Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

SUICIDAL ANGELS-DIVIDE AND CONQUER(Album Review)



H Ελλάδα ως γνωστόν,τα τελευταία χρόνια έχει πολλά δυνατά χαρτιά στο thrash metal, και το δυνατότερο είναι οι Suicidal Angels.
Μια μπάντα που μας κάνει περήφανους στο εξωτερικό και μετά από αλλαγές στο line up ,κυκλοφορεί φέτος το 5ο κατα σειρά album “Divide And Conquer”.



Ο δίσκος ξεκινάει με το “Marching Over Blood”, ένα κομμάτι που είναι στις κλασσικές thrash φόρμες των Suicidal Angels και σπείρουν τον απόλυτο πανικό και το ΧΑΟΣ!!!
Στο ίδιο στυλ και ύφος συνεχίζουν και τα επόμενα τρία κομμάτια ενώ κάτι πιο διαφορετικό, πιο “ατμοσφαιρικό” έρχεται στο “Control The Twisted Mind”. Κάτι που θυμίζει το “Chaos” έρχεται να μας συνεπάρει, κάτι που είναι μια τρελή αλλαγή από τα προηγούμενα κομμάτια.
Επίσης πολύ καλά κομμάτια είναι τα “Τerror Is My Scream” και “Kneel To The Gun”,όπου οι κιθάρες δεν έχουν ούτε ένα ψεγάδι ενώ η παραργωγή είναι άψογη!!!
Βέβαια πρέπει  να σημειώσω πως το προσωπικό αγαπημένο μου είναι το “In The Grave”, όπου ο ίδιος ο θάνατος εμφανίζεται μπροστά μας και οι ίδιοι δείχνουν ότι τίποτα δεν τους σταματάει,riffs και τύμπανα τέλεια,ενώ τα solos μαγικά.

Δέκα διαμάντια μέσα σε αυτό τον δίσκο,με μελωδίες που έυκολα μένουν στο μυαλό μας, δείχνοντας όλο και περισσότερο την ταυτότητα τους και τις επιρρόες τους από Slayer, Sodom και  Kreator.


Λίγο πριν τελειώσω αυτές τις γραμμές, θέλω να πω πως το συγκρότημα ,με την αλαλγή του line up στον Χρήστο στην κιθάρα και τον Άγγελο στο μπάσο κάνει μια πολλή δυνατή και πετυχημένη προσπάθεια ενώ βλέπουμε και πως η Ελλάδα σιγά σιγά φτιάχνει μια πολλή δυνατή thrash σκηνή στον παγκόσμιο χάρτη του metal!!!

(8,5/10)

Για το Metal View: Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: