Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

BLESSED BY PERVERSION-BETWEEN ROOTS AND DARKNESS (Album Review)


Toυς Blessed by Perversion τους είχα ακούσει πρώτη φορά με το ΕΡ τους "Destroy The Image Of God" και από τότε τα παιδιά έχουν προοδεύσει πολύ.
Η Αθηναίοι death metallers, που ιδρύθηκαν το 2010, 6 χρόνια μετά  κυκλοφόρησαν το split τους με τους Abyssus και τώρα είναι έτοιμοι να μας σερβίρουν το πρώτο τους full length που θα κυκλοφορήσει στις 15 Απριλίου με τον τίτλο "Between Roots And Darkness".

Το εναρκτήριο "Ιnto Funeral Darkness" είναι ίσως ότι πιο κατάλληλο για να ανοίξει ο δισκος. Σκληροτράχηλο death metal που ξεχωρίζει από τις πρώτες νότες, πιο κοντά στις αμερικανικές φόρμες, με πολλά black metal στοιχεία, και στακάτα riffs που μοιάζουν σαν να βγήκαν από τον Trey Azagthoth ή τους Nile.
H συνέχεια έρχεται με ένα πιο αργό κομμάτι, το "Brainwashing The Unborn" με πολύ έντονο μπάσο που σε μερικά σημεία πλησιάζει τις φόρμες του πρηγούμενου, προσθέτωντας περισσότερες μελωδίες και εξαιρετικά lead parts.
Ο κλασικός παλιομοδίτικος ήχος του μας παίρνει τα μυαλά  στο "Unveiling Of Reality" και στο "Close The Devil's Borders" μιας και τα tempos ανεβαίνουν επικίνδυνα, και φαίνεται πως τα παιδιά το χουν!

Στα ίδια μοτίβα συνεχίζει και το "Lamentation of Souls" ενώ το έναυσμα που δίνουν τα τύμπανα στο "Vomit The Cancer of Christ" δηλώνει πως ο βλάσφημος και σκοτεινός ήχος, τους ταιριάζει απόλυτα, και συνθετικά αλλά και στιχουργικά, μιας και ο ακροατής διακρίνει με ευκολία τα λόγια του τραγουδιστή.


Ως προς το σύνολο του το album είναι ένα πολύ καλό δείγμα, μιας σχετικά νέας μπάντας, και παρόλο που είναι ντεμπούτο, απλά-λιτά και απέριττα ΘΕΡΙΖΕΙ. Οι εναλλαγές των ρυθμικών με τα μελωδικά riffs, και τα επιθετικά drums φτιάχνουν μια καταστροφική ομάδα που μπορούν να διαλύσουν τα πάντα. Τέλος, θεωρώ πως στη πορεία τους θα βρουν καλύτερα τον προσωπικό, τοξικό και δαιμονισμένο  ήχο τους! Κατά τα άλλα,  Ευλογία μας!

https://www.youtube.com/watch?v=8FLFzdHUcEs

https://www.youtube.com/watch?v=k5RzE_ekCI4



(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: