Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

WARRIOR PATH-WARRIOR PATH (Album Review)

 Οι Warrior Path αποτελούν το μικρό παιδί του Ελληνα μουσικού Ανδρέα Σινάνογλου, έχοντας μαζί του δύο πρεσβευτές του Ελληνικού power ήχου, τον Bob Katsionis (Firewind, Outloud) σε μπάσο, lead κιθάρες και πλήκτρα, αλλά και τον frontman των Beast In Black, Γιάννη Παπαδόπουλο. Το ταξίδι προς αλλοτινές μάχες και φωτεινά μεσαιωνικά σύμπαντα, θα έρθει μέσω του ομώνυμου πρώτου δίσκου, "Warrior Path", ο οποίος μάλιστα είναι ρετρό σε σημεία, χωρίς να είναι ρετρολαγνικό.
 Αποτέλεσμα εικόνας για warrior path symmetric records


Με αέρα ηρωισμού, ως ένα άλλο "Clansman" έρχεται το "Riders Of The Dragons", το οποίο βγάζοντας το καλογυαλισμένο ξίφος, μας δείχνει έναν μοντέρνο επικό χαρακτήρα με πολλές παλιομιδίτικες και ατμοσφαιρικές power metal πινελιές εδώ κι εκεί. 

Εξίσου ατμοσφαιρικά και μεγαλοπρεπώς θα έρθει στη συνέχεια και το "The Hunter", με περισσότερο 80s αέρα στη συνέχεια όμως, θυμίζοντας μου προσωπικά το "Walls Of Jericho" των Helloween, ενώ και το σχεδόν ομότιτλο "The Path Of The Warrior",αλλά και τα "Black Night" και "Mighty Pirates" με τους απαλούς ακουστικούς τους ήχους και τις διάφορες εντάσεις, μπορούν να δημιουργήσουν εικόνες και συναισθήματα, που πλέον σε epic/power μπάντες κυνηγάς με το τουφέκι για να συναντήσεις.

Από την άλλη,  με επιθετικό μπάσιμο, υπό τους ήχους των βροντών θα βρούμε το "Stormbringers" που σπάει τον απαλό εισαγωγικό χαρακτήρα του κάθε κομματιού με κάτι πιο ρυθμικό, groove-άτο και ωμό. Ο επίλογος, στο ίδιο μήκος κύματος με το υπόλοιπο σύνολο, θα έρθει μέσω του "Valhalla I'm Coming το οποίο αποτελεί μια μπαλάντα με δυναμικό αέρα, χωρίς οι κιθάρες να έχουν ηλεκτρισμό και τα τύμπανα να βαρούν, γιατί η φωνή του Γιάννη Παπαδόπουλου ήταν αρκετή για όλο αυτό, ενώ το βιολί που υποβόσκει, τα κάνει όλα πιο μαγικά.
Αποτέλεσμα εικόνας για warrior path symmetric records
To όραμα του Ανδρέα Σινάνογλου όχι μόνο πήρε σάρκα και οστά μέσω των Warrior Path, αλλά έχει πλάι και δύο από τους πιο ταλαντούχους και πολυπράγμωνες metal μουσικούς της χώρας μας. Τα συναισθήματα που πρωταγωνιστούν μέσα σε όλο τον όγκο και την αύρα του δίσκου, θα το χαρακτηρίσουν ως ένα ντεμπούτο που λείπει από τις σκηνές της Ευρώπης, σε ένα είδος που οι περισσότερες μπάντες δεν υπηρετούν καθαρά. Τέλος και ο γράφων αλλά και πολλοί από τους fans θα ήθελαν αυτό το project, να το δουν και live, κάτι που ελπίζω να γίνει σύντομα! 

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: