Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

DRAMA NOIR-RISEN TO AVENGE (Single Review)

Δύο χρόνια πέρασαν από το τελευταίο ολοκληρωμένο άλμπουμ των "δικών" μας Drama Noir, πολλά άλλαξαν στο Line up τους, κι αυτό ελλοχεύει και νέες κατευθύνσεις. Ο λόγος για το επερχόμενο άλμπουμ του extreme metal σχήματος, και πιο συγκεκριμένα για το πρώτο κομμάτι που θα κυκλοφορήσει, το "Risen To Avenge", προμηνύοντας τα βήματα του τρίτου δίσκου τους.

Δείχνοντας ήδη με το πρώτο δείγμα της νέας τους δουλειάς την εξέλιξή τους, δε θα μπορούσε τίποτα να είναι όπως στα προηγούμενα άλμπουμ. Μετά μια ατμοσφαιρική, μυσταγωγική και επική εισαγωγή από τα πλήκτρα, δίνεται η σκυτάλη σε μελωδικά μα και βαριά riffs που συνδυάζουν το ακραίο metal με τις κλασικές φόρμες των Iron Maiden και συνεχίζουν με σφυρηλατήσεις όλο πόνο και δύναμη. Σε μια ολότητα όγκου και πυγμής, δε θα μπορούσαν να λείπουν σπαρακτικά ξεσπάσματα, δείχνοντας τον χαρακτήρα του blackened death ήχου τους, και του concept του κομματιού, με την νεκρανάσταση ενός άντρα ζητώντας εκδίκηση, ενώ με βάση τις ελληνικές ρίζες τους, περισσότερο παρατηρείται μια σύγχρονη εκδοχή του ήχου, με μικρές επιρροές στη σκηνή. Αυτές μάλιστα πιο κοντά σε αυτές των ύστερων Varathron από τη μία και των Septicflesh από την άλλη, παραπέμπουν, δίνοντας παρόλα αυτά τη μέγιστη έμφαση στις κιθάρες παιζοντας με τη στιβαρότητα και τη δραματικότητα. 

Ο ακροατής από την πρώτη στιγμή μπορεί να κολλήσει με το "Risen To Advenge" δείχνοντας ένα πρωτότυπο, ώριμο και άκρως επαγγελματικό πρόσωπο της μπάντας, και του εγχώριου underground εν γένει. Για τον ήχο, υπεύθυνος είναι ο Psychon των Septicflesh, για το artwork ο γνωστός και μη εξαιρετέος Bob Katsionis, ενώ το lyric video για το εν λόγω κομμάτι, δημιουργήθηκε από τον Κυριάκο Μπαλάνο από τους Silent Winter, σε μια άκρως ελληνική συμμαχία. Το "Risen To Avenge επίσημα κυκλοφορεί στις 16 Δεκεμβρίου, και ο δίσκος, μέσα στο 2023 από την Drakkar Productions.



Δεν υπάρχουν σχόλια: