Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

COBRA SPELL-LOVE VENOM (EP Review)

Οι Cobra Spell είναι ένα νεοσύστατο, πολυεθνικό project φτιαγμένο από τις ορέξεις και τα όνειρα νυν και πρώην μελών των Idle Hands, Burning Witches και Hitten. To εν λόγω γκρουπ, έναν χρόνο μετά την ίδρυση του, κάνει το πρώτο του δισκογραφικό βήμα σε μια δύσκολη εποχή με το ΕΡ, "Love Venom".


Τα γυαλιά σπάνε και με περίσσιο τσαμπουκά πέφτουν τα πρώτα riffs του "Come On Tonight" που μας καλεί να φορέσουμε τα κολλητά μας τζιν, το δερμάτινο ώστε να τιμήσουμε την αγαπημένη δεκαετία του 80 με ήχους που θυμίζουν Kiss και WASP. Σε πιο heavy και μελωδικούς τόνους, και συνάμα στην ίδια νοσταλγική ατμόσφαιρα θα ακολουθήσει το "Poison Bite" το οποίο μαζί με τον κιθαριστικό του δυναμισμό, μας εκτοξεύει μέσα από τις τσιρίδες του και το κολλητικό ρεφρέν.

Το ομώνυμο του εν λόγω ΕΡ χαλαρώνει λίγο τις διαθέσεις μας αφού ως μια κλασική power μπαλάντα που σέβεται τον εαυτό της δίνει άκρως συναισθηματικές και εκρηκτικές στιγμές, θυμίζοντας τους μεγάλους του ήχου όπως τον Alice Cooper ή τους Whitesnake ενώ στο δεύτερο μισό του κομματιού δε λείπουν και πιο φρέσκες πινελιές. Tέλος σε πιο heavy/hard rock κατευθύνσεις ο ρυθμικός οδοστρωτήρας των Twisted Sister βρίσκει πέρασμα στο "Shake Me" αφήνοντας μας με μια πεντακάθαρη ζωηράδα και ενέργεια εώς την τελευταία νότα. 

Είναι αξιοθαύμαστο πως μια τετράδα πιτσιρικάδων, και ιδίως το κιθαριστικό δίδυμο της Sonia Anubis με τον Sebastian Silva που δεν έζησαν τα 80s να βγάζουν μια κυκλοφορία τόσο πιστή στα δεδομένα του ανάλογου ήχου. Οι μουσικές επιρροές είναι πολλές, δεν έχουν διάθεση να κρυφτούν, αλλά πέρα από την οπαδική διάθεση το αποτέλεσμα βγαίνει άκρως επαγγελματικό και φυσικά εντελώς επιτυχημένο, κάνοντας σύγχρονο και διαχρονικό το heavy metal που όλοι αγαπήσαμε, αφού αποτίει φόρο τιμής με τον πιο εμπνευσμένο και όμορφο τρόπο.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

YΓ: Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη που παραχώρησε το συγκρότημα https://metal-view.blogspot.com/2020/08/sonia-anubis-cobra-spell-ex-burning.html