Τρίτη 21 Απριλίου 2015

VENOM-FROM THE VERY DEPTHS (Album Review)

Aν έχεις έρθει να διαβάσεις αυτό το δημοσίευμα και δεν ξέρεις τους Venom καλύτερα να φύγεις , αν πάλι είσαι fan τους να ξέρεις πως ο νέος, 14ος δίσκος της καριέρας τους κάνει αυτό που λέει και ο τίτλος. .Έρχεται από τα βάθη της Κολάσεως, φρέσκοι και ορεξάτοι, με τον Cronos πίσω από το μικρόφωνο να δείχνει αγέραστος και να δίνει πόνο!

 



Οι νονοί  του black metal έπειτα από 4 χρόνια με το “Fallen Angels” , γύρισαν  για να μας συνεπάρουν με την μουσική τους η οποία επιτέλους μετά από καιρό δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε «άνοστη» και ούτε θα πούμε «Εεε, καλό είναι».

Τα 2 πρώτα τραγούδια «From The Very Depths”» και το «Death Of Rock N Roll», μπορούν να θεωρήθουν hit-άκια του δίσκου συνδιάζοντας τον παλιό speed και «μονολιθικό» εαυτό τους με με τις γρήγορες τεχνικές και τα solo.  Στον αντίποδα βρίσκονται το «Stigmata Satanas» με πιο hard rock στοιχεία αλλά και  τα «Smoke», «Mephistopheles» και κυρίως το «Evil Law» με τις αργές, σχεδόν doom φόρμες.


Το «Rise» και το «Long Haired Punks», σίγουρα είναι τα πιο συναυλιακά τους κομμάτια και εν μέρει  φέρνει στα παλιά καλά χρόνια τους ενώ το «Smoke” και το «Wings Of Valkyrie» είναι πολύ καλά αλλά θέλουν τον χρόνο τους.

Συνοψίζοντας ,μπορώ να πω πως ναι μεν το “From The Very Depths” δεν είναι ο δίσκος της χρονιάς αλλά οι Venom μετά από καιρό έβγαλαν κάτι ιδιαιτέρως αξιόλογο με το κλασσικό τους στυλ και την αγάπη τους στον σκληρό ηχό. Tα είπα όλα πια και γι’αυτό  τελειώνοντας θα πω έναν στίχο που τους ταιριάζει «Υοu All Watch Out, We’re The Long Haired Punks”.
(8/10)


Για το Metal View
Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: