Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ICED EARTH-PLAGUES OF BABYLON(Album Review)

Καθώς οι Iced Earth διανύουν την δεύτερη δεκαετία της ύπαρξης τους, και ο Matt Barlow έχει αφήσει οριστίκα το συγκρότημα, κυκλοφορούν τον δεύτερο δίσκο χωρίς αυτόν, αλλά με έναν άριστο αντικαταστάτη τον Stu Block.
Το συγκρότημα έπειτα από διάφορα σκαμπανεβάσματα και κριτικές συνεχίζει δυνατά με το νέο πολύ βαρύ και heavy “Plagues Of Babylon”!!!
Ξεκινώντας με το ομότιλο κομμάτι του album, η μπάντα μας δημιουργεί μια πολλή καλή εντύπωση για αυτό που κάνει,οι μελωδίες και οι φωνητικές γραμμές του Stu είναι γεμάτες με πάθος και συναίσθημα, κάτι που παραπεμπει στους παλιούς και αγαπημένους Iced Earth.
Και μετά από αυτή την επική εισαγωγή, βλέπουμε και άλλα δυνατά κομμάτια όπως το “Democide” και το “Among The Living Dead” όπου θα κερδίσουν αμέσως τον ακροατή, αλλά και τα καταιγιστικά και γεμάτα ένταση “Cthulu” (προσωπικό αγαπημένο), “Resistance”(το οποίο μοιάζει με soundtrack ταινίας) και “Parasite” ,όπου το κλασσικό μοτίβο των επιθετικών riffs,των καλοφτιαγμένων solos και των υπερδυναμικών φωνητικών είναι στο ζενίθ του σε αυτό το album.
Βέβαια υπάρχει και το “Τhe End”, ένα ελαφρώς prog-maiden-ικό κομμάτι το οποίο αν δεν υπήρχε,δεν θα με χάλαγε κιόλας.Το ίδιο θα πω επίσης και για το “Spirit Of Times” που λογικά θα μπήκε για να γεμίσει ο δίσκος!!!

Μερικά αμφιλεγόμενα,για τους πολλούς κομμάτια, είναι το “The Culling” που εμένα προσωπικά μου θύμιζε κάτι από τις δυνατές παλιές εποχές των Αμερικάνων σε συνδιασμό με το φωνητικό ύφος  του “Anthem” και αυτό είναι που το έκανε κάπως πιο ιδιαίτερο, είσης είναι το “κλισέ” μπαλαντοειδές “Ιf I Could See You” ,όπου για μένα όλη η “παρέα” και κυρίως ο Stu δίνουν έναν από τους καλύτερους τους εαυτούς στον δίσκο!!!
Και τέλος το σχετικά απαλό και πιο 80s feeling “Peacemaker” όπου η σύνθεση είναι κάπως πιο  απλή αλλά ο δυναμισμός και το γρέζι στην φωνή το αποθεώνει!!!!



Κλείνοντας,θέλω να πω πως σε γενικές γραμμές αυτό το album δεν θα απογοητέυσει,αλλά ούτε και θα γοητεύσει...σίγουρα έχει πάρα πολλές καλές στιγμές και highlights, αλλά και μερικά σημεία που ίσως θα έπρεπε να διορθωθούν.
Ο Jon σίγουρα ,σιγά-σιγά βρίσκει τον παλιό του εαυτό, ενώ ο Stu είναι εδώ για να ξανανάψει την φωτιά τον Iced Earth!

(8/10)

Για το Μetal View:Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: