Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Dold Vorde Ens Navn στο Metal View: Το black metal μας δείχνει την ανθρώπινη σκοτεινιά

Χωμένοι στο βάθος της ψυχής τους, οι Dold Vorde Ens Navn, εκφράζουν με μουσική και στίχους όσα κράτησαν για χρόνια μέσα τους. Οι μπαρουτοκαπνισμένοι Νορβηγοί black metallers, έφεραν φέτος το πρώτο ολοκληρωμένο τους πόνημα, "Mørkere", που δείχνει τη σκοτεινιά τους αλλά και το πως ο άνθρωπος είναι ο δαίμονας του εαυτού του. Για όλα αυτά καθώς και για το παρελθόν του ιστορικού ιδιώματος έτσι όπως το έζησαν, ο πάλαι ποτέ κιθαρίστας των Ulver, Haavard καθώς και ο Cerberus που έκανε θητεία στους σπουδαίους DHG, μίλησαν στο Metal View.


Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Northtale στο Metal View: Μπορείς με ένα απλό μίγμα ήχων να βρεις ένα νέο είδος, ή να βγεις από τις ταμπέλες

Στα σχεδόν πέντε χρόνια ύπαρξης τους, οι Northtale έχουν δείξει τις δυνάμεις και τις αντοχές τους. Τίποτα δεν τους σταματά, και ο ιθύνων νους τους, Bill Hudson, κάνει θυσίες υπέρ τους. Ο κιθαρίστας που είναι συνυφασμένος με τους I Am Morbid, την Doro, και τους TSO, δείχνει την αγάπη του για το κλασικό power metal, με το νέο, "Eternal Fire" να είναι και κάτι παραπάνω από αυτό. Ο ίδιος ο μουσικός μιλάει στο Metal View, για την δεύτερη κυκλοφορία της μπάντας, το παρασκήνιο, τις αλλαγές καθώς και την έννοια της μουσικής.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

BATTLE BEAST-CIRCUS OF DOOM (Album Review)

Χειμώνας, καταχνιά και σίγουρα πολλά ιδιώματα του heavy metal θα μπορούσε να είναι ταιριαστά. Για μερικούς, οι Battle Beast θα αποτελέσουν ιδανική επιλογή με το νέο τους άλμπουμ, και τη μυστηριώδη πλην ζωηρή αισθητική τους. Έτσι, ο πρώτος δίσκος της χρονιάς φέρνει μαζί του ποικιλία, φρου φρου, και ακούει στον τίτλο "Circus Of Doom" πίσω από μπλε και κόκκινες σκιές.

Jairo Guedz στο Metal View: Οι Sepultura είναι κομμάτι της ζωής μου και η μεγαλύτερη επιρροή των The Troops Of Doom

Όταν έχεις απέναντί σου έναν από τους προπάτορες του σύγχρονου ακραίου ήχου, οι ερωτήσεις γεννιούνται από μόνες τους. Ο λόγος για τον Jairo Guedz, πρωτοστάτη των Sepultura στην πρώιμη εποχή τους, και ιθύνοντα νου των The Troops Of Doom που κυκλοφόρησαν το δεύτερο τους ΕΡ, "The Absence Of Light". Με αφορμή τη νέα αυτή κυκλοφορία, η κουβέντα κυμάνθηκε μεταξύ του παρελθόντος, του παρόντος, του μέλλοντος και των γενικών ιδεών στο κεφάλι του Βραζιλιάνου βετεράνου, και όλες οι απαντήσεις βρίσκονται παρακάτω για λογαριασμό του Metal View.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

DOLD VORDE ENS NAVN-MØRKERE

Το ακραίο στοιχείο ζει και βασιλεύει, άλλοτε με νέα στοιχεία κι άλλοτε πιο παλιομοδίτικο, μα πάντα ανατριχιαστικό. Πόσο πιο καινοτόμο βέβαια θα μπορούσε να ακουστεί το black metal στη δεκαετία του 2020, πολύ ορθά θα σκεφτούν μερικοί. Την απάντηση εδώ την έχουν οι Νορβηγοί Dold Vorde Ens Navn, που ενώ είναι παλιές καραβάνες μέσα από μπάντες όπως οι Ulver, οι DHG, οι Aura Noir και οι Ved Buens Ende, καταφέρνουν να φρεσκάρουν και να εμπλουτίσουν τον ήχο τους στο νέο "Mørkere".