Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

BAPTISM-V:THE DEVIL'S FIRE (Album Review)


Έπειτα από το πέρας τεσσάρων χρόνων, όπου οι Φιλανδοί black metallers, Baptism, μας παρουσίασαν την τελευταία τους δουλειά, επιστρέφουν ξανά πιο σκοτεινοί και ατμοσφαιρικοί με το ''V:The Devil's Fire", το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Ιουλίου.




Ο δίσκος ξεκινάει με μια απαλή εισαγωγή, το " Natus Ex Ignis", το οποίο είναι ένα απλό στοιχειωμένο και απόκοσμο intro με ψιθύρους, το οποίο δίνει το έναυσμα στο "Satanada", ένα δυνατό και σκοτεινό κομμάτι με τρομερή δυναμική και ατμόσφαιρα, η οποία γίνεται πιο έντονη στις μελωδικές φωνητικές γραμμές που μοιάζουν με ψαλμούς.

Το "Τhe Sacrament Of Blood And Ash", αποτελεί έκπληξη καθώς το κλασσικό black metal ύφος και riffing εναλάσσεται με πειραματικές rock μελωδίες και guest καθαρά φωνητικά από τον Μikko Kotamaki των συμπατριωτων τους, Swallow The Sun.
Πειραματικό επίσης στα αυτιά μου ακούγεται και το "Cold Eternity", όπου ενώνεται η χορωδία με τα ξυστά riffs και την industrial ασθητική.

Το "Abyss" από την άλλη είναι πιο ψυχρό και πιο αργό σε σχέση με τα παραπάνω κομμάτια ενώ το "Buried With Him" ακολουθεί τον κλασικό δρόμο της μπάντας.

Τέλος, δε μπορώ να μη μιλήσω για τα δύο πιο δυναμικά κομμάτια του δίσκου, το "Μalignant Shadows" το οποίο ακολουθεί και αυτό μερικές σκοτεινές και μελαγχολικές rock φόρμες, αλλά και το ομώνυμο "Devil's Fire" το οποίο είναι από τα πιο ωραία κομμάτια που έχουν γράψει ποτέ, με ένα solo-καταπέλτη, το οποίο είναι ιδιαίτερα τεχνικό και μελωδικό για το είδος τους.


Ειλικρινά, είναι ένα άλμπουμ που θα παγώσει και θα σκοτεινιάσει το καλοκαίρι σας. Οι Baptism δίνουν το 100% του εαυτού τους, δεν φοβούνται να πειραματιστούν και να πατήσουν σε πιο μελωδικά μονοπάτια, ενώ η ατμόσφαιρα τους είναι στο έπακρο αποκρυφιστική. Πάρτε λιβάνια και κεριά και ακούστε το!

(9/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: