Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

JON SCHAFFER'S PURGATORY-PURGATORY (EP Review)

 Δημιουργημένοι το 1985, και σηματοδοτώντας την ίδρυση των Iced Earth, oι Purgatory, του θρυλικού Jon Schaffer , μετά τον πρόσφατο χαμό του μπασίστα τους Richard Bateman, επανενώνονται και κυκλοφορούν το νέο τους, ομώνυμο έργο.
 Αποτέλεσμα εικόνας για jon schaffers purgatory


Με τους ανατριχιαστικούς ήχους ενός νανουρίσματος, το "In Your Dreams", μας συστήνει εκ νέου τον πρόδρομο των Iced Earth, τους Purgatory, οι οποίοι είχαν σιωπήσει εδώ και 32 χρόνια. Η μουσική του κομματιού βγάζει προς τα έξω όλες τις κλασικές μπάντες που επηρρέασαν καισ τη συνέχεια τους Iced Earth, ενώ άλλη μια ανατριχίλα έρχεται όταν ξανακούμε την ακόμα αγέραστη φωνή του Gene Adam.

Στη συνέχεια έχουμε το πιο σκοτεινό "Dracula", το "Ιn Jason's Mind" και "Jack", τα οποία αποτελούν και τις πρώτες συνθέσεις της μπάντας, αν και εδώ όλα ακούγονται πιο ογκώδη και καθαρά, με μια αίσθηση που παραπέμπει εντονότερα στο μελλοντικό "παιδί" του Jon Schaffer, ενώ μαζί του, εκτός από τα αυθεντικά μέλη των Purgatory, συμμετέχουν στο μπάσο, ο συνάδελφος του από τους Demons&Wizards και Sons Of Liberty, Ruben Drake, καθώς και ο Mark Prator, drummer στο μνημειώδες "Dark Saga".

Tέλος, το "Buring Oasis", βάζει φωτιά στο άπαν σύμπαν και μαζί με τις πένθιμες, εκκωφαντικές του καμπάνες, γράφουν τον επίλογο του νέου τους ΕΡ, σημειώνοντας ίσως και το τέλος μιας νέας αρχής...ποιος ξέρει τι μέλλει γενέσθαι!

Το αίσθημα της νοσταλγίας που βγάζει με τους Purgatory o κύριος Schaffer, φαίνεται πως ισχύει και για την επανένωση των Demons & Wizards τη φετινή χρονιά. Πλέον με την αναβίωση του παλιού τους σχήματος, βλέπουμε με μια πληρέστερη εικόνα, πως ακούγονται τα πρώτα demos της προ Iced Earth εποχής εν έτει 2018, ενώ τέλος αυτή η δυναμική και παλιομοδίτικη πλευρά του Αμερικανού κιθαρίστα, δείχνει το metal μεγαλείο της χώρας του.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: