Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

DEATH-VIVUS(album review)

RELAPSE RECORDS-2012

Οι τιτανομέγιστοι πατέρες του Death Metal έβγαλαν πριν λίγο καιρό το τρίτο live album τους,που περιέχει μαζί σε 2 CDτα live των Death στο headline show τος στο LA και την συμμετοχή τους στο Dynamo Open Air το 1998.

Το πρώτο CD περιέχει την εμφάνισή τους στο LA,και περιέχει 13 κομμάτια συνολικής διάρκειας 1 ώρας και 11 λεπτών και περιλαμβάνει τα “The Philosopher,Spirit Crusher,Trapped in a Corner,Scavenger of Human Sorrow,Crystal Mountain,Flesh and the Power It Holds,Zero Tolerance,Zombie Ritual,Suicide Machine,Together as One,Empty Words,Symbolic και Pull the Plug”.
Το συγκεκριμένο CD είναι πιο μεγάλο σε διάρκεια από το δεύτερο(λογικά γιατί αυτό είναι headline show σε αντίθεση με το άλλο που είναι συμμετοχή σε festival) αλλά επειδή έχει ηχογραφηθεί σε κλειστό χώρο ο ήχος είναι πιο άσχημος και τα τύμπανα ακούγονται σαν τενεκέδες. Βέβαια όση ώρα το ακούμε αισθανόμαστε μέχρι το κόκκαλο την καταπληκτική δουλειά και τεχνικότητα του συγκροτήματος(άλλωστε φαίνεται καθαρά ότι ο Chuck αγαπούσε πιο πολύ τα τεχνικά κομμάτια της μπάντας σε σχέση με τα πιο “ωμά”). Αλλά πέρα τον λίγο άσχημο ήχο,παίζονται ύμνοι,από την αρχή της καριέρας τους(Zombie Ritual) μέχρι και τα τελειώματα της (Spirit Crusher,Scavenger Of Human Sorrow κτλ.)

Το δεύτερο CD τώρα,είναι πιο μικρό σε διάρκεια αλλά πιο καθαρό σε ήχο,που αισθανόμαστε έντονα την αίσθηση ενός live των Death(ειδικά όσοι είμαστε πιο μικροί και δεν είχαμε την τύχη να τους δούμε live). O δίσκος περιέχει 11 κομμάτια συνολικής διάρκειας 55 λεπτών τα οποία είναι “The Philosopher,Trapped in a Corner,Crystal Mountain,Suicide Machine,Together as One,Zero Tolerance,Lack of Comprehension,Flesh and the Power It Holds,Flattening of Emotions,Spirit Crusher,Pull the Plug”
Όπως παρατηρούμε λείπουν κάποια κομμάτια ,αλλά υπάρχουν 2 διαφορετικά(ο ύμνος Lack of Comprehension και το Flattening of Emotions).
Όλα τα κομμάτια είναι τόσο ευάκουστα και καλοπαιγμένα χωρίς πολλές φιοριτούρες και καραγκιοζιλίκια αλλά με ιδιαίτερη τεχνική,σεβασμό και ευθύνη σε όλο αυτό!!!!
Κομμάτια όπως το The Philosopher και Crystal Mountain είναι τόσο καθαρά που νομίζεις ότι είναι studi-ακά, όπως επίσης υπέροχα είναι και τα Pull The Plug(αυτή η καυλωτική τσιρίδα ειδικά) και το Suicide Machine.
Νομίζω πως τα λόγια είναι περιττά..απλά πιστεύω πως αξίζει να το αγοράσει κάποιος(ειδικά ένας νέος συλλέκτης ή ένας που δεν είχε προλάβει τις πρώτες live κυκλοφορίες της μπάντας,αλλά και ένας φανατικός φίλος των Death).

Γενικά,εγώ προσωπικά δεν είμαι φίλος των πολλών επετειακών κυκλοφοριών μετά τον θάνατο ενός καλλιτέχνη,γιατί εξευτελίζεται το όνομα του και δηλώνει ασέβεια προς αυτό εν ονόματι του ρευστού,αλλά αυτή η κυκλοφορία είναι κάτι που αξίζει,από το τέλειο εξώφυλλο που μας δείχνει την θεότητα του ιθύνοντος νου των Death Chuck Schuldiner,μέχρι τις κομματάρες που περιέχονται!!!!

(8,5/10)

ΥΓ:Αναπαύσου εν ειρήνη Chuck,το ονομά σου και το ταλέντο σου,ας φωτίζεται στους αιώνες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: