Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

BORKNAGAR-WINTER THRICE (Album Review)


Ένα δυναμικό ποδαρικό ήρθε από τους Borknagar για το 2016 καθώς εμφανίστηκαν στο προσκήνιο μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια έχοντας μαζί το νέο τους πόνημα με τίτλο "Winter Thrice", το οποίο φέρνει εκπλήξεις!


Το συγκρότημα έχοντας προοδεύσει σε σχέση με το παρελθόν του χωρίς να βαλτώνει εμπλουτίζει τα κομμάτια του με περισσότερα μελωδικά και progressive στοιχεία αλλά και με τα κλασσικά πάλαι ποτέ black metal ξεσπάσματα. Φυσικά δεν  αφήνει σε δεύτερη μοίρα το folk ύφος που ξέρουμε, κάτι που καταλαβαίνουμε από την έναρξη του album και το "Τhe Rhymes Of The Mountain".
Οι μελωδικές κιθάρες και τα κλασσικά σκανδιναβικά riffs τονίζουν τον ήχο του ομότιτλου κομματιού "Winter Thrice" έχοντας ποικίλα και θεατρικά φωνητικά μεταξύ των καθαρών του ICS Vortex και των ακραίων του κυρίου Vintersorg και του Garm (Ulver,ex-Arcturus) δίνοντας έτσι πάσα σε ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια, το "Cold Runs The River", το οποίο συνδυάζει το black metal παρελθόν των Borknagar με το παρόν τους.
Μετά βέβαια έρχεται το καθαρά progressive κομμάτι "Panorama", το οποίο μαζί με το "When Chaos Calls" και το  "Terminus" αποτελούν μεγάλα highlights του δίσκου καθώς το επικό στυλ των κομματιών και  τα παραδοσιακά μελωδικά ακούσματα ταξιδεύουν και μαγεύουν τον ακροατή. Kαι από την άλλη  τα επιθετικά riffs στα μισά του "Erodent" ή η ακουστική και πολυφωνική αλά Ulver εισαγωγή του "Νοctilucent" δίνει τρομερή ποικιλία στον ήχο που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς fans.


Ο ήχος των Borknagar ανέκαθεν ήταν διαφορετικός σε σχέση με κάποιες πιο κλασσικές black metal δυνάμεις της Νορβηγίας, αυτή τη φορά όμως άσχετα από τις επιρροές της μπάντας ο πολυδιάστατος ήχος οδηγεί προς πιο παλιές progressive φόρμες και τα παντρεύει με τα ακραία μέρη των ενδόξων 90s.

(9/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης



Δεν υπάρχουν σχόλια: