Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

FACELESS GOD-BEHOLD THE THRONE OF CHRISTIAN TYRANNY (Album Review)

 Toυς Faceless God τους άκουσα πρώτη φορά το 2013, στην επέτειο των 20 χρόνων τους, και στην κυκλοφορία του τότε πολυαναμενόμενου ομώνυμου ντεμπούτου τους . Oι black metallers από την Πτολεμαϊδα φέτος κυκλοφορούν αισίως τη δεύτερη τους ολοκληρωμένη δουλειά με αρκετές αλλαγές στον ήχο τους αγγίζοντας και άλλες πτυχές του ακραίου ήχου.



Το black metal τους χτισμένο, και βασισμένο πιο κοντά στη Νορβηγική σχολή, δεν είναι μονότονο ούτε αντιγράφει στοιχεία. Ήδη από το εναρκτήριο "Chaos Is Order Yet Undeciphered" και τη θανατηφόρα κραυγή του Teo,  ακούμε blastbeats σαν πολυβόλα, με πολλά thrash στοιχεία γύρω γύρω. Με επιθετικά riffs, και το ίδιο black/thrash στυλ έρχονται και τα "And The Earth Becomes My Throne" και "The Days After Apocalypse".

Η επιθετικότητα και οι υψηλές ταχύτητες διαδέχονται τα πιο ψυχρά μοτίβα του ντεμπούτου τους, και πολλές death metal εμφανίσεις πρωταγωνιστούν κυρίως στο προσωπικό μου αγαπημένο "The Graves Of My Enemies", ενώ το "Olethros" έχει μια κλασική σκοτεινή black metal αύρα.Κατ'εμέ είδικά αυτά τα κομμάτια διακατέχονται από μια old school ατμόσφαιρα αλλά το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το κατακλιτικό και ομώνυμο του δίσκου "Behold The Throne Of Christian Tyranny" με το κολλητικό ρεφραίν του και τις Darkthrone-ίστικές (Aλά Cromlech εποχής) επιρροές του.

Oι Faceless God, αποτελoύν υπόδειγμα μπάντας που δείχνει ότι η επαρχία είναι δυνατή, και έχει τα κότσια να προχωρήσει. Οι τύποι το γουστάρουν αυτό το πράγμα εδώ και 24 χρόνια και συνεχίζουν ακάθεκτοι να σκοτεινιάζουν κι να πρωταγωνιστούν στο ελληνικό underground με αγνό ήχο, ρομαντισμό και χωρίς πολλές "γιρλάντες"
γύρω από τη μουσική τους.

(9/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: