Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

PSYCRENCE-DISTANCE(demo review)


Μια νέα πολλή καλή ελληνική μπάντα είναι οι Psycrence που δημιουργήθηκαν το 2009 και τα μέλη είναι οι :Τάκης Νικολακάκης – φωνητικά,Άγγελος Κουρόπουλος και Kίμων Ζελιώτης -κιθάρες,Θωμάς Κουρής- μπάσο και Τιμολέων Βαλσαμάκης-τύμπανα..
Η μπάντα παίζει heavy metal κυρίως πιο melodic/progressive κυρίως σε στυλ Iron Maiden,Nevermore και λίγο Dream Theater .
To demo περιέχει 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας 24 λεπτών.

1)Πρώτο κομμάτι που μας βάζει για τα καλά σε ένα γεμάτο δυναμισμό “ταξίδι” είναι το “Convergence”,το οποίο έχει πολύ heavy/power φόρμες,με πολύ δυνατά και μελωδικά riffs και με μία γεμάτη πάθος φωνή!!!
2)Άλλο ένα πολύ heavy κομμάτι με έντονες τις μελωδικές γραμμές τις φωνής είναι το “Moral Decay” το οποίο έχει βαριά riffs στην εισαγωγή που στην πορεία γίνονται πιο μελωδικά και με ένα πολύ καλό σόλο που φέρνει στο μυαλό πιο κλασσικά και power κομμάτια.
3)Ένα καραμελωδικό κομμάτι που τα σπάει είναι το “Incised Path” το οποίο έχει πιο progressive-ίστικο στυλ καθώς και κάτι από ψιλό-thrash.Γεμάτο νέυρο και ρυθμό μας απογειώνει λίγο πριν το τέλος.
4)Τέταρτο και τελευταίο κομμάτι ένα πολύ “Nevermore” κομμάτι(στα πιο light του ας πούμε) είναι το ομώνυμο και αγαπημένο μου “ Distance”,το οποίο είναι μελωδικό και τεχνικό και πιο απαλό σε σχέση με τα προηγούμενα που δυναμώνει λίγο στο solo.Ένα πολύ καλό κλείσιμο που μας κάνει να νιώθουμε στο τέλος κάτι το ενθουσιαστικό και το πιο “out of space”(που λεν' και στο χωριό μου)..Πραγματικά υπέροχο!!!

Οι Psycrence πραγματικά είναι μια μπάντα γεμάτη μεράκι και αγάπη για αυτό που γουστάρει και αυτό φαίνεται στον ήχο και γενικότερα στο τελικό αποτέλεσμα,1000 μπράβο και καλή συνέχεια!!!!

(88/100)

ΥΓ: Ηφωνή του τραγουδιστή είναι πραγματικά υπεροχή αλλά σε μερικά σημεία Dickinson-ίζει επικίνδυνα και καλό θα ήταν να βγει προς τα έξω κάτι ωραίο και μελωδικό,αλλά όχι τόσο γνωστό που το ξέρει ο κόσμος!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: