Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Soulhaven - Path of Inner Serenity (EP Review)

Γνωρίστε την Annette, τον John, τον Ηλία και τον Βασίλη, τα μέλη των Soulhaven, ένα power/progressive συγκρότημα από την Αθήνα! Όπως αναφέρεται στην σύντομη βιογραφία τους, παρόλο που είχαν διαφορετικές επιρροές από τον κόσμο της metal, ανέπτυξαν καλή χημεία και το αποτέλεσμα είναι το EP τους "Path of Inner Serenity".
Πρώτο κομμάτι το "The Charm Of Mystery", ένα instrumental προοίμιο στο EP με μυστικιστική και παραμυθική διάθεση. Ακολουθεί το "Resonance". Εδώ εμφανίζονται τα γυναικεία αλλά και τα ανδρικά φωνητικά και είναι πολύ έντονο το στοιχείο του αρμονίου, του οποίου υπάρχει ένα πολύ καλό σόλο προς το τέλος του τραγουδιού. Η γενική εικόνα θυμίζει τους Diabulus In Musica και άλλα παρόμοια σχετικά νεοσύστατα συγκροτήματα.

Το "Fahrenheit" είναι το τρίτο τραγούδι του ΕΡ και, κατά τη γνώμη μου, και η πρώτη μπαλάντα. Ο ρυθμός της είναι ήρεμος αρχικά, με το πιάνο σαν μουσική υπόκρουση, και εξελίσσεται σε ένα δυναμικό άκουσμα.Η αγάπη ωστόσο για τη χρήση αρμονίου φαίνεται και στο επόμενο κομμάτι, το "Lost Salvation". Ωστόσο, δεν αργεί να εμφανιστεί και η κιθάρα ξεκάθαρα πάλι προς το τέλος, υπό τη συνοδεία πιάνου πάντα. Τελευταίος σταθμός του ΕΡ είναι το "Chaos Theory", με πιο ξεχωριστή εισαγωγή και γενικότερα μία λίγο πιο σκοτεινή χροιά. 

Οι Soulhaven έριξαν την βαρύτητα του ΕΡ τους προς το τέλος. Έχουν καλές προδιαγραφές για εξέλιξη, ωστόσο υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, τόσο ως προς τη μελωδία όσο και την προσωπική εξάσκηση του κάθε μέλους ξεχωριστά. Καλή επιτυχία στην συνέχειά σας!

Για το Metal View,
Χριστίνα Τσακίρη

(6/10)

Δεν υπάρχουν σχόλια: