Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

MYSTIFIER/LUCIFER'S CHILD-UNDER SATAN'S WRATH (Προακρόαση)

Με μια ιδέα που έπεσε από την περίοδο του Γιώργου Εμμανουήλ στους Rotting Christ και σε ένα κοινό tour με τους Mystifier, γεννήθηκε πλέον με τους Βραζιλιάνους αλλά και τους αναπτυσσόμενους Lucifer's Child το "Under Satan's Wrath", ένα split EP με τις ευλογίες του εξαποδώ. Με έναν παλαιάς κοπής ρομαντισμό και με μια γεφύρωση στο χάσμα γενιών, αυτή η σύμπραξη αν και δύο ταχυτήτων προβάλλει ένα ομοιογενές σύνολο γεμάτο σκότος, κακία και ανυπέρβλητη δύναμη που δείχνει το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον του black metal.

MYSTIFIER

Death Beyond Holy Creation: Εν αρχή είναι ο ήχος, και οι θρύλοι του Νοτιοαμερικάνικου underground κάνοντας ένα μικρό άλμα στη συνέχεια του "Protogoni Mavri Magiki Dynasteia" έρχονται με ένα ωμό μυστικιστικό και προφανέστατα παλιομοδίτικο feeling όπου η μαυρομεταλλική αύρα με την αλληλουχία αλεπάλληλων riff/drumming στοιχείων δίνουν και κάτι από το πρώιμο death/thrash των Possessed. Πιο μαύρη η ατμόσφαιρα γίνεται με τα δυσαρμονικά περάσματα προς το τέλος, τα κιθαριστικά τραβήγματα και τις εκρήξεις στα ρεφρέν και ένα καταλυτικό αλά Slayer solo.

Under Inhumane Evil Spells: Aπό την άλλη εδώ βλέπουμε κάτι πιο τραχύ και αγριεμένο με ένα ημιSabbathικό intro solo και απειλητικές σκοτεινές παρορμήσεις. Από το δεύτερο μισό του κομματιού μάλιστα έρχεται μια ρυθμική ζωντάνια με διαδοχικά lead περάσματα και μία αίσθηση αναγέννησης με υποσχέσεις για το μέλλον που δίνει ματιές προς το ύψιστο βάθρο της πορείας τους.

Worship Him/Her (Samael): Κάπως έτσι φτάνουμε στο τέλος των Βραζιλιάνων, με ανταλλαγή μικροφώνων από τον Μάριο ο οποίος αγγίζει πιστά τις φωνητικές χορδές του Vorph. Όσο μάλιστα και πιστό να είναι στην 90s κουλτούρα, οι πιο έντονες γκρούβες των ήδη εκφραστικών τυμπάνων του πρωτότυπου, δίνουν μια πιο σύγχρονη αύρα ενώ φαίνεται πιο riff-άτο, ταιριαστό με το υπόλοιπο σύνολο και με ένα σόλο στα μοτίβα των ίδιων των Mystifier.

LUCIFER'S CHILD

Satan's Wrath: Η ώρα για τα δικά μας παιδιά ήρθε με το πρώτο δείγμα που μας χάρισαν το οποίο έρχεται ταχύ, αγριεμένο, και πιο εξελιγμένο. Σταθερά στο δικό τους ύφος κάνουν ένα επιθετικότερο μπάσιμο και ο εκμοντερνισμός στο black metal τους, φέρνει old school ψήγματα που εξισορροπούν με το στυλ των προαναφερθέντων.

Nova Tenebris: Στην πιο δραματική στιγμή αυτού του έργου, εισαγόμαστε με μια απαλή μυστηριώδη έκφραση, κοντά στα Νορβηγικά 90s μπαντών όπως οι Emperor, και με μικρά διάσπαρτα ambient περάσματα. Στην πορεία βλέπουμε τις τεχνικές να ανοίγονται, ενώ μακάβρια επικό και με πολύ πόνο χτυπιέται στα ρεφρέν με μια ομοιογένεια στα κλασικά ιδεώδη του ακραίου ήχου, αλλά και με την black n roll φιλοσοφία που έγιναν γνωστοί, στο ίσως πιο ολοκληρωμένο τους κομμάτι γεμάτο εξίσου από στιβαρό riffing, μελωδία αλλά και πειραματισμό.

Enter The Eternal Fire (Bathory): Mία διασκευή που όσοι έχουν παρευρεθεί στα live τους την ξέρουν καλά, αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής στον ιδρυτή του ιδιώματος που υπηρετούν, όντας πιο σύγχρονο, συμπαγές και κρατώντας την σκληρή και συνάμα μελαγχολική, μοχθηρή ατμόσφαιρα του. Με τη δεύτερη τράμπα από τον, Diego Do Urden στο μικρόφωνο δίνεται η απαραίτητη ολντσχουλιά ενώ το μπάσο τρέμει και το σόλο πάει ένα βήμα παραπάνω από τα χέρια του Γιώργου δείχνοντας και μια πιο κλασική heavy metal οπτική.

Το split EP των δύο μπαντών θα κυκλοφορήσει στις 25 Μαρτίου μέσω της Agonia Records

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: