Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

SILVERTOMB-EDGE OF EXISTENCE (Album Review)

Οι Silvertomb είναι το σχετικά νεοσύστατο σχήμα του Kenny Hickey, μαζί με τον παλιό του ντράμερ από τους θρυλικούς Type O Negative, Jοhnny Kelly, καθώς και με συναδέλφους και μέλη από τους Seventh Void και Agnostic Front. Μετά από μια διετία ύπαρξης, ήρθαν να μας χαρίσουν το ντεμπούτο τους, με τίτλο "Edge Of Existence" και να μας θυμίσουν πως είναι το καλό doom metal, μιξαρισμένο στις λεπτομέρειες με ενδιαφέροντα νέα στοιχεία.
Αποτέλεσμα εικόνας για silvertomb edge of existence
Το εναρκτήριο "Insomnia/Sunrise", που οι φίλοι της μπάντας το ξέρουν εδώ κι ένα χρόνο σαν κομμάτι, ξαναζωντανεύει την ατμόσφαιρα των Type O Negative, με πολλά Sabbath-ικά περάσματα, σε συνδυασμό με γλυκές και σκοτεινές μελωδίες, ενώ έτσι ακριβώς, ακολουθεί το "Love You Without No Lies", στο οποίο προσθέτονται και πινελιές που θυμίζουν τους πρώιμους Soundgarden.

To "So True", αποφασίζει να γίνει πιο ελαφρύ και ρομαντικό, αν και τα σκαμπανεβάσματα του, βγάζουν κι έναν πιο αγριεμένο και επιθετικό εαυτό. Το "Not Your Savior" που ο ίδιος ο Hickey έχει γράψει για τον έγγαμο βίο του, κάνει το σκηνικό πιο βαρύ και αργό, με το doom στοιχείο να πρωταγωνιστεί όπως θα συμβεί κι αργότερα στο "Eulogy/Requiem", με την πιασάρικη ατμόσφαιρά του.

Η γοτθική και μαύρη αισθητική του "One Of You", θα μας επιστρέψει στο παρλεθόν του μπροστάρη και του ντράμερ των Silvertomb, θυμίζοντας μου αρκετά σε σημεία το "Anesthesia", με τη νοσταλγία να παραμένει ζωντανή.  Το "Right Of Passage/ Crossing Ever" χωρίς να ξεφεύγει από αυτά τα μονοπάτια όπως φαίνεται, προσθέτει αρκετά groove/αρίσματα, ενώ η αμεσότητα του θα φέρει και στο μυαλό του εκάστοτε μύστη, τους Seventh Void.
Kάπως αβίαστα, πλησιάζουμε έτσι στο τέλος με το ημιακουστικό δίδυμο των "Sleeping On Nails And Wine" και του "Waiting", όπου ο δίσκος θα κλείσει με bluesy διάθεση, μελαγχολία και πόνο.
Αποτέλεσμα εικόνας για silvertomb edge of existence
To "Εdge Of Existence" είναι δίσκος, που σε πιάνει αμέσως από το μαλλί, σε κάνει να νοσταλγήσεις και να επιθυμήσεις τη μουσική της μεταλλικής σου εφηβείας. Οι αναφορές στις μπάντες που επισημάνθηκαν παραπάνω, είναι μόνο μια μικρή απόδειξη του ταλέντου των μελών αυτού του supergroup βετεράνων, που κάνουν την κ*υλα τους και γουστάρουν. Η ενέργεια και η δυναμική του ντεμπούτου των Silvertomb επίσης είναι μεγάλο ατού, ενώ τελειώνοντας αξίζει να πω ότι ο τσαμπουκάς, το μακάβριο χιούμορ και αυτές οι ερεβώδεις μελωδίες κάνουν τον Peter Steele να χαμογελά σίγουρα από εκεί που βρίσκεται.

(9/10)

Εδώ μπορείτε να βρείτε τη συνέντευξη του Kenny Hickey στο Metal View: https://metal-view.blogspot.com/2019/10/kenny-hickey-type-o-negative-silvertomb.html

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: