Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

FALKENBACH-ASA(Album Review)O Vratyas Vakyas,μία από τις πλέον γνωστές προσωπικότητες του folk/viking/black metal ιδιώματος,και mainman του γερμανικόυ one man project ,Falkenbach,κυκλοφορεί φέτος το 6ο studio album του,17 χρόνια μετά από το ντεμπούτο του!!


Αυτός ο δίσκος,έχοντας ένα πιο low ύφος και 'οχι τόσο έντονα σημεία και κορυφώσεις σε σχέση με την προηγούμενη δουλειά,κάνει έντονη την δυναμική και το πάθος  που θα πρέπει να έχει μια μπάντα αυτού του ύφους.Ο λυρισμός και οι μελωδίες φέρνουν στο μυαλό τους Ulver,καθώς και Bathory στα 90s.H αρχαία Γερμανική διάλεκτος στους στίχους δημιουργεί μια δημιουργική και απαλή ατμόσφαιρα και στα black αλλά κυρίως στα μελαγχολικά folk  κομμάτια του δίσκου.

Η ομοιογένεια των κομματιών και η   αρμονική εν αλλάξ διαδοχή τους  από folk σε black,δείχνει πόσο καλά προσεγμένη και ποιοτική δουλειά έχει κάνει ο Vakyas.

To “Αsa” είνα ένα album,με πολλά highlights όπως τα “Wulfarweijd”,Stikke Wound” και “I Nattens Stillta”,από τα black,και “Εweroun”, “Ufirstanan Folk” και “Μijn Laezt Wourd” από viking/folk.Γενικά αυτός ο δίσκος συνδιάζει την επικότητα με την μελωδία,καθώς και βαριά σημεία σε ένα ελαφρό στυλ black/thrash.

Τέλος έχω να πω πως ο Ισλανδικής καταγωγής,Γερμανός,έφτιαξε έναν πολύ καλό δίσκο που οι φίλοι του είδους θα αγαπήσουν...ειδικά αν το ακούνε μέσα στην κακοκαιρία και την βαρυχειμωνιά που μας έρχεται.Επίσης όσοι δεν έχει τύχει να τους ανακαλύψουν ακόμα,ας ρίξουν μια ματιά σε αυτον τον δίσκο και δεν θα απογοητευτούν!(8/10)Για το Metal View:Γιάννης Χ.
Δεν υπάρχουν σχόλια: