Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ASTRAL CROSSING- REVENANT (Album Review)


Eίναι τουλάχιστον μια 20ετία που τα ελληνικά συγκροτήματα στο metal κάνουν γερά και σταθερά βήματα στο χώρο προσπαθώντας να αντεπεξέλθουν στα προβλήματα της καθημερινότητας, δίνοντας έτσι κουράγιο στην Ελληνική σκηνή να δυναμώνει.
Ένα συγκρότημα που πέρασε δυσκολίες ήδη από τις αρχές των 90s και ενώθηκε ξανά το 2013 είναι οι Astral Crossing που φέτος μας παρουσιάζουν το ντεμπούτο τους "Revenant".

Το κουαρτέτο από την Θεσσαλονίκη παίζει ένα κράμα αμερικάνικου heavy/power ήχου με πολλές τεχνικές thrash επιρροές και μελωδίες εδώ και εκεί, κάτι που καταλαβαίνουμε από την εισαγωγή του κομματιού αλλά και από το δίλεπτο instrumental "Ashes From The Past".
Εξαιρετικό παράδειγμα επαγγελματικής δουλειάς είναι το "Shattered" με τις εναλλαγές στις ταχύτητες του, τις thrash πινελιές και το κολλητικό ρεφραίν που μας δινει πάσα για το "Sea Of Solitude" έχοντας πολλές progressive στιγμές και ένα θεματικό solo που θυμίζει στα αυτιά μου κλασσικό metal του 80.
Από την άλλη μεριά έχουμε τρομερές εντάσεις κυρίως στα τύμπανα στο "Enter The Shadows" αλλά και στο "Arise" που η μπάντα εκεί πραγματικά τα δίνει όλα, από τα riffs και τα τεχνικά σολαρίσματα μέχρι τη φωνή.
Φυσικά δε λείπει ένα πιο radio-friendly κομμάτι με πολλές μελωδίες και διπεταλίδι,μερικά  smoothy περάσματα και κολλητικό ρεφραίν!
Ο δίσκος κλείνει με το "When All Is Lost" που ξεκινάει με απαλά ρυθμικά μέρη και ένα άρτιο solo που κλείνει όπως θα έπρεπε το δίσκο με ένα τελειωτικό δυναμικό ξέσπασμα.

Κατά την γνώμη μου είναι ένα από τα πιο καλοδουλεμένα και επαγγελματικά ντεμπούτα που έχω ακούσει από ελληνικό συγκρότημα και φαίνεται ξεκάθαρα ότι αποτελείται από άτομα που έχουν μεράκι.
Ένα δυναμικό ξεκίνημα που προμηνύει πολλά...

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: