να σε παρασέρνει στην άβυσσο, ενώ τα breaks καταμεσίς, προβάλλουν μια μελαγχολική rock αύρα με μερικά doom περάσματα. Σε ένα επίσης νοσηρό κλίμα με πολλές δόσεις παράνοιας και πόνου έρχεται το "On The Verges Of Madness" με τις βαθιές του τυμπανοκρουσίες. Τα φωνητικά μεν ακούγονται πιο απομακρυσμένα, αλλά με την ακουστική που θα ταίριαζε σε ένα DSBM έργο.

Το τέμπο ανεβαίνει, στα "Possessed By Nightspirits" και "Chanelling Forgotten Energies", όπου αφήνεται λίγο πίσω η όλη τελετουργική εικόνα των πρώτων κομματιών, κάνοντας πιο ωμό τον ήχο, με τον παρανοϊκο συνδυασμό των τυμπάνων και της φωνής που σε στέλνει στο χάος. Ο επίλογος ήρθε να γραφτεί με το πέμπτο κομμάτι "Boiling Corpses",  όντας βίαιο και πιο extreme,  με πολλά πολλά μπάσα, συνδυάζοντας έτσι  την απόκοσμη εικόνα των πρώτων κομματιών, μαζί με την αγριάδα των επόμενων.

Εδώ μιλάμε ξεκαθαρα για μια από τις πιο καλές κυκλοφορίες του 2017 όσον αφορά την underground σκηνή. Ένα black metal project με μόλις 8 χρόνια ύπαρξης που ακούγεται το ίδιο απόκοσμο, θεοσκότεινο και στοιχειωμένο με μπάντες που έχουν χρόνια στις πλάτες τους, αλλά το κυριότερο απ'ολα είναι ότι ακούγεται αληθινό, και θεωρώ πως αν υπήρχε καλύτερη παραγωγή, ίσως να χάλαγε το όλο feeling. 
Προσωπικά ανυπομονώ να δω και ζωντανά αυτή τη σκοτεινιά τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: