Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

WINTERSUN-TIME II (Album Review)

Οι Wintersun είναι από τις μπάντες που με μόλις λίγες κυκλοφορίες έχτισαν έναν δικό τους μύθο στο metal της εποχής μας. Συνδυάζοντας το μελωδικό death metal, με τις power διαθέσεις. πριν 20 χρόνια φαίνονταν πραγματικά έτοιμοι να κατακτήσουν τον κόσμο της σκηνής μας. Τα πράγματα βέβαια δεν πήγαν έτσι ακριβώς, με την ιστορία να είναι λίγο-πολύ γνωστή, αν και το crowdfunding είχε πάει καλά, αλλά διάφορα κωλύματα, έβαλαν για πολύ καιρό στο χρονοντούλαπο, τα ηχογραφήματα για τον δίσκο που μιλάμε σήμερα. Έτσι μια δεκαετία και κάτι μετά, κι αλλάζοντας ρότα, φέτος καταφέρνουμε να μιλάμε για το "Time II".

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

FLESHGOD APOCALYPSE-OPERA (Album Review)

Οι Fleshgod Apocalypse έχουν δημιουργήσει τη δική τους ιστορία, και ένα σπουδαίο όνομα ήδη από τις πρώτες τους κυκλοφορίες. Φέτος, πέντε χρόνια μετά το τελευταίο τους άλμπουμ, επιστρέφουν με το έκτο έργο τους, "Opera", φεύγοντας αισθητά από την πεπατημένη τους, κρατώντας μια κοινή ρίζα βαρέος μετάλλου και κλασικής αρμονίας, σε ένα κλίμα φρέσκο και ιδιαίτερο.

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

HEAVENBLACK-BLINDFOLDED (Album Review)

Οι Heavenblack έρχονται από την Αθήνα, και μαζί τους φέρνουν το ντεμπούτο τους. Μπορεί να ιδρύθηκαν το 2014, αλλά το μεγάλο βήμα της πορείας τους γίνεται σήμερα, με το ολοκληρωμένο "Blindfolded" και την ποικιλομορφία που το διακατέχει. Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει ήδη ένα ΕΡ, αλλά όλα δείχνουν πως ο πήχης πλέον είναι αρκετά ψηλά για τα δεδομένα τους, όσο νωρίς κι αν φαντάζει, και αυτό φαίνεται παρακάτω σε μια 100% ελληνική κυκλοφορία.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

HAMMERFALL-AVENGE THE FALLEN (Album Review)

Οι Cans, Dronjak και Larsson έχουν επενδύσει τη ζωή τους στους Hammerfall. Το σπουδαίο συγκρότημα έχει συμπληρώσει ήδη 30 χρόνια ζωής, κι έχουν γράψει και οι ίδιοι ανά περιόδους σπουδαίες σελίδες στην ιστορία του Ευρωπαϊκού power metal. Φέτος, έπειτα από μια διετία σιωπής, από το "Hammer Of Dawn", επιστρέφουν χωρίς τρελές αλλαγές με το "Avenge The Fallen", στην παλιά δισκογραφική τους στέγη, τη Nuclear Blast.

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Detestial στο Metal View: Ξεκινήσαμε σαν ένα tribute στις επιρροές μας

Οι Detestial γεννήθηκαν πριν λίγα χρόνια με μέλη από το underground πάνθεο της χώρας μας, όπως οι Resurgency, Suicidal Angels, Burial Hordes, Temple Of Evil κ.α. Με πάθος και όρεξη για παλιομοδίτικο, καυτό, black metal, φέρνουν φέτος το ΕΡ τους "Amongst The Winds Of Twilight", ενώ ετοιμάζονται να κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση πλάι στους θρυλικούς Aura Noir. Για όλα αυτά, ο Antinomian, μπασίστας του γκρουπ, μιλάει στο Metal View.