Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

EXISTANCE - METAL FROM ANOTHER DIMENSION (EP Review)



Oι Existance είναι ένα duet-project από την Αθήνα που αποτελείται από τον Αντώνη Σκαραμαγκά στα τύμπανα και τον Γιάννη Πασακαλίδη στο μπάσο....για μερικούς βέβαια κάτι λείπει, αλλά τα δύο μέλη έχουν φροντίσει για τις κιθάρες και τα φωνητικά με μια σειρά από εκλεκτούς guest μουσικούς!!


Ο δίσκος ξεκινάει με ένα επικό και ατμοσφαιρικό intro που μας δίνει πάσα για το επίσης επικό, δυνατό και γεμάτο 80s επιρροές “Visions In Veils”, όπου την φωνή την αναλαμβάνει ο Jon Soti και τις κιθάρες ο Χρήστος Τσίτσης των Suicidal Angels.
Σε παρόμοια μονοπάτια και το δεύτερο κομμάτι “Touch The Sky”,με πιο power/melodic μονοπάτια όμως,όπου τις κιθάρες τις αναλαμβάνει ο Περικλής Κοντογιώργος, ενώ πίσω από το μικρόφωνο βρίσκεται ο Γιάννης Παπαδόπουλος.
Σε ένα πιο ατμοσφαιρικό,μελωδικό και  φουλ  με κλασσικές επιρροές ύφος  μας βρσκει το “Universal Domination”, με την φωνή του Johnny X.T και την βοήθεια της Έλενας Καλορίτη, ενώ τα solos των Angel Priest και Φιώργου Γραμμόζη μας απογειώνουν.
Και το πιο heavy μέρος του δίσκου μας επιφυλάσσεται στο τέλος...το “The First Prophesy”, μας παρνει το μυαλό με τους ρυθμούς και τις μελωδίες του. Τα φωνητικά είναι του Κώστα Τόκα, ενώ τις κιθάρες και το μαγευτικό αυτό solo αναλαμβάνει ο Έλληνας βιρτουόζος Θοδωρής Ζήρας.


Τα παιδιά κάνουν μαι δυνατή και άρτια προσπαθεια,με πολύ καλούς μουσικούς καλεσμένους καθώς και με πολύ καλές συνθέσεις, η παραγωγή των κομματιών είναι άριστη, και είναι μια δουλειά που δεν θα απογοητέυσει κανέναν οπαδό του είδους ....καλή συνέχεια και με το καλό ένα full-length παίδες!!!

(8,5/10)

Για το Metal View: Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: