Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ JEFF HANNEMAN

Μεγάλη Παρασκευή για τους Χριστιανούς,Μεγάλη Παρασκευή και για όλους τους οπαδούς των Slayer.

Ήταν γύρω στις 11 το πρωί(ώρα ΗΠΑ) όταν ανακοινώθηκε ο χαμός του κιθαρίστα του συγκροτήματος Jeff Hanneman.
Δυστυχώς ο άτυχος κιθαρίστας απεβίωσε λόγω ηπατικής ανεπάρκειας πριν περίπου 2 εβδομάδες και το Metal View αποφάσισε να αποδώσει έναν ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτόν τον Τιτάνα του Thrash Metal.

Ο Jeff Hanneman γενήθηκε στις 31 Ιανουάριου του 1964 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ,και ο πατέρας του ήταν Βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην απόβαση της Νορμανδίας,ενώ τα αδέρφια του είχαν πολεμήσει στο Βιετνάμ.
Από εκεί φαίνεται πως ήταν επηρρεασμένος ο κιθαρίστας στην πολεμική και μακάβρια θεματολογία των στίχων του.
Από μικρός λάτρευε τα πολεμικά αεροπλάνα και τα τανκς καθώς επίσης ήταν και μανιακός συλλέκτης θησαυρών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

O Jeff είχε σαν μεγάλο μουσικό πρότυπο τους Dead Kennedys και είχε κολλήσει και το λογότυπο της μπάντας σε μια από τις κιθάρες του.

Το 1981 επηρρεασμένος από τους Iron Maiden,τους Judas Priest και το punk rock φτιάχνει μαζί με τον Kerry King τους Slayer,με αποκορύφωμα τον θρυλικό δίσκο “Reign In Blood”.
To 2009 κυκλοφόρησε το τελευταίο album των Slayer “World Painted Blood” και μετά ακολούθησε μια μεγάλη περιοδεία μαζί με τους Metallica,Megadeth και Anthrax.
Βέβαια ο αυθεντικός κιθαρίστας της μπάντας λόγω ενός σχεδόν θανατηφόρου δαγκώματος αράχνης,αποσύρθηκε το 2011 και αντικαταστάθηκε από τον Gary Holt των Exodus,και δυστυχώς μέχρι το τέλος της ζωής του δεν κατάφερε να ξαναπαίξει μαζί με την παρέα των Slayer,ενώ ήταν πολύ ενθουσιασμένος γιατί ευελπιστούσε να γυρίσει στο studio να ηχογραφήσει τον νέο δίσκο του συγκροτήματος.


Επίσης ουκ ολίγες φορές λόγω των στίχων των Slayer σε κομμάτια όπως το “Angel Of Death”,”Behind The Crooked Cross”,”Ghosts Of War” και αρκετά άλλα,όπως επίσης και εξαιτίας του σιδηρού σταυρού που φορούσε συχνά και τα “Tottenkopf” και το σήμα των SS που υπήρχαν σε κάποιες από τις κιθάρες του,ο Jeff Hanneman κατηγορήθηκε σαν ναζιστής και υποστηρικτής των ιδεών του Αδόλφου Χίτλερ μαζί με τον συνεργάτη του Kerry King,πράγμα που συνεχώς το διέψευδε,και υποστήριζε απλώς ότι αυτη ήταν η θεματολογία που του άρεσε να γράφει,χωρίς ποτέ να κατακρίνει όλα αυτά τα εγκλήματα,αλλά ούτε και να τα υποστηρίξει!!!


Ο χαμός αυτού του μεγάλου κιθαρίστα με τα γρήγορα σολαρίσματα και τα κολασμένα riffs άφησε ένα μαύρο κενό στην ιστορία του Heavy Metal και πάρα πολλοί μουσικοί και συγκροτήματα όπως Oι Metallica,Moonspell,Firewind ο Phil Anselmo,ο Dave Ellefson και πολλοί άλλοι είπαν συλληπητήρια για τον θάνατο αυτόν..

Ανπαύσου εν ειρήνη Jeff,η μουσική σου θα μας συνοδεύει...και...Hell Awaits!!!!!!!

Για το Metal View:Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: