Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Axel Rudi Pell-The Ballads V (Album Review)


Τα ballads collections του Γερμανού κιθαρίστα Axel Rudi Pell, έχουν καταλήξει σαν θεσμός.
Το Ballads V λοιπόν, που διαδέχεται την προηγούμενη συλλογή, μετά από έξι χρόνια καθώς και τρία full length περιέχει ως γνωστόν μπαλάντες από την υπάρχουσα καριέρα του αλλά και δύο live κομμάτια, και τρία καινούρια.
Το πρώτο από τα ακυκλοφόρητα του κομμάτια, είναι μια γεμάτη heavy μπαλάντα, το "Love's Holding On", με καλεσμένη, μια δυνατή πρέσβειρα του είδους εδώ και τρεις δεκαετείες, την Bonnie Tyler. Από την άλλη βλέπουμε και την διασκευή στο " I See Fire", του Ed Sheeran, όπου το εν λόγω pop άσμα, το μεταμορφώνει με την εξάχορδη καψούρα του σε ένα δυναμικό κομμάτι και τον επί χρόνια τραγουδιστή του Johnny Gioeli, να δίνει ρέστα βγάζοντας ένα bluesy ύφος.
Στο εφτάλεπτο 'The Edge Of Our Time" η κιθαριστική έμπνευση του Pell φαίνεται πως δεν έχει εκλείψει, αντιθέτως μαζί με τη φωνάρα του Gioelli, σαν αχτύπητο ντουέτο που είναι, δημιούργησαν μια δυναμική, συναισθηματική μπαλάντα με πολλά Blackmore-ικά στοιχεία.

H συνέχεια έρχεται με τα "Lived Our Lives Before", "Hey Hey My My" του Neil Young, "Forever Free", "When Truth Hurts" και "Lost In Love", ενώ υπάρχουν και ζωντανές εκτελέσεις του "The Line", του 2004, και του προσωπικού μου αγαπημένου από τους Deep Purple, "Μistreated", μαζί με τον Doogie White (Rainbow, MSG), όπου το μικρόβιο του Blackmore, όπως προείπα φαίνεται πως υπάρχει έντονα στον 56χρονο Γερμανό μάγο της κιθάρας.

Το νόημα των "The Ballads", ακόμα δε μπορώ να καταλάβω ποιο είναι, καθώς ότι νέο βγάζει θα μπορούσε να το έχει σε single, και να τελείωνε εκεί η ιστορία. Ο Γερμανός ίσως ξέρει καλύτερα, αλλά αυτό που έχω να παραδεχτώ για τα νέα του κομμάτια είναι, πως ο πρώην σολίστας των Steeler, το χει ακόμα γερά το άθλημα, ενώ αυτό που άκουσα από τις live ηχογραφήσεις, πρόκειται για έναν ακούραστο rock ήρωα, που θα συνεχίζει να μαγεύει τα αυτιά μας με τις μελωδίες του.

(7/10)

Δεν υπάρχουν σχόλια: