Κυριακή 28 Μαΐου 2017

SKYCLAD-FORWARD INTO THE PAST (Album Review)


Οι Skyclad είναι από τις μπάντες που με κάθε τους έναρξη θα έπρεπε να λένε το "Once Upon A Time...", καθώς κάθε τους δίσκος μοιάζει σαν ένα μουσικό παραμύθι γεμάτο χρώματα και μελωδίες.
Έτσι και φέτος, μετά από σχεδόν μια δεκαετία κυκλοφορούν έναν δίσκο βγαλμένο απ'τα παλιά με τη γνωστή ιδιαίτερη έμφαση στο βιολί και ένα καλωσόρισμα από τον Kevin Ridley στο "A Storyteller's Moon".


Μπορεί η θεατρικότητα και η αγριάδα φωνητικά να έχει εκλείψει εδώ και καιρό από τους Βρετανούς, αλλά μουσικά θα βρούμε πολλά παρόμοια στοιχεία, όπως το πιο punk "State Of The Union Now", ή το "A Heavy Price To Pay" με τις κλασικές heavy φόρμες που φαίνεται ότι έβαλαν το χέρι τους οι Graeme English και Steve Ramsey, ερχόμενοι από τους underground θρύλους, Satan, ενώ και το σόλο του "Borderline" επίσης αξίζει πολλά..

To νόημα των στίχων έχει πολλά βαθιά μηνύματα, κυρίως το επικό "Change Is Coming" και το αμιγώς folk αριστούργημα "Starstruck?" που μιλούν για την πολιτική, και την εξάρτηση μας από την τεχνολογία, αντίστοιχα.

Τέλος αντάξια του παρελθόν τους πλέον μπορούν να στέκονται τα "Words Fail Me", το ομότιτλο και σχεδόν μεσαιωνικό "Forwars Into The Past", και "Queen Of The Moors" ενώ η celtic/folk φλόγα φουντώνει με τον επίογο του δίσκου, σαν κλείσιμο παραυθιού.

Είναι φοβερό πως οι Κέλτες Skyclad δεν είναι τόσο αναγνωρισμένοι όσο ενδεχομένως θα έπρεπε, αλλά η δουλειά και το μεράκι που δείχνουν τόσα χρόνια ανταμοίβεται δίνοντας μεγάλη ευχαρίστηση στους παλιούς τους fans αλλά και σε νέους τους ακόλουθους, όπως τον γράφοντα.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: