Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Bοb Κatsionis:Δε σκότωσα τα όνειρα μου παίζοντας σε πίστες

Τον Bob Katsionis τον έχουμε γνωρίσει ως μέλος των Firewind και ιθύνων νου των Οutloud αλλά πλέον και σαν κιθαρίστα των Γερμανών Serious Black. Εκτός αυτών πρόκειται για έναν   πολυπράγμων άνθρωπο που δεν αφήνει στιγμή να πάει χαμμένη όταν πρόκειται για την μουσική. Το Μetal View επικοινώνησε μαζί του και απάντησε με χιούμορ αλλά και σοβαρότητα στις ερωτήσεις του Γιάννη Χαρτζανιώτη.


-Kαταρχάς συγχαρητήρια (έστω και αργοπορημένα) για το "I'm so excited", γενικά σε βλέπω ενεργό σε disco διασκευές, τι είναι αυτό που σε ωθεί να κάνεις κάτι τέτοιο;

Σε ευχαριστούμε! Καταρχάς νομίζω οτι τα 80'ς κομμάτια γίνονται καλύτερες διασκευές επειδή ήταν μια εποχή που η τεχνολογία είχε αρχίσει να μπαίνει στην δισκογραφια αλλα δεν ηταν ακόμα σαφής η χρήση της, οπότε τώρα πια που οι ήχοι είναι πιο δυνατοί και γεμάτοι, μπορεις να δωσεις το 100% της ενέργειας που έχει μια σύνθεση. Αυτό πάει βέβαια περισσότερο για την περίπτωση του Enola Gay πχ. Το "I'm So Excited" ηταν απλα ενα κομμάτι που ήθελα πάντα να παίξω σε rock έκδοση και απλά το έκανα χωίις να το σκεφτώ ιδιαίτερα το ιδιο και ο Chandler. Σεβαστήκαμε απόλυτα το original,δεν υπήρχε λόγος άλλωστε  να πειράξουμε κάτι που ηταν ήδη τουλαχιστον τέλειο,απλά του αλλάξαμε το περιτυλιγμα!



-Στο τελευταίο album των Outloud συνεργάστηκες με τον Φοίβο! Σας δικαίωσε το αποτέλεσμα στο "Οne Μοre Time"? Ποιες ήταν οι αντιδράσεις κυρίως των Ελλήνων;

 Ναι,αυτό ήταν κάτι που είχε πλάκα! Ξέρεις,ο Φοιβος είναι από τους πιο σεμνούς τύπους που έχω ηγνωρίσει στη δισκογραφία,δεν έχει καθόλου τουπέ και νοιάζεται μόνο για τη μουσική. Το παλληκαρι ακουει metal κανονικά, απλά η δουλειά του ειναι να γραφει ελληνικά τραγουδια. Δεν είναι ντροπή νομιζω,όπως σαν να είσαι μεταλλάς και να δουλεύεις σερβιτόρος σε ενα club. Για τις αντιδράσεις των Ελλήνων fans δεν ξερω τι να σου πω,δεν έχω πάει να διαβάσω πρόσφατα τίποτα σχόλια,αλλα το ιντερνετ είναι ένας τρόπος να πει ο καθένας οτι θελει οπότε δεν έχω πρόβλημα. αυτό που ξέρω είναι ότι το κομμάτι ήταν μέσα σε αυτά που ξεχώρισαν στα περισσότερα reviews που πήραμε και ξέρεις...στο εξωτερικό δεν ξερουν τι είναι ο Φοίβος,απλά άκουσαν τη μουσική.
 
 -Με τους Serious Black έκανες ένα ευρωπαϊκό tour μαζί με τους Gamma Ray, να περιμένουμε κάτι νέο με εσένα στην κιθάρα ή ένα live στην χώρα μας;

 Χαχα εισαι και εσυ σε αυτους που με θελουν κιθαριστα ε? Θα δείξει,τα παιδιά θελουν πολύ να παίξουν εδώ ,δυστυχώς για τους γνωστούς μίζερους λόγους,τα δυο tour που κάναμε με Ηammerfall και Gamma Ray αντίστοιχα, δεν έτυχε να παίξουν εδώ αλλά να είσαι σίγουρος οτι θα γίνει!

-Πως αισθάνεσαι που παίζεις δίπλα σε μεγάλα ονόματα του power metal;

Όταν στα 15 μου έπιασα την κιθάρα είχα κάποια όνειρα...μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τα περισσότερα απο αυτά αλλά και κάποια άλλα που δεν είχα καν ονειρευτεί! Και μόνο το ότι έχω μοιραστεί το stage ή ακόμα και ολόκληρο tour bus με κάποιες μπάντες που άκουγα μικρός,ή ότι πχ γράφω κομμάτια για τους Kamelot, ή που εχω παιξει μαζι με τους Annihilator το κομμάτι που με έβαλε στο metal..είναι μικρά πραγματάκια που τα σκέφτεσαι και νιώθεις όμορφα πριν πας για ύπνο. Δεν αλλάζει η ζωή σου ούτε γίνεσαι πλούσιος αλλά τουλάχιστον ζεις το όνειρο σου και δεν αναγκάζεσαι να το σκοτώνεις παίζοντας πχ σε κάποια "πίστα" ή διασκευές άλλων για να ζήσεις. Δεν είναι ντροπή αλλά προτιμώ αυτό που ζω τώρα.

-Πλέον στους Firewind έχετε τον αντικαταστάτη του Apollo, τον Henning Basse, πως καταλήξατε σε αυτή την απόφαση; έπαιξε ρόλο που σας είχε βοηθήσει σε live το 2007;

Ναι σίγουρα, επίσης παίζει και στην μπάντα του Gus G. και είναι καλο παιδί,  αγαπάει πολύ τους Firewind και ήθελε πάντα να παίξει μαζί μας οπότε..να που έγινε!

-Μιας και ξεκινήσατε πάλι τα live με τους Firewind να περιμένουμε σύντομα ένα νέο album;

Ναι! Μολις αρχίσαμε να γράφουμε το άλμπουμ! Έχουμε όλοι μαζέψει εδώ και χρόνια ΠΟΛΥ υλικό και είμαστε στην φάση επιλογής κομματιών. Θα είναι πολύ δυνατό!
-Πως ήταν η εμπειρία σου στο 70000 Tons Of Metal; Πιστεύεις ότι θα μπορούσε να γίνει μια παρόμοια κίνηση και στην Ελλάδα;

Ήταν από τα κορυφαία πράγματα που έχω ζήσει τόσα χρόνια παίζοντας αυτή τη μουσική. Δε μπορείς να το περιγράψεις! Ενα τετραήμερο με τους φίλους σου,σε ενα απο τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελή κρουαζιερόπλοια στον κόσμο παρέα με φίλους απο άλλες μπαντες και...τσάμπα φαι! Τι αλλο θες;;; Στην Ελλάδα βέβαια ειναι αδύνατον αυτό να συμβεί παρά τους άπειρους προορισμούς που έχουμε. Εδώ δεν παίρνει ο κόσμος ενα καράβι 50 ευρω να πάει στα Χανιά να δει το Chania Rock Festival που ηταν απο τα κορυφαία events του καλοκαιριού,σιγα μη δώσει 500-1000 ευρώ για κρουαζιέρες! και σε συνδυασμό με την κρίση...άστο καλύτερα! Το μόνο που παίζει είναι καμιά ψαρόβαρκα με ένα cd-player μέσα και να ακούς με  φιλαράκια Megadeth και να ψαρεύεις. Δεν είναι και τόσο κακό!
    
-Είσαι ένας μουσικός που συνδυάζει πολλά είδη μουσικής κυρίως στις solo δουλειές σου. Τι είναι αυτό που σε εμπνέει να γράφεις μουσική;

Απλά ακούω ΠΟΛΥ μουσική. Έχω βέβαια τα κολλήματα μου όπως όλοι αλλά έχω τα αυτιά μου ανοικτά. Δεν με εμπνέει τίποτα,απλά εκεί που κάθομαι μου σκάνε στο κεφάλι ιδέες και έχω τη δυνατότητα να τις ηχογραφήσω όπου και αν βρεθώ,από το studio μου μεχρι το Garageband  στο iphone όπου και ειχα γράψει πχ το Ι Was So Blind (Outloud) σε μια πτήση από Los Angeles!  


-Τι νέο ετοιμάζεις με τον Φοίβο..να περιμένουμε κάτι σε ροκ ή μεταλ;

Βρε με το Φοίβο φαγώθηκες,από την Espresso είσαι? χαχαχα! Τιποτα σπουδαίο,απλά του αρέσει ο ήχος μου και πάω και γράφω καμια ultra heavy κιθαρα ή δοκιμάζουμε τους καινούριους του ενισχυτές καμιά φορά! Και εχει τρελό πράμα εκεί μέσα,πολύ περισσότερο απ'ότι βλέπεις σε ένα metal studio! Ο τύπος βγάζει λεφτά και τα χώνει για να κάνει την κα*λα του και να περνάνε και οι μουσικοί καλά στο στούντιο. 

-Τι είναι η μουσική για εσένα;

 Ξέρω και γω...; Είναι υποθέτω ο λόγος για τον οποίο μου έδωσε ο Θεός αυτιά!
  
-Με ποιες μπάντες είναι το ιδανικό festival για σένα;

Αυτή τη στιγμή: MUSE-DREAM THEATER-MACHINE HEAD-FIREWIND-MYRATH   

-Σε όλα τα χρόνια που είσαι επαγγελματίας μουσικός υπάρχει κάτι που θα άλλαζες και τι;

Ναι...διαβατήριο. Θα ήθελα ενα σουηδικό παρακαλώ! 

-Ευχαριστώ Bob για την συνέντευξη, ο επίλογος είναι δικός σου...

Ευχαριστώ και γω,ο επιίλογος είναι δικός σου!

Γιάννης Χαρτζανιώτης
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: