Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Detestial στο Metal View: Ξεκινήσαμε σαν ένα tribute στις επιρροές μας

Οι Detestial γεννήθηκαν πριν λίγα χρόνια με μέλη από το underground πάνθεο της χώρας μας, όπως οι Resurgency, Suicidal Angels, Burial Hordes, Temple Of Evil κ.α. Με πάθος και όρεξη για παλιομοδίτικο, καυτό, black metal, φέρνουν φέτος το ΕΡ τους "Amongst The Winds Of Twilight", ενώ ετοιμάζονται να κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση πλάι στους θρυλικούς Aura Noir. Για όλα αυτά, ο Antinomian, μπασίστας του γκρουπ, μιλάει στο Metal View.


-Αρχικά πώς προέκυψε η δημιουργία για τους Detestial;

Στις αρχές του 2020  αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αυτό το σχήμα σαν ένα tribute μας εκφραστικά στις black metal/blackened thrash επιρροές μας. Το πρώτο βήμα έγινε από εμένα και τον Exiled και στην πορεία ακολούθησαν οι παλιοί γνώριμοι και μη εξαιρετέοι Arkhon Sakrificer και Nuctemeron, κάνοντας ηχητική πραγματικότητα αυτή την αρχική ιδέα .

-Είστε όλοι μέλη από μπάντες και του black αλλά και του death και thrash χώρου. Τα ερεθίσματά όλων βρήκαν μια χρυσή τομή να ενωθούν τώρα στους Detestial;

Ναι η αλήθεια είναι ότι όλα έγιναν άμεσα. Η χρυσή τομή υπήρχε από πριν θα έλεγα ,απλά συναντηθήκαμε στο σωστό χρονικό σημείο και όλο αυτό πήρε ουσιαστικά ,σάρκα και οστά.

-Τα χιλιόμετρα που έχετε κάνει με τις άλλες μπάντες σας, βοήθησαν στο να βγουν πιο ομαλά και αβίαστα οι ιδέες για το "Amongst The Winds Of Twilight";

Η εμπειρία βοήθα σε πολλούς τομείς ,αλλά στην προκειμένη περίπτωση όλα ήρθαν τόσο αστραπιαία και αβίαστα που αυτό αρκεί από μόνο του. Έδεσε το γλυκό που λέμε.

-Ποιο το νόημα πίσω από τον τίτλο του ΕΡ σας;

Ο τίτλος του ΕΡ ,τα lyrics όπως και το εξώφυλλο είναι αλληλένδετα μεταξύ τους. Νομίζω δεν είναι δύσκολο κάποιος να καταλάβει περί τίνος πρόκειται  αρκεί να ασχοληθεί.

-Επίσης δημιουργηθήκατε μέσα στο 2020, ήταν μια διέξοδος σας στην καραντίνα; Γιατί άργησε τέσσερα χρόνια να έρθει αυτό το ΕΡ;

Δεν θα το έλεγα διέξοδο ακριβώς αλλά κάτι επιπλέον ίσως και ανανεωτικό θα έλεγα για κάποιους από εμάς αφού ΄κανείς μας δεν έπαψε να ασχολείται με τη φάση. 'Ολοι μας καταπιανόμασταν γράφοντας υλικό τόσο καιρό με τα σχήματα που ασχολούμαστε. Για αυτό τον λόγο κιόλας, άργησε να κυκλοφορήσει το ΕΡ.

-Ακούγοντας το ΕΡ μου έρχονται στοιχεία τόσο από 80s thrash όσο κι από το πρώτο κύμα του black metal, είναι το είδος που και για εσάς, ως άκουσμα, σας έχει επηρεάσει περισσότερο;

Ακριβώς.

-Ο ήχος σας επίσης όσο βαθύς και σκοτεινός κι αν είναι, δεν παύει να είναι ζεστός, πέρα από τις επιρροές σας, είναι ένα αειθαλές ελληνικό στοιχείο αυτό, πιστεύετε;

Βασικά είναι καθαρά υποκειμενικό αυτό που ρωτάς. Χαίρομαι όμως που εσύ το θέτεις έτσι.

-Πώς βλέπετε τη σημερινή σκηνή του black metal;

Πάντα υπήρχαν και πάντα  θα υπάρχουν στον ήχο, οι φόρμες εκφραστικά που προσδιορίζουν το γούστο του καθενός. Αρκεί κάποιος να επιλέξει και θα βρει ηχητικά αυτό που του ταιριάζει. Στην τελική όλα είναι θέμα άποψης.

-Τον Σεπτέμβριο ανοίγετε για τους Aura Noir στην Αθήνα, τι να περιμένουμε από αυτή την εμφάνιση;

Είμαστε πολύ περήφανοι  που το debut live  μας θα είναι με τους Aura Noir.  Είναι ότι καλύτερο σαν ξεκίνημα να μοιραστούμε την σκήνη με μια μπάντα που είναι ακρογωνιαίος λίθος στο είδος και που φυσικά είναι μια από τις βασικές επιρροές μας μέσα στα χρόνια. Τι να περιμένετε; ... Απόλυτο Χάος!

-Τέλος, να περιμένουμε σύντομα κάποιο full length από τους Detestial;

Το υλικό για το debut  full lenght album είναι ήδη έτοιμο. Επιλέξαμε όμως την πατροπαράδοτη οδό, δίνοντας πρώτα μία πρόγευση του τι μέλλει γενέσθαι. Σύντομα όμως θα ακολουθήσουν νεότερα πάνω σε αυτό το θέμα οπότε μείνετε συντονισμένοι ! Ευχαριστούμε πολύ!

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: