Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

DOMINATION-THE SACRED MATRIX (Album Review)


 Oι ανερχόμενοι Αθηναίοι thrashers,Domination,μετά από το καλό ΕΡ τους “Realms Of Crisis” αποφάσισαν να ξαναμπούν στο studio,αυτή την φορά για την ολοκλήρωση του full-length album τους,”The Sacred Matrix”,όπου την εποπτία του δίσκο την έχει αναλάβει για ακόμα μια φορά ο πολυπράγμων Bob Katsionis.
Όσοι είχαν ακούσει το “Crisis”,όταν βγήκε και σε video clip,θα έβλεπαν τι μας περιμένει,γεμάτο επιρροές από Slayer,Sepultura,Kreator και λίγο Death,να μας πηγαίνουν σε ολοκαύτωμα.
Πόνος,καφρίλα και τσαμπουκάς στα φωνητικά και το πρώτο κομμάτι “Death And Decay” να δίνει πόνο και να θυμίζει “Αngel Of Death”. To “The Architects”,να θυμίζει λίγο Sepultura στα φωνητικά και σε μερικά σημεία της κιθάρας, που μαζί με ένα πάντρεμα ΄σε power/thrash περάσματα και λίγο Iced Earth μας μαγεύει ..και ειδικά με την ποικιλία της μουσικής και με τα ακουστικά,αλλά και τα δυνατά μέρη. Και μετά στα “Black Sun” και “Τhe Sacred Matrix” ,το ατέλειωτο thrash ταξίδι συνεχίζει,και εδώ πέρα από τις καλοδουλεμένες κιθάρες και τα solos,προστίθεται και το πάντρεμα βαριών και καθαρών φωνητικών,που κάνουν πιο ωραίο το τελικό αποτέλεσμα,και βάζει την μπάντα σε πιο “επαγγελματικό” επίπεδο.
Έπειτα τα τρία τελευταία κομμάτια προέρχονται από την πρώτη τους δουλειά,το ΕΡ τους “Realm Of Crisis” ,όπου μπορείτε να διαβάσετε εδώ http://metal-view.blogspot.gr/2012/09/domination-realm-of-crisisep-review.html
Τέλος,θέλω να πω ότι πέρα από το μικρό της ηλικίας τους,η όρεξη για δουλειά συνεχίζεται,η αγάπη τους για το thrash,και γενικότερα για τον ακραίο ήχο,μαζί με την σκληρή δουλειά θα τους πάει μπροστά και με ακόμα περισσότερο αυτοσχεδιασμό,πραγματικά, θα πάνε ακόμα πιο ψηλά...Keep Going μάγκες!!!
(8/10)
Για το Metal View:Γιάννης X.

Δεν υπάρχουν σχόλια: