Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Infernal Storm στο Metal View: Τα ερεθίσματα μας είναι τα ίδια μας τα βιώματα

 Οι Infernal Storm είναι ένα από τα άξια δείγματα για το τι εστί black metal στη χώρα μας. Συνεχιστές μιας κουλτούρας και μουσικοπλάστες μεταξύ Βορρά και Νότου, δείχνουν πως η ελληνική σκηνή όχι μόνο έχει συνέχεια, αλλά αποτελείται και από νεαρά άτομα με μεράκι και πάθος. Η μπάντα από την Κοζάνη, έχει κάνει ήδη τα πρώτα της βήματα με δύο mini κυκλοφορίες, ενώ ετοιμάζεται να μας προετοιμάσει για τις εμφανίσεις των Borknagar σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα στις 27 και 28 Αυγούστου. Για όλα αυτά όμως, μας τα εξηγεί καλύτερα ο ντράμερ του σχήματος, ο Άγης.



-Πρώτα απ' όλα, πως προέκυψε η ανάγκη για τη δημιουργία των Infernal Storm;

Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Κυρίως για εμένα και για αυτά που αισθάνομαι. Ξεκίνησα να γράφω μουσική σε μια από τις δυσκολότερες φάσης της ζωής μου μέχρι στιγμής και αυτός είναι ο λόγος που ξεκίνησα αυτή την μπάντα. Για εμένα οι Infernal Storm είναι το προσωπικό μου όραμα! 

-Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κυκλοφόρησε το πρώτο σας ΕΡ, ενώ ήδη πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το XVII.IV.XX. Είστε γενικά γεμάτοι ιδέες που τις αξιοποιείτε αμέσως;

Όχι ακριβώς.. Στην πραγματικότητα το XVII.IV.XX είναι ένα δείγμα της μπάντας για το τι πρόκειται να ακολουθήσει με την κυκλοφορία του δίσκου μας. Ωστόσο έπρεπε με κάποιον τρόπο να κάνει αισθητή την παρουσία του ο Cons Marg που ανέλαβε τα φωνητικά της μπάντας. Βάλαμε κάτω όλα τα κομμάτια που πρόκειται να μπουν στον δίσκο και αποφασίσαμε να βάλουμε αυτά τα 2 και να δημιουργήσουμε ένα Promo ώστε να προωθήσουμε το όνομα της μπάντας με το νέο line up! 

 -Οι αλλαγές στο line up σας, δημιούργησαν πρόβλημα ή καθυστέρηση στα πλάνα σας;

Όχι αντιθέτως, ήταν κάτι που προσωπικά με ευχαρίστησε γιατί είχα να κάνω με νέους μουσικούς. Είναι μαγικό το συναίσθημα της δημιουργίας.. Ειδικά όταν  δημιουργείς με πιο έμπειρους μουσικούς από εσένα!

-Η αριθμολογία στον τίτλο σας XVII.IV.XX τι συμβολίζει; 

Είναι κάτι που δεν θα ήθελα να αποκαλύψω ακόμα! .

-Και στις δύο κυκλοφορίες σας βλέπουμε τόσο θεματικά όσο και εικαστικά κάτι πολύ διαβολικό και μυστηριακό. Ποια είναι τα ερεθίσματα σας;

Τα ερεθίσματα μας είναι τα ίδια μας τα βιώματα. Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήσαμε το "On Thorns Ov Hell" Και άλλα πολλά τραγούδια που είναι για τον επερχόμενο μας δίσκο είχαμε αυτό τον σκοπό. Όπως ανέφερα και πριν ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Είχα την ανάγκη να εκφραστώ και το έκανα με τον τρόπο που ξέρω καλύτερα! Με την μουσική!

-Ο ήχος σας επίσης έχει ένα φάσμα από το doom metal μέχρι το Σουηδικό και το Νορβηγικό black metal. Υπάρχει ευρύ φάσμα ακουσμάτων που βοήθησε σε αυτό το αποτέλεσμα ή νιώθετε γενικά πιο κοντά σε αυτόν τον ήχο;

Όλοι μέσα στην μπάντα έχουμε πολλά ακούσματα, θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν και επιρροές αυτού του ήχου. Όσο και αν αγαπάμε τον ήχο της Σουηδίας και της Νορβηγίας αντίστοιχα δεν έχουμε  καμία σχέση με αυτόν. Προσπαθούμε να χαράξουμε το δικό μας μονοπάτι μέσω του Hellenic Black Metal. Καθώς περνάει ο καιρός και όσο προχωράμε μπροστά θέλουμε να αφήσουμε κάτι καλό από πίσω. Τόσο για εμάς όσο και για τον ίδιο τον ήχο της χώρας μας. Δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα έχει μια καλή θέση παγκοσμίως σε αυτό το είδος μουσικής! 

-Πόσο πολύ επηρεάζει μια ιστορική δεκαετία και σκηνή όπως αυτές της Σκανδιναβίας στα 90s, μια νεοσύστατη μπάντα με νεαρά μέλη όπως εσείς;

Αυτη ειναι η ιστορία του ίδιου του ήχου που πρεσβεύουμε και δεν μας έχει επηρεάσει παρά μόνο θετικά. Τα γεγονότα αυτά ήταν για να γίνουν, και εδώ αποδεικνύεται στο μέγιστο ότι το Black Metal ειναι μια μουσική που έχει την δική της ιστορία..

-Πώς βλέπετε το ελληνικό underground στις μέρες μας; 

Θεωρούμε ότι είναι κάτι πολύ ισχυρό όπως νομίζω ήταν πάντα. Και εμείς στο Underground ανήκουμε και είναι κάτι μοναδικό. Υπάρχει τεράστια πληθώρα από μπάντες και αυτό κατά την άποψη μας είναι καλό γιατί βλέπουμε ότι υπάρχει η πιθανότητα να συνεχιστεί το μονοπάτι που χάραξαν οι πρωτεργάτες του είδους στην χώρα μας!

-Δισκογραφικά να περιμένουμε κάτι ολοκληρωμένο από εσάς σύντομα;

Ασφαλώς! Δουλεύουμε πάνω στον πρώτο μας δίσκο συνέχεια! Είμαστε σχεδόν έτοιμοι να μπούμε στο στούντιο και να ηχογραφήσουμε. Θέλω να πιστεύω ότι αν όλα πάνε καλά θα έχουμε έτοιμο τον δίσκο και θα τον κυκλοφορήσουμε στις αρχές του 2023!

-Ηχητικά πιστεύεις θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στο μέλλον ή θα ακολουθήσει μια φυσική συνέχεια των πραγμάτων; 

Ακολουθούμε σταθερά το μονοπάτι όσον αφορά το μουσικό - συνθετικό κομμάτι! Η μόνη διαφοροποίηση που ίσως να υπάρξει είναι στην παραγωγή του δίσκου! Είναι αρκετά νωρίς όμως για να πω μια τέτοια κουβέντα

-Τι να περιμένουμε από τις επερχόμενες εμφανίσεις σας με τους Borknagar σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη;

Από πλευράς μας θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε! Θα παίξουμε ότι έχουμε κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής καθώς και 2 ακυκλοφόρητα κομμάτια που είναι για τον επερχόμενο μας δίσκο! Το συναυλιακό κομμάτι είναι κάτι που μας αρέσει, θέλουμε να παρουσιάσουμε την δουλειά μας και συναυλιακά γιατί κατά την άποψη μου εκεί φαίνονται όλα, εκεί βλέπεις τα λάθη σου και κοιτάς να μαθαίνεις από αυτά. Είμαι της άποψης πως όταν πάει λάθος κάτι σε μια συναυλία είναι ένα μάθημα για την επόμενη . Και γενικά θέλουμε συναυλιακή εμπειρία! Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τον κόσμο στο δικό μας ταξίδι!


-Νιώθεις πως ταιριάζουν οι ήχοι σας αρμονικά με αυτούς των Borknagar μιας κ έχετε τεχνικά και αν μη τι άλλο βόρεια στοιχεία;

Αν εξαιρέσουμε τα λίγο πιο folk στοιχεία, ναι νομίζω πως είναι αρκετά κοντά ο ήχος μας με αυτόν των Borknagar! Είναι αυτό το  Progressive Black Metal που μου αρέσει! Δεν έχουμε φοβίες στο να πειραματιστούμε και να δοκιμάσουμε πράγματα πάνω στην μουσική μας, αρκεί αυτό να μην αλλάζει το ύφος και το συναίσθημα του τραγουδιού! ~

-Ευχαριστώ για τη συνέντευξη, ο επίλογος είναι δικός σου ... 

Eυχαριστώ θερμά για αυτή την συνέντευξη! Κάναμε καλή κουβέντα και ελπίζω να τα ξανά πούμε με την κυκλοφορία του νέου μας δίσκου! Ωστόσο θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο που έχει στηρίξει την μπάντα μέχρι στιγμής και κάποιοι εξακολουθούν να στηρίζουν ακόμα! Στο Underground Ανήκουμε και αυτό είναι που αγαπάμε!

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: