Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ WISDOM ΣΤΟ ΜΕΤΑL VIEW



Η Ουγγρική σκηνή δεν είναι ιδαίτερα γνωστή,αλλά οι Wisdom αποτελούν μια εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα,μιας και έχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο δίσκους και συμμετείχαν στην επιτυχημένη παγκόσμια περιοδεία των Sabaton και των Eluveitie,η οποία πέρασε και από εδώ!!!
Είμαστε πολύ χαρούμενοι λοιπόν που η μπάντα μας μιλάει στο Metal View,για τις εντυπώσεις τους από τη χώρα μας,για το tour και για την προετοιμασία του νεόυ τους δίσκου..



-Γεια σας παιδιά,χαιρετισμούς από την Ελλάδα,πως είστε?

Γεια σου Ελλάδα,είμαστε πολύ χαρούμενοι που σας δίνουμε αυτή την συνέντευξη!!

-Νομίζω ότι το τελευταίο album σας,”Judas” ,ήταν μια μεγάλη στιγμή για εσάς,γιατί γίνατε πιο γνωστοί στην Ευρώπη,και ήταν αρκετά καλύτερο από το ντεμπούτο σας ,ποια είναι η γνώμη σας?

Και τα δυο album μας,τα έχουμε σαν παιδιά μας,οπότε δεν μπορούμε να συγκρίνουμε.Αλλά είσαι σωστός,διότι γίναμε αρκετά γνωστοί στην Ευρώπη όπως καισ την Αμερική και την Ιαπωνία.Ξέρεις,όλες οι μπάντες μαθαίνουν από τα λάθη τους και το τελευταίο μας album είναι πιο καλό γενικά σε σχέση με το προηγούμενο,τέλος πάντων ελπίζουμε να σας αρέσει και το νέο υλικό που θα κυκλοφορήσουμε αισίως στις 27 Σεπτεμβρίου.

-Πως και σκεφτήκατε να βάλετε τον τίτλο “Judas” στον τελευταίο σας δίσκο?

Από την αρχή της μπάντας είχαμε μια ιστορία με τους τίτλους,τους στίχους και τα κομμάτια.Ο κύριος χαρακτήρας της μπάντας είναι ο “Wiseman”,η μασκότ μας,και στα album μας ακολουθούμε το μονοπάτι της ζωής του,κάτι σαν σαπουνόπερα,χαχα.Όταν γράφαμε τον δίσκο λοιπόν,η ιστορία έφτασε σε πιο σκοτεινά μονοπάτια,όταν κάποιος ακόλουθος του “Wiseman” πρόδωσε τον κύριο του.Έτσι πέρα από το Βιβλικό μέρος,η λέξη αυτή έχει πάρει την ευρύτερη έννοια της προδωσίας,και ήταν cool να το προσθέσουμε μεσα!!!

-Ποια ήταν η ανταπόκριση των fans προς το “Judas”?

Ήταν πολύ καλύτερη από αυτήν που περιμέναμε.Αρχικά το album κυκλοφόρησε μόνο στην Ουγγαρία σχεδόν έναν χρόνο πριν κυκλοφορήσει στον υπόλοιπο κόσμο,όπου άρεσε και εκεί ιδιαίτερα,μέχρι βέβαια να μας βρει η Noise Art Records,που έχε ήδη πολλά ονόματα μέσα της.Έτσι με την νέα μας εταιρία καταφέραμε και μας γνώρισε και περισσότερος κόσμος,όπως εσείς.

-Νομίζω ότι ειστε μια από τις διασημότερες μπάντες της Ουγγαρίας,θα θέλατε να μας επισημάνετε  κι άλλες κάλες μπάντες από την χώρα σας?

Νομίζω πως δεν είναι η δουλειά μας να μιλάμε για άλλες μπάντες,θα θέλαμε βέβαια να πούμε μερικές αλλα μάλλον θα ξεχασουμε κάποιες άλλες.Έτσι σας προτείνουμε,όσοι θέλετε να ψάξετε στο internet και στο youtube για να βρείτε μερικές.

-Πείτε μας λίγα λόγια για τον “Wiseman:,την μασκότ σας,είναι,φαντάζομαι,κάτι σαν τον Eddie των,Iron Maiden..

Ναι σωστά,και ευχαριστούμε για αυτήν την ερώτηση χεχε.Όταν κάναμε το πρώτο ΕΡ της μπάντας,κατευθείαν σκεφτήκαμε να βάλουμε για εξώφυλλο κάτι σχετικό με το όνομα της μπάντας,έτσι φτιάξαμε έναν γέρο σοφό άντρα,ο οποίος θα προβάλλει την μπάντα και θα περνάει τα μηνύματα του μέσω των κομματιών μας,στο μέλλον.Πήρε βέβαια πού καιρό για να τελειοποιηθεί το στυλ που θα έχει μέχρι τώρα.Η ιστορία του δημιουργήθηκε μαζί με την μπάντα,και υπάρχει τόσο καιρό όσο εμείς.Επίσης σκεφτόμασταν να του βάζουμε γνωμικά από μεγάλους φιλοσόφους και συγγραφείς,που θα χρησιμοποιούμε σε κάθε μας κομμάτι και έτσι να χαρακτηρίζει μια ιστορία,ή το περιεχόμενο των τραγουδιών που θα λέμε.Ο Wiseman μας έιναι ένας τύπος με μακριά λευκά μαλλιά και γενειάδα,κοκκινωπά μάτια,και έχει μια αρρώστια που τον κάνει να μην μπορεί να μιλήσει.Το πιο σημαντικό του εργαλείο όμως είναι το βιβλίο με τις πιο σοφές κουβέντες του κόσμου...το “Words Of Wisdom”(σ.σ.λογοπαίγνιο με τον τίτλο του ντεμπούτου τους).


-Ποιες είναι οι μπάντες που έχουν επηρρεάσει τους Wisdom?

Εμείς,δεν είμαστε μόνο metal warriors,ακούμε και άλλα είδη από καλή μουσική,από παραδοσιακή και hard rock,και κλασσικό rock μέχρι thrash,γενικά μας επηρρεάζουν όλα τα είδη του metal,αλλά κυρίως τα πιο heavy power συγκροτήματα όπως οι,Iron Maiden,Helloween,Gamma Ray,Avantasia,Hammerfall,Rhapsody κτλ.

-Φέτος επίσης,συμμετείχατε στην περιοδεία των Sabaton με toυς Eluveitie,οι οποίες είναι δύο από τις μεγαλύτερες μπάντες της Ευρώπης,τι εντυπώσεις αποκομήσατε ?Πείτε μας επίσης καλά και τρελά πράγματα από το tour..

Είχαμε μείνει έκπληκτοι μετά το πρώτο μας live στο Αννόβερο,γιατί πιστεύαμε πριν το live ότι από κάτω θα είχε πολύ κόσμο όπου θα μας έβλεπαν σαν aliens,αλλά τελικά καμία σχέση,περάσαμε πολύ καλά,ο κόσμος έκανε σνα τρελός και τους άρεσε η κάθε μας κίνηση.Αυτό μας έδωσε μεγαλύτερη ώθηση να τα πάμε ακόμα πιο καλά στην πορεία και να διορθώσουμε μερικά λαθάκια που κάναμε, να γινόμαστε όλο και καλύτεροι μέρα με την μέρα.Επίσης πολύ καλή ανάμνειση ήταν και στην Πολωνία που παίζαμε με 5-6.000 κόσμο και συνέχεα ζητωκραύγαζαν και φώναζαν το όνομα μας.Χαχαχα μια τρελή στιγμή για τον drummer μας ήταν,όταν μετά το show ήθελε να πετάξει τις μπαγκέτες του στην πρώτη σειρά του κοινού μιας και τις ζητούσαν συνεχώς,και μετά καθως παρουσιαζόταν σκόνταψε στα monitors και έπεσε πάνω στους fans της πρώτης σειράς που τον έπισαν στα χέρια χαχαχα!!

-Επίσης στις 15 και 16 Μαρτιόυ,η περιοδεία πέρασε από την χώρα μας,ποιες ήταν οι εντυπώσεις σας από τα shows στην Ελλάδα?

Το πρώτο ωραίο πράγμα ήταν μόλις φτάσαμε στην Θεσσαλονίκη που βγάλαμε επιτέλους τα χειμωνιάτικα ρουχά μας,μιας και είχε αρκετή ζέστη,μετά πήγαμε όλοι για μπάνιο εκεί κοντά όπου συναντήσαμε και πολλούς fans,ήταν υπέροχα!!!Επίσης υπέροχα ήταν και τα shows μας  στην Ελλάδα,ήσασταν όλοι τρελοί χαχα!!Και αν θυμάσαι και στα δύο shows οι Sabaton επαιξαν στο δικό μας drumkit ,ήταν κάτι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!!Την επόμενη μέρα που ήμασταν στην Αθήνα,επισκεφθήκαμε την πόλη της και την Ακρόπολη,νομίζω πως αυτό ήταν το πιο εκπληκτικό και θαυμάσιο μέρος του tour μας.Ελπίζουμε ειλικρίνα να επιστρέψουμε στην Ελλάδα και να σας δούμε ξανά.

-Ξέρετε κάτι σχετικά με την Ελληνική metal σκηνή?

Όχι πάρα πολλά,πέρα ότι έχε φοβερούς οπαδούς.Πιο παλιά,πριν βρούμε κάποια πολυεθνική εταιρία για το “Words Of Wisdom”,μας έρχονταν πολλές προτάσεις από την Ελλάδα,όπως επίσης και μια προσφορά για να υπογράψουμε με μια ελληνική εταιρία για εκείνο το album,αλλά δεν θυμάμαι γιατί δεν υπογράψαμε.Επίσης γύρω στο 2004-2005 μας έστειλε το CD της μια πολύ καλή ελληνική μπάντα,οι Wolfcry που είχαμε κανονίσει κιόλας να κάνουμε μαζί και κάποια live,κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ.

-Στο παρελθόν είχατε παίξει με διάφορες σημαντικές μπάντες όπως οι Helloween,Iron Maiden και Judas Priest,πως αισθανθήκατε που παίξατε με τέτοια ονόματα?

Έχουμε παίξει και με Europe,Doro,Black Sabbath,UDO,Stratovarious,Hammerfall,Airbourne,Stormwitch...Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι και υπερήφανοι για όλο αυτό,όπως μπορείς να φανταστείς.Το να μοιράζεσαι το σανίδι με τα είδωλα σου,και φυσικά ήταν όλοι πολύ καλοί και ευγενικοί με εμάς και τραβήξαμε εννοείται  φωτογραφίες και μιλήσαμε μαζί τους,και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε και εμείς σε έναν παρόμοιο κύκλο!!

-Στην περιοδεία με τους Sabaton,διασκευάσατε και το “Wasted Years” των Iron Maiden,πως και αποφασίσατε αυτό το κομμάτι?

Πριν την περιοδεία,ρωτήσαμε την εταιρεία μας αν μπορούμε να παίξουμε live κάποια διασκευή και μας είπαν ότι αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε.Οι Maiden άλλωστε είναι ένα συγκρότημα που αγαπάμε,και το ξέρουν όλοι οι metalheads,οπότε είπαμε να παίξουμε το “Wasted Years” που είναι ένα από τα αγαπημένα μας κομμάτια.Έτσι όποτε το παίζουμε από κάτω γίνεται χαμός!!

-Έχετε σκεφτεί να κάνετε το δικό σας headline tour,στην Ουγγαρία και στην υπόλοιπη Ευρώπη?

Στην Ουγγαρία έχουμε κάνει ήδη αρκετά headline live shows,αλλά δεν είναι το ίδιο με την Ευρώπη.Χρειαζόμαστε ακόμα πολύ για να γίνουμε πιο μεγάλο όνομα,για αυτό και ακολουθούμε και σαν support,π.χ με τους Sabaton.

-Ποια είναι τα επόμενα σας σχέδια?

Σύντομα θα κυκλοφορήσουμε το νέο μας album “Marching For Liberty”,και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έχουμε σαν guest σε φωνητικά τον Fabio Lione από τους Rhapsody  στο ομώνυμο κομμάτι του δίσκου μας.Eίναι πραγματικά ένας cool και ευγενικός άνθρωπος και είναι μεγάλη μας τιμή να συνεργαστούμε μαζί.Μετά την κυκλοφορία του album μας που θα γίνει στην Βουδαπέστη στις 15 Νοεμβρίου,θα ακολουθήσει περιοδεία στην Δυτική Ευρώπη με δυο υπέροχες μπάντες,τους Powerwolf και τους Vision Divine.

-Ευχαριστούμε πολύ για αυτήν την συνέντευξη,ο επίλογος είναι δικός σας...

Θα θέλαμε να ευχαριστίσουμε όλους τους fans στην Ελλάδα,που κοπανήθηκαν μαζί μας,ιδιώς αν δε μας ήξεραν από πιο πριν!!Ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα για εμάς,και ελπίζουμε να μοιραστήκατε εκείνη την ευτυχία μαζί μας.Θα επιστρέψουμε σε εσάς όσον το δυνατό συντομότερα και να χαζέψουμε πάλι τις υπέροχες ιστορικές πόλεις σας και τις ακρογιαλιές σας.Δεν σας ξεχνάμε ποτέ και..Κeep Wisdom in mind!!!

Για το Metal View:Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: