Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Afterblood στο Metal View: Όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο πιο συνηθισμένο να βλέπουμε γυναίκα ως το πρόσωπο μιας metal μπάντας

Οι Afterblood είναι μία από τις πιο ανερχόμενες μπάντες της χώρας μας. Το ιδιαίτερο στυλ τους με τα ακραία και ατμοσφαιρικά στοιχεία δε μπαίνει σε καλούπια, ενώ ήδη ετοιμάζεται το δεύτερο άλμπουμ τους. Για όσα τρέχουν στο στρατόπεδο των Αθηναίων, καθώς και για τη co-headline εμφάνιση τους στο Ladies Of Metal Festival, το Metal View επικοινώνησε με την τραγουδίστρια του σχήματος, την Hel Pyre.
-Καταρχάς τρία χρόνια μετά το "Blood Art Triptych" ποια η ανταπόκριση του κοινού;

Δεν νομίζω ότι μπορούμε τρία χρόνια μετά από μια κυκλοφορία να μιλάμε για ανταπόκριση του κοινού στα μεγέθη που βρισκόμαστε. Υπάρχει μια πληθώρα ανερχόμενων συγκροτημάτων και ένας βομβαρδισμός από νέους δίσκους και καινούργια κομμάτια, οπότε πρέπει να δίνεις συχνά και σε τακτά χρονικά διαστήματα το παρών για να κρατάς το ενδιαφέρον του κόσμου και να κερδίζεις την προσοχή του. Παρόλ’αυτά, είχαμε πολύ θετικές αντιδράσεις όταν βγήκε το EP και ακόμα δεχόμαστε καλά σχόλια και βλέπουμε κόσμο να αγοράζει τα κομμάτια μέσω bandcamp.

-Σας αγχώνει καθόλου που οι δισκογραφικές σας κυκλοφορίες δεν είναι συχνές;

Γιατί να μας αγχώσει; Σίγουρα δεν είναι κάτι που επιλέξαμε και κατέληξε στην πορεία να είναι έτσι, αλλά δεν υπάρχει κάποιος λόγος να αγχωθούμε κιόλας.  

-Υπάρχουν σχέδια για κάτι νέο δισκογραφικά;

Ναι, ήδη είναι σχεδόν έτοιμο το νέο άλμπουμ και το πλάνο είναι να ηχογραφηθεί μέσα στους επόμενους μήνες ώστε να το έχουμε στην χρονιά που διανύουμε.

-Γενικά η μουσική σας έχει στοιχεία από πολλά ύφη όπως το black και το death. Είναι κάτι που αποτελεί επιρροή σας; Προτιμάτε να μην έχετε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση;

Δεν υπάρχει γενικά αυτό το σκεπτικό, ούτε έχουμε ως στόχο να ανήκουμε σε συγκεκριμένο είδος ή να ακουγόμαστε όπως κάποια άλλη μπάντα. Οι επιρροές και τα ακούσματα φαίνονται σε όλους ανεξαιρέτως όταν συνθέτουν, αλλά από εκεί και πέρα θέλουμε να έχουμε μια ελεύθερη προσέγγιση που να εκφράζει και να καλύπτει πάνω απ’ όλα εμάς.

-Απο τι θέματα καταπιάνεστε και αντλείτε έμπνευση για τη μουσική σας;

Στιχουργικά τα θέματα ποικίλουν, από κοινωνικά και φιλοσοφικά μέχρι πιο σκοτεινά και occult και γενικά μου αρέσει να καταπιάνομαι με την ψυχολογία και τους «δαίμονες» που υπάρχουν στο μυαλό του ανθρώπου και που πρέπει να παλεύει με αυτούς καθημερινά.

-Στις 7 Μαρτίου οι Afterblood θα συμμετάσχουν στο Ladies Of Metal Festival. Πώς νιώθετε για αυτό;

Είναι μεγάλη μας χαρά να συμμετέχουμε σε αυτό το φεστιβάλ ως co-headliners. Πιστεύω ότι με κάθε τέτοια διοργάνωση εμπλουτίζεται η μέταλ σκηνή στην Ελλάδα και δίνεται η ευκαιρία σε πολλές αξιόλογες μπάντες και μουσικές να ακουστούν και να τις γνωρίσει καλύτερα το κοινό.

-Τι να περιμένουμε από αυτή τη συμμετοχή; Θα ακούσουμε και νέο υλικό;

Θα παίξουμε αρκετά κομμάτια από το νέο μας υλικό, κάτι που μας προκαλεί αυτό το ωραίο συναίσθημα προσμονής και ενθουσιασμού. Βέβαια δεν θα λείψουν τραγούδια από τις προηγούμενες δουλειές μας, ενώ κρατάμε ως έκπληξη κάτι για το τέλος.
 
- Πως βλέπεις στη χώρα μας αυτό που γενικώς χαρακτηρίζεται ως female fronted metal σκηνή;

Σίγουρα ανερχόμενη και με πολλά συγκροτήματα να δίνουν το παρών δυναμικά. ‘Οσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο το να βλέπουμε μια γυναίκα ως το πρόσωπο μιας μεταλ μπάντας, οπότε ελπίζω στο άμεσο μέλλον να φύγουμε λίγο από τις ταμπέλες λόγω φύλου και να μένει η ουσία στον κόσμο, δηλαδή η καθεαυτή μουσική και ποιότητα των κομματιών.

-Ευχαριστώ για τη συνέντευξη, ο επίλογος είναι δικός σου...

Κι εγώ σε ευχαριστώ για τη συνομιλία μας Γιάννη και για επίλογο να υπενθυμίσω το ραντεβού μας για το Σάββατο 7 Μαρτίου στο Hollywood Stage και να υποσχεθώ ότι θα δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό για να περάσουμε μια πολύ ωραία βραδιά.

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: