Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

DREAD'S ASYLUM-LIGHTFALLS (EP Review)


Με την πάροδο του χρόνου η metal σκηνή της χώρας μς όλο και μεγαλώνει, τα συγκροτήματα αυξάνονται και κυκλοφορούν το υλικό τους.
Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε τους Dread's Asylum από την Αθήνα, που με το ΕΡ τους, ''Lightfalls" παντρεύουν το μελωδικό death metal με τον black ήχο.



To ΕΡ ξεκινάει με το ομόνυμο "Lightfalls" που με το πρώτο άκουσμα μου έρχεται στο μυαλό η ατμόσφαιρα και η μελωδία του ήχου των Carach Angren που συνδυάζεται άρτια με σκληρά και τεχνικά riffs στο ύφος των Children Of Bodom. H παραγωγή του είναι αρκετά καλή αλλά θα προτιμούσα λίγο πιο χαμηλά τα drums.
To δεύτερο κομμάτι έχει τον τίτλο "Ιnfinity Glares" και ξεκινάει με μια ακουστική εισαγωγή που συνοδεύεται με μυσταγωγικούς ψιθύρους που μου θυμίζουν λίγο Rotting Christ στο "Α Dead Poem". To ατμοσφαιρικό/ακουστικό intrο το διαδέχονται mid tempos που δίνουν μια ιδιαίτερη σκοτεινή αίσθητική στο κομμάτι, ενώ ένα πολύ ωραίο solo, το κάνει ακόμα πιο δυναμικό.
Το τρίτο και τελευταίο κομμάτι  ονομάζεται "Τhe Freezing" και ξεφεύγει από την ατμόσφαιρα των δύο προηγούμενων κομματιών όντας πιο δυναμικό και σκληρό, έχοντας σκληρά riffs και πολύ διπέταλο, με μερικές διάσπαρτες μελωδίες στα πλήκτρα αλλά και ένα keyboard solo στα μισά του.

Το "Lightfalls" τολμώ να πω πως είναι ένα από τα καλύτερα EP που έχω ακούσει. Ατμοσφαιρικά στοιχεία με μέτρο, χωρίς να καταντούν γελοία ή γραφικά, αλλά και με αρκετή τεχνική που κάνει αυτή την κυκλοφορία ιδιαίτερα αξιόλογη. Συγχαρητήρια, και εις ανώτερα!

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: