Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

CANNABIS CORPSE-NUG SO VILE (Album Review)

 Δύο χρόνια μόλις μετά το "Left Hand Pass", οι μάστο(υ)ρες του σύγχρονου και χιουμοριστικού death metal, Cannabis Corpse, επέστρεψαν με το νέο τους πόνημα. Το "Nug So Vile", που είναι και ο έκτος δίσκος τους, μας συστήνει το νέο τους μέλος, τον κιθαρίστα Adam Guilliams πλασάροντας μας νέες αναφορές μεταξύ του ακραίου ήχου και της μαριχουάνας.
 Αποτέλεσμα εικόνας για cannabis corpse nug so vile review


Ήδη κατευθείαν από το εναρκτήριο "Conquerors Of Chronageddon" βλέπουμε πόσο καλογυαλισμένη παραγωγή έχουν, και πόσο ξυραφιασμένες ακούγονται οι κιθάρες των Αμερικάνων. Το εν λόγω κομμάτι, όπως και το ομώνυμο "Nug So Vile", δίνουν έμφαση στα lead στοιχεία, ενώ υπάρχει και μια ζωντάνια, που δεν έχουμε συνηθίσει ιδιαίτερα στις προηγούμενες δουλειές των Cannabis Corpse. Aπό εκεί και πέρα, το επηρεασμένο από Krisiun "Blunt Force Domain", μουσικά έχει στοιχεία που όντως τους θυμίζουν, αν και γενικά βλέπω θεματικές σε όλο το σύνολο, εμφανώς επηρεασμένες από μπάντες όπως τους Nile, Obituary, Morbid Angel και τους "αγαπημένους" τους Cannibal Corpse, κάτι πoυ για τους τελευταίους μάλιστα είναι πιο χαρακτητιστικό στο παίξιμο του "Cylinders Of Madness".

To "Βlasphemy Made Hash" με τις εναλλαγές στους ρυθμούς του γίνεται πιο old school και αρκετά μοχθηρό με τη συμμετοχή του Brandon Ellis από τους The Black Dahlia Murder,  όπως επίσης και το "Dawn Of Weed Possession", αν και τα (έξυπνα μεν) λογοπαίγνια τους με κάνουν να μη μπορώ να τους πάρω σοβαρά!

Το "Cheeba Jigsore Quandary" έρχεται με πιο εξωφρενικές ταχυτητες, όσο στη συνέχεια, το "Edibles Autopsy" με την κακία και το σκοτάδι του, θα μπορούσε να έχει βγει από το ντεμπούτο των Deicide, σε ένα συνδυασμό με τα τύμπανα του "Blessed Are The Sick". Σε κλασικούς και παλιομοδίτικους νεκρομεταλλικούς δρόμους θα μας επαναφέρει με τα γρήγορα τέμπο του, το "The Cone Is Red", ενώ το καταληκτικό "The Ultimate Indicantation" κλείνει το άλμπουμ με groovy τρόπο. Βέβαια, σε κάποιες εκδόσεις του άλμπουμ θα υπάρχει κι ένα bonus κομμάτι, το "From Enslavement to Hydrobliteration" που θα το συναντήσουν οι fans με πιο thrash/death διαθέσεις.
 Αποτέλεσμα εικόνας για cannabis corpse nug so vile review
 Έχω αρχίσει και πιστεύω επικίνδυνα, πως οι Cannabis Corpse δεν κάνουν κάποιο parody metal, αλλά ότι λένε το ζουν στο έπακρο. Οπότε το extreme stoner metal τους, ή ακόμα καλύτερα το cannabis metal τους, που έχουν και σε μονοπώλιο με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά γίνεται και καλύτερο. Θα μπορούσα να πω πως το προπέρσινο "Left Hand Pass" ήταν ότι πιο ωραίο και βαρύ μας είχαν χαρίσει, αλλά εδώ, με το "Nug So Vile"  μουσικά γίνονται πιο ώριμοι, αλλά και ακόμα μεγαλύτερα τρολς, μέσα στη ντάγκλα και τη μαστούρα που τους διακατέχει!

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: