Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ENDSIGHT-A VICIOUS CIRCLE (Album Review)



To underground metal της χώρας μας,όπως είναι γνωστό,είναι πολύ στα “πάνω”  του,γεμάτο από πολλές αξιόλογες μπάντες σε όλα τα ήδη του χώρου.
Οι μελωδικοί death metalers, Endsight,έπειτα  από τρία  χρόνια από το ντεμπούτο album τους,επιστρέφουν δυναμικά με το νέo τους δίσκο “A Vicious Circle”.
To συγκρότημα αποτελείται από τον Νίκο στην φωνή,τον Φάνη στο μπάσο,τον Βασίλη στα τύμπανα και τους Σπύρο και Γιάννη στις κιθάρες και είναι “φορτισμένοι” και έτοιμοι να τα σπάσουν όλα!!!

Ο δίσκος ξεκινάει με το “The Final Sunlight” και ήδη οι απαλές μελωδίες και οι χορωδίες στην αρχή μας προκαλούν ένα μεγάλο ενδιαφέρον, μέχρι βέβαια να μπουνε τα πρώτα riffs,όπου καταλαβαίνουμε την δυναμικότητα και το πάθος των παιδιών....
Το μίσος συνεχίζεται και στα επόμενα κομμάτια και ειδικά στο hit-άκι τους “Circles Of Inferno”,όπου βλέπουμε ότι οι παλικαράδες είναι πολύ καλά μελετημένοι σε ότι αφορά τα μεγαθηρία του melo-death metal,και ειδικά στον Σουηδικό ήχο!!!
Επίσης το “Rejecting The Parasites” φαίνεται πως έχει πολλαά στοιχεία από At The Gates και Nightrage,όπως επίσης και έναν συνδιασμό black n roll με punk!!!
Το “House Of Violence” πατάει πάνω σε Dissection μονοπάτια και μας πετάει στα μούτρα την μαυρίλα και την ταχύτητα που αρμόζει.
Επίσης τα στακάτα και γεμάτα από ταχύτητα και ιδρώτα “Τhe Dive” και “For Those Who Face The Fear”,δείχνουν πως αυτό που χρειάζεται η μουσική μας είναι μόνο δύναμη,πάθος και ταλέντο!!!

Νομίζω πως τα παιδιά αξίζουν πολλά μπράβο για αυτή τους την δουλειά,όπως επίσης τα αξίζουν και ο Σάκης Τόλης με τον Γιώργο Εμμανουήλ(Rotting Christ) και ο Fotis Benardo(SepticFlesh) για την μίξη και το mastering του album.
Τα παιδιά φαίνεται πόσο σοβαροί και επαγγελματίες είναι πάνω σε αυτό που κάνουν,καθώς η ομοιομορφία και η ομοιογένεια των κομματιών δείχνουν  την ποιότητα του δίσκου,και το μόνο που έχω να πω είναι πως όταν μια μπάντα παίζει καλά, ξέρει να φτιάχνει και διαμάντια...Καλή Συνέχεια παίδες!!!

(9/10)

Για το Metal View:Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: