Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

KVELERTAK-NATTESFERD (Album Review)


Οι Νορβηγοί Kvelertak, έπειτα από τρία χρόνια από την κυκλοφορία του "Meir", επέστρεψαν με την τρίτη τους δουλειά "Nattesferd", η οποία έμελλε να είναι πιο σκοτεινή σε σχέση με τους προκατόχους της.


Η έναρξη του δίσκου έχει καθαρά black metal περάσματα, και ξυστά riffs, και ακούει στο όνομα "Dendrofil For Yggdrasil". Aυτό το ύφος βέβαια θα το συναντήσουμε ξανά στο "Βerserkr" όπου η ψυχρή τους υπογραφή παίζει λίγο με την riff-ολογία των Darkthrone.

To "1985" από την άλλη μοιάζει σαν ένα χαρούμενο punk rock κομμάτι, με τα κλασικά φωνητικά των Kvelertak.
To ομώνυμο του δίσκου όντας πιο μελωδικό, διευρύνει και άλλο την ποικιλία της μπάντας, συνδυάζοντας έτσι το black n roll τους με μουσικές των 80s, κάτι που συνεχίζεται με πιο αργές φόρμες στο "Ondskapens Galakse".

Οι πειραματισμοί τους βέβαια έχουν και συνέχεια καθώς ψάχνονται και με τα groove-αρίσματα στο "Bronsegud", αλλά και με τους stoner/desert rock ήχους και την μελαγχολική bluesy ατμόσφαιρα στο "Nekrodamus.


Oι Νορβηγοί, με το "Nattesferd" φάνηκε πως θέλουν να ανοίξουν τους ορίζοντες τους, και να ην ακολουθήσουν για τρίτη φορά το ίδιο μονπάτι. Βέβαια η ποικιλία που είχε το album δημιούργησε ένα κομφούζιο μεταξύ των κομματιών.
Αν το αποτέλσμα τους δικαιώσει  θα το μάθουμε στην πορεία, μέχρι στιγμής όμως θεωρώ πως η δυανμική και το πάθος υπερίσχυε σε λίγα κομμάτια.

(7/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: