Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Αbaddon στο Metal View: "Mε τους Venom Inc ετοιμάζουμε το album μας"

Οι Venom είναι από τα συγκροτήματα που κατάφεραν με το image και την μουσική τους να δημιουργήσουμε ένα ολόκληρο είδος, ενώ παράλληλα θεωρούνται και οι προπάτορες του Black Metal. Τα πρώην μέλη τους δημιούργησαν τους Venom Inc, και ο drummer τους Abaddon μιλάει στο Metal View σχετικά με την solo δουλειά του,  το παρελθόν των Venom, τα 80s, το black metal, αλλά και τις φήμες για πιθανό reunion του οriginal line up τους.

-Γεια σου Abaddon, αρχικά θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια για την δημιουργία των Venom Inc;

Λίγα χρόνια πριν ήμουν με τον Mantas σε ένα φεστιβάλ στην πόλη μας το Νιουκάστλ, και μας ζήτησαν αν θέλαμε να παίξουμε. Δεν θεωρούσαμε πως ήμασταν έτοιμοι οπότε δεν ανεβήκαμε. Βέβαια όλο αυτό μας δημιούργησε σκέψεις μιας και ο Mantas με τον Tony Dolan ήταν στους M-pire Of Evil, οπότε είπαμε να φτιάξουμε μια σύνθεση των Venom, για να παίξουμε στο Keep It True το 2015 ίσα ίσα για 5-6 κομμάτια. Δεν περιμέναμε πως αυτό θα εξελισσόταν σε μια κανονική μπάντα που θα συνεχίζαμε την περιοδεία μας σε όλη την Ευρώπη, την Αμερική, ακόμα και την Κίνα.

-Πως αισθάνθηκες στο πρώτο live με τους πρώην συμπαίκτες σου; Και ποια είναι γενικά η ανταπόκριση των fans σας;

-Να είμαι ειλικρινής υπήρχε αγωνία αλλά πιο δυνατός ήταν ο ενθουσιασμός. Ήξερα και τους δύο από παλιά και ήταν ωραίο που ξαναπαίζαμε μαζί. Η ανταπόκριση τoυ κοινού είναι μεγάλη και πολύ ικανοποιητική για δύο λόγους. Σίγουρα έρχονται να μας δουν fans των Venom, αφού πέρα από τα κλασικά κομμάτια, παίζουμε και κομμάτια από την περίοδο του Dolan στο συγκρότημα, αλλά ακόμα πιο ενθαρρυντικό είναι πως έρχεται νέος κόσμος που αγαπάει το heavy metal για να μας δει. Αυτό  κυριως μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε.

-Σας αρέσει να επικεντρώνεστε live σε δίσκους όπως το "Prime Evil" και το "Temple Of Ice" ή σε πιο κλασικά κομμάτια;

Προσπαθουμε να αποδίδουμε live κομμάτια από όλο το πέρασμα μας στους Venom. Επικεντρωνόμαστε κυρίως στα πιο κλασικά μας album αλλά δίνουμε και βάση  στα πιο νέα, και ο κόσμος λατρεύει να ακούει κάποια κομμάτια και από εκείνη την εποχή όπως το "Carnivorous" ή το "Blackened Are The Priests".


-Nα περιμένουμε κάποιο ολοκληρωμένο album με τους Venom Inc;

Εννοείται ήδη έχουμε γράψει γύρω στα 10 με 15 κομμάτια. Τα βελτιώνουμε και σε λίγο καιρό θα ετοιμαστούμε να μπούμε στο studio να τα ηχογραφήσουμε.

-Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια για το νέο σου solo album;

To νέο μου album θεωρώ πως ακούγεται πολύ φρέσκο και heavy, προσπαθώντας να ξεφύγω από τα συνηθισμένα και από το παίξιμο που είχα με τους Venom. Έχω πλέον νέο τραγουδιστή και ήθελα να κάνω κάτι πιο ποικίλο.

 -Πως αποφάσισες να βάλεις σαν τίτλο το "Flowers Of Evil" τo oποίο είναι και συλλογή του Σαρλ Μπωντλαίρ;

Όντως είναι εμπνευσμένο από το "Flurs Du Mal", και μου άρεσε εξ αρχής σαν τίτλος. Προσδίδει ακριβώς το σκοτάδι που θέλω να περάσω. Επίσης το διάλεξα γιατί δίνει την αντίφαση μεταξύ του όμορφου και του άσχημου.

-Γιατί πέρασε τόσος καιρός μέχρι να κυκλοφορήσει ο διάδοχος του "I am Legion";

Πέρασα μια περίοδο που δεν ασχολούμουν ενεργά με την μουσική, είχαν προκύψει και κάποιες διαφωνίες, οπότε δεν ήθελα να ασχοληθώ. Σιγά σιγά που αρχισα ξανά να παίζω και να συνθέτω μου ήρθαν αρκετές ιδέες που θεωρούσα ότι άξιζαν να μπουν σε κάποιο album. Στην πορεία που έφτιαξα facebook είχα μηνύματα από άτομα που ήθελαν να ακούσουν κάτι καινούριο, οπότε αποφάσισα να το κάνω.

-Να περιμένουμε κάποιες εμφανίσεις για την προώθηση του "Flowers Of Evil";

Λογικά ναι, έχουμε κάποιες προτάσεις και ήδη έχουμε ξεκινήσει να προβάτουμε με τα υπόλοιπα παιδιά. Οπότε δεν είναι καθόλου απίθανο!

 -Σου έχουν λείψει οι στιγμές με τους Venom;

Φυσικά. Ήταν από τις πιο υπέροχες στιγμές της ζωής μου. Ήμουν γύρω στα 19 όταν ξεκίνησε όλο αυτό και ήταν η πρώτη μου αληθινή επαφή με την μουσική η οποία κράτησε για 20 χρόνια, και είμαι πολύ ευγνόμων για αυτό.

-Θα σου άρεσε να γινόταν κάποιο reunion με όλο το παλιό line up των Venom;

Εννοείται. Μας είχε γίνει κιόλας πρόταση πριν δύο χρόνια αλλά ο καθένας μας είχε διάφορα projects για να ασχοληθεί. Με τον Cronos είμαστε ακόμα φίλοι και έχουμε επικοινωνία, ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να γίνει και αυτό.

-Ποια είναι η πιο έντονη ανάμνηση σου με τους Venom;

Χαχα, δύσκολο αυτό! Νομίζω πως η περιοδεία με τους Slayer και τους Εxodus to 1985.
Ήταν ίσως η πιο τρελή και ακράια περιοδεία που είχαμε κάνει ποτέ. Ήταν η εποχή που ο κόσμος γούσταρε πολύ τον ακραίο ήχο αφού ήταν κάτι πολύ φρέσκο εκείνα τα χρόνια. Είχε τύχει μάλιστα να παίξουμε και σε μια παλιά ντίσκο και είχε γίνει πανικός χαχα. Είναι ένα tour που έμεινε στην metal ιστορία.

 -Ο James Hetfield των Metallica έχει δηλώσει ανοιχτά πως είναι μεγάλος fan των Venom. Πως αισθάνεσαι για αυτό;

Eίναι πολύ τιμητικό. Το ξέρουμε πως ο James αγαπάει πολύ την μπάντα και είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Από παλιά τύχαινε να συαντιόμαστε στα παρασκήνια μεγάλων festival και να κάνουμε παρέα και τρελές πλάκες.Κυκλοφορεί συχνά με μπλούζες των Venom, ενώ στα soundcheck  τους οι Metallica παίζουν το "Witching Hour. Μάλιστα στο τελευταίο tour μας με τους Venom Inc στην Αμερική, ο James μας παρακολουθούσε την ώρα που παίζαμε.


-Μια δεκαετία περίπου μετά την κυκλοφορία του "Black Metal" δημιουργήθηκε στην Ευρώπη, και κυρίως στις Σκανδιναβικές χώρες, ένα ολόκληρο κίνημα το οποίο ιδιαίτερα στην Νορβηγία εξελίχθηκε να ευθύνεται για δολοφονίες και εμπρησμούς εκκλησιών. Όταν τα έμαθες όλα αυτά ποια ήταν η αντίδραση σου.

Aπό την μία, είναι τιμητικό που αποτελέσαμε πρώτυπο για διάφορες μεγάλες μπάντες του black metal που βγήκαν και στην Νορβηγία και στην Σουηδία, κάποια πράγματα όμως ξεφεύγουν πολύ από την μουσική. Σίγουρα και εμέις ήμασταν ακραίοι, και είναι λογικό που σε μια χώρα όπως η Νορβηγία υπήρχε αντίδραση κατά του Χριστιανισμού μιας και της διέλυσε όλο τον πολιτισμό της. Φάνηκε όμως πως κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους ήταν τρελοί, αν και  το extreme στοιχείο παίζει σε αυτή την σκηνή.

-Να περιμένουμε κάποιο live σας με τους Venom Inc στην Ελλάδα;

Φυσικά, ήδη πριν λίγες μέρες κανονήσαμε να έρθουμε για 2 shows τον Δεκέμβριο.

-Ευχαριστώ πολύ Abaddon για αυτή τη συνέντευξη. Ο επίλογος είναι δικός σου...

Κι εγώ ευχαριστώ Γιάννη. Ανυπομονούμε να έρθουμε σε λίγο καιρό στην χώρα σας και να παίξουμε για τους fans εδώ. Αγαπώ πολύ την Ελλάδα και τους Έλληνες, γιατί είστε τρελαμένοι!


Γιάννης Χαρτζανιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: